Strona 44 z 51 PierwszyPierwszy ... 344243444546 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 431 do 440 z 508

Wątek: 40D vs 50D

Uzależniony Awatar RTSiak

Domyślnie 40d vs 50d a moze cos innego?

jak w temacie czy roznice pomiedzy 40d a 50d sa na tyle duze ze warto dokladac przawie 1000zl do tego 2? i czy moze w tych okolcach cenowych znajdzie sie cos innego ciekawego? (czt 2tys +/-) po wczorajszej sesji w centrum handlowym gdzie mial miejsce pewien wywiad itd itp... stwierdzilem ze pozbywam sie pentaxa k-x definitywnie... problmy z af pozbawily mnie kilku bardzo fajnych ujec... jazda po calym zakresie bez skutku do wczoraj jakos mi nie doskwierala zbytnio ale wczoraj juz przegiela sie palka ;] mam nadzieje ze wyciagne za ten zestaw ok 2100/200 wiec w tej kwocie mniej wiecej chailbym puszke chyba wlasnie od C, z tego co wiem C posiadaja najlepszy af? mam tylko 1 pytanie czy wszystkie szkla beda mialy af z 40/50d? np N d5000 z wieloma starszymi tanimi szklami afu nie ma dlatego takie moze glupie pytanie ale po prostu slabo znam system, wiem tylko ze rynek wtorny jest 4x wiekszy niz w P co rowniez bardzo ciagnie mnie do Canona... moze 500d? lub 450d? (nie zalezy mi zbytnio na filmach) fajnie by bylo jakby mozliwie malo szumialo, mial jaknajlepszy af za te pieniadze (nawet zastanawiam siepowoli nad 1000d i jakmis konkretniejszym szklem...)

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Poświęć kilka wieczorów na lekturę forum, na wszystkie swoje pytania znajdziesz odpowiedź.

Bywalec Awatar Paviarotti
    Miasto
    Jędrzejów/Kraków

Domyślnie

40D bardzo dobra pucha. Weź to na co Ci wystarczy kasy. W 40D osobiście mi się wyświetlacz nie podoba.
    Przejrzyj forum, było o tym milion tematów.
    5D3, 6D, 50D, S14/2,8, 17-40/4L, 24/1.4IIL, S50/1.4EX, 85/1.8, 100L macro, 135/2L, 70-200/2.8L, 100-400L

Bywalec
    Miasto
    Ruciane - Nida

Domyślnie

http://canon-board.info/showthread.php?t=37815
    I kilka podobnych.
    Użyj wyszukiwarki.
    Zaginiona szukajka: http://maciejko.net/cbsearch/

Tak, uprawiam onanizm sprzętowy. :P

Domyślnie

niestety chyba jestem uposledzony (lub moja przegladarka...) ale niestety szukajka nie daje mi zadnych wynikow czego bym nie wpisywa...;/ dlatego ten temat;] i glowne pytanie czy warto doplacac do 50d? lub moze jest jakas alternatywa dla 40d i 50d w podobnej cenie?

przy okazji zapytam czy 40d ma mozliwosc kalibracji obiektywow?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

To nie korzystaj z wyszukiwarki która nie działa tylko czytaj dział dla początkujących oraz dział DSLR strona po stronie, lektura na kilka dobrych wieczorów ale i temat o który pytasz dokładnie opisany.

Bywalec Awatar blazejs
    Miasto
    Czechowice-Dziedzice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RTSiak Zobacz posta
    niestety chyba jestem uposledzony (lub moja przegladarka...) ale niestety szukajka nie daje mi zadnych wynikow czego bym nie wpisywa...;/ dlatego ten temat;] i glowne pytanie czy warto doplacac do 50d? lub moze jest jakas alternatywa dla 40d i 50d w podobnej cenie?

przy okazji zapytam czy 40d ma mozliwosc kalibracji obiektywow?
    W tej cenie nie ma. xxxd maja slabsza ergonomie. 40D nie ma mozliwosci kalibracji obiektywow. A ogolnie to ciekawostka, bo znajomy pentaksiarz kupil wlasnie K-X do reporterki slubnej jako uzupelnienie K-7. Z kilku przykladow jakie widzialem K-X szumi chyba mniej na ISO 6400 niz moj 40D na 1600.
    2 EOSy (jeden na film), pare dalmierzy, troche szkla...
    Blog: http://blazejstrazak.blogspot.com/ | Artscape

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RTSiak Zobacz posta
    http://maciejko.net/cbsearch/
    http://www.google.pl/search?num=100&...=&oq=&gs_rfai=

Wbudowana szukajka niestety nie działa.

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez blazejs Zobacz posta
    A ogolnie to ciekawostka, bo znajomy pentaksiarz kupil wlasnie K-X do reporterki slubnej jako uzupelnienie K-7. Z kilku przykladow jakie widzialem K-X szumi chyba mniej na ISO 6400 niz moj 40D na 1600.
    Aż tak cudownie to nie ma. Patrząc na test K-x'a na optycznych to trochę sobie redukcja szumów szaleje na wyższych ISO.

Domyślnie

test optycznych jest do bani (tzn kxa...) 0 obiektywnosci o czym przekonalem sie na wlasnej skorze... no ale niestety af mnie zawiodl nie 1 raz i to jest chyba jego jedyny (?) minus

Strona 44 z 51 PierwszyPierwszy ... 344243444546 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów