Pokaż wyniki od 1 do 10 z 174

Wątek: Sprzedaż RAW-ów

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez patyn Zobacz posta
    Drodzy Panowie (lub Panie). Wyobraźcie sobie że nie stać mnie na Takiego fotografa jak Wy. Wobec tego zatrudniam za ok 1000zł takiego, który ma ogromne doświadczenie (jakieś 35 lat w fachu), jest świetnym "rzemieślnikiem fotograficznym" i ma przyzwoity sprzęt 5DII. Jednak od człowieka po 50-tym roku życia nie będę oczekiwał że zrobi mi z tych poprawnie naświetlonych i ostrych RAW-ów jakieś cuda w PS czy Lightroom-ie! (z tego co wiem ogranicza się wyłącznie do temp. i ekspozycji a później już tylko Eksportuj)
    Dlatego nieporozumieniem by było jeśli otrzymałbym tylko "jotpegi". Chcielibyście na moim miejscu usłyszeć "za RAW proszę +50%"?
    To fotoziutki robią w rawach?
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Coś już napisał
    Miasto
    Toruń/Chełmno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    To fotoziutki robią w rawach?
    Myślę że należy się nieco szacunku kolesiowi, który strzelał foty jak Ty spadałeś z dywanu na podłogę a na chleb mówiłeś beb

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez patyn Zobacz posta
    Myślę że należy się nieco szacunku kolesiowi, który strzelał foty jak Ty spadałeś z dywanu na podłogę a na chleb mówiłeś beb
    Też tak myślę, jak będziemy rozmawiać o konkretnym człowieku z imienia i nazwiska, na razie opisujesz fotoziutka, tylko żebyś się nie zdziwił, jak Ci ładnie dopali lampą tu i ówdzie to rawy niewiele pomogą a i przekadrować może nie być z czego. Generalnie, dla mnie pomysł dziwny. Dobry fotograf z 35 letnim stażem będzie miał lightrooma w małym palcu i obrobi Ci te zdjęcia bez problemu, fotoziutek z 35 letnim stażem skopie zdjęcia tak że rawy tego nie uratują.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Coś już napisał
    Miasto
    Toruń/Chełmno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Też tak myślę, jak będziemy rozmawiać o konkretnym człowieku z imienia i nazwiska, na razie opisujesz fotoziutka, tylko żebyś się nie zdziwił, jak Ci ładnie dopali lampą tu i ówdzie to rawy niewiele pomogą a i przekadrować może nie być z czego. Generalnie, dla mnie pomysł dziwny. Dobry fotograf z 35 letnim stażem będzie miał lightrooma w małym palcu i obrobi Ci te zdjęcia bez problemu, fotoziutek z 35 letnim stażem skopie zdjęcia tak że rawy tego nie uratują.
    Nawet jak podam jego dane to i tak nic nie będzie Wam to mówić (pewnie nawet nie wiecie gdzie jest moje miasto). Z tego co wiem korzysta z PS Elements. Póki co ... poczekamy zobaczymy ... za parę tyg. najwyżej wrzucę nowy wątek odnośnie takich "fotoziutków" i zamieszczę kilka fot do Waszej oceny.

Uprawnienia umieszczania postów