Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 508

Wątek: 40D vs 50D

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie 50d czy 40d?

Witam.
    Mam następujący dylemat : Kupić 40d czy 50d ? Wiem że różnice są niewielkie , tyle stron przeczytałam o tych 2 modelach i tyle opinii że już całkiem się pogubiłam
    Wiem że wiele też zależy od obiektywu i umiejętności a nie od puszki ale chciałabym mieć go na dłużej ponieważ nie mam kasy na zmienianie body co kilka lat...
    Robię głównie portrety,ewentualnie czasem jakieś macro czy krajobraz.
    I mam zamiar kupić do body obiektyw manualny 50mm 1.8 ...
    Proszę pomóżcie mi jakoś doradzić..

Bywalec Awatar zonk
    Miasto
    Suchedniów

Domyślnie

50D ze względu na regulację ff/bf
    >>>--------> założyłem sobie bloga <--------<<<

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Mikołów

Domyślnie

Kup to co na pewno wykorzystasz... Nie wiem czy jest sens kupować coś na zapas. Lepiej kupić dobre szkło a jak body będzie już dla Ciebie nie wystarczalne to wtedy zmieniasz. Ja miałem kase na 50d ale że jestem "świeży" w temacie fotografii wybrałem 30d Dla mnie wybór idealny. Akupiłem go w stanie perfekt za 1170zł Pozdrawiam

Dopiero zaczyna Awatar Boobsoon

Domyślnie

Jak napisał kolega wyzej. Teraz ceny bardzo spadły. Ja uzywam 50D po przesiadce z 450D i jestem bardzo , bardzo zadowolony !!! nie wiem czy czytałeś ale 40D ma cienki wyświetlacz . Mianowicie chodzi mi o to , że kolory zdjec które na nim ogladasz nabierają niebiesko-chłodnego odcieniu, choć w rzeczywistości WB jest ustawiony poprawnie.

chwytaj 50-tke . pzdr
    50D + grip + 17-40 L + speed light 580II ex ....
    ps. wsumie to sprzęt skradziony ;( zbieram od nowa !

Pełne uzależnienie Awatar roshuu
    Miasto
    Warszawa, Radzymin
    6D + 5D + 14 /2.8 + 35/1.4 + 50/1.4 + 85/1.8 + Fuji X-T1 + 35/1.4

Dopiero zaczyna

Domyślnie

czytałam te opinie i nie tylko ^^ ( angielskie strony , różne polskie internetowe fora ) ale każdy ma inną opinię :P
    Więc jednak mówicie że 50d?

Miasto
    Warszawa, Radzymin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wdomachzbetonu Zobacz posta
    czytałam te opinie i nie tylko ^^ ( angielskie strony , różne polskie internetowe fora ) ale każdy ma inną opinię :P
    Więc jednak mówicie że 50d?
    no wiec sam widzisz - wszedzie zdania beda podzielone. Jak stac Cie na 50D to bierz 50, jak wolisz kase dolozyc do szkla to bierz 40D. Te 2 aparaty sa bardzo dobre.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Witam.
    Mam następujący dylemat : Kupić 40d czy 50d ? Wiem że różnice są niewielkie
    Największa różnica jest w jakości obrazu na wyświetlaczu LCD :-) +mikroregulacja+złącze HDMI+inna matryca i procesor digic IV, który sobie z nią radzi. Jeśli mowa o nowym, to 50d można obecnie kupić taniej od 40d - wg mnie oczywistym jest zakup 50d. Jeśli rozważasz zakup używanego, to można dyskutować - w zależności od ceny.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    Największa różnica jest w jakości obrazu na wyświetlaczu LCD :-) +mikroregulacja+złącze HDMI+inna matryca i procesor digic IV, który sobie z nią radzi. Jeśli mowa o nowym, to 50d można obecnie kupić taniej od 40d - wg mnie oczywistym jest zakup 50d. Jeśli rozważasz zakup używanego, to można dyskutować - w zależności od ceny.
    przeglądałam na allegro zakup używanego 40d ale z tego co widziałam to kosztuje niemal tyle ile 50d używany ( przebieg do ok 9.tys zdjęć ) . I nowy 40d kosztuje tyle ile nowy 50d.(ostatnio na allegro nową 50tkę na aukcji sprzedali za 2,6tys.)
    I dlatego mam dylemat.
    cyt.z fotopolis:
    "50d Do wad można zaliczyć uszczelnienie komory baterii i karty pamięci oraz niezbyt wygodne uruchamianie podświetlania górnego wyświetlacza"
    Przeszkadza to bardzo?
    Też czytałam o tym wyświetlaczu w 40d dlatego się tak zastanawiam.
    więc jednak mówicie że 50tka;]

Miasto
    Warszawa, Radzymin

Domyślnie

przeglądałam na allegro zakup używanego 40d ale z tego co widziałam to kosztuje niemal tyle ile 50d używany ( przebieg do ok 9.tys zdjęć ) . I nowy 40d kosztuje tyle ile nowy 50d.(ostatnio na allegro nową 50tkę na aukcji sprzedali za 2,6tys.)
    I dlatego mam dylemat.
    cyt.z fotopolis:
    "50d Do wad można zaliczyć uszczelnienie komory baterii i karty pamięci oraz niezbyt wygodne uruchamianie podświetlania górnego wyświetlacza"
    Przeszkadza to bardzo?
    Też czytałam o tym wyświetlaczu w 40d dlatego się tak zastanawiam.
    więc jednak mówicie że 50tka;]
    Co du uszczelnienia w 50d to jest tak samow jak w 40d wiec jednym slowem - unikaj wody

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów