Strona 16 z 24 PierwszyPierwszy ... 61415161718 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 239

Wątek: Foto-net i ceny wirtualne

Początki nałogu

Domyślnie

Co do wątku głównego, ja w tym sklepie kupowałem coś kiedyś i miałem dobre doświadczenia. Opis, kontakt, wysyłka-wszystko ok.

Natomiast całe to biadolenie na sytuacje rynkową w realiach handlu internetowego jest dosyć zabawne. To chyba wynik braku jakiejkolwiek nauki ekonomii w szkole...

Powiedzcie mi kto lubi sobie pójść do MM czy innego marketu i dokładnie pooglądać, przetestować... A potem wyszukać, co do grosza najtańszą możliwą ofertę w necie? Kto przy każdorazowym zapytaniu nie omieszka zapytać o rabat, promocję, zniżkę? Kto cieszy się jak dziecko do chińskich producentów tłukących za pół darmo, z którymi konkurować można chyba tylko siłą roboczą zniewoloną na marsie?

To się wszystko ślicznie na nas zemści, jeśli już tego nie czuć po poziomie zatrudnienia wśród znajomych, rodziny...

Cóż, jaki klient taki rynek. Ciekawe czy ten polski zdąży dojrzeć do innych kryteriów zakupów niż TANIOŚĆ....nim całkiem zdechnie
    papa 5D2 | EOS R | RF 24-105 L IS NANO| Sigma 15 | EF 24 L II | EF 16-35 L II | EF 50 L |EF 70-300 IS II NANO | TS-E 24 II

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Chyba zdajesz sobie sprawę, ze są ubrania/buty etc. grubo powyżej 1000 zł, ale nie w tym rzecz żeby się licytować a o pewien mechanizm, który zaproponowałeś. Używane (bo przymierzone, wypróbowane itd) to należy się automatycznie rabat. Uważam, że to kuriozalny pomysł (pomijam sprzęt noszący ślady użytkowania czy klapnięcie migawką ileś tam tysięcy razy, ale na zasadzie odstępstwa od pewnej reguły).

Coś już napisał
    Miasto
    ursn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michal_II
    Chyba zdajesz sobie sprawę, ze są ubrania/buty etc. grubo powyżej 1000 zł, ale nie w tym rzecz żeby się licytować a o pewien mechanizm, który zaproponowałeś. Używane (bo przymierzone, wypróbowane itd) to należy się automatycznie rabat.
    niezaleznie ile co kosztuje klient powinien wiedziec o tym, ze kupowana przez niego rzecz byla przymierzana przez kogos inngo
    dla przykladu samochody demonstracyjne "nowe" sa (4 lata temu byly, teraz nie wiem) sprzedawane do 20% taniej, tylko dlatego, ze nie juz nowe

mialem sie juz nie odzywac i mysle, ze nie bede, bo te ostatnie 3 strony to juz na pewno nie w temacie Foto-net.

Uzależniony

Domyślnie

Czy zamówione obiektywy dotarły? Bo chyba już czas... na wnioski.

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Od dłuższego czasu ten sklep wyskakuje jako posiadający najtaniej 100L macro - ok. 200zł mniej niż najtańsza konkurencja. W praktyce (ok. 2 tygodnie) jest na stronie sklepu informacja, iż czekają na dostawę co potrwa 1-3 dni.
    Jak dla mnie jest to albo niechlujstwo ze strony sklepu albo celowa praktyka mająca na celu wywindowanie go na skąpcu.

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

Bo to jest:
    Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    celowa praktyka mająca na celu wywindowanie go na skąpcu.
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Pełne uzależnienie Awatar kmeg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Od dłuższego czasu ten sklep wyskakuje jako posiadający najtaniej 100L macro - ok. 200zł mniej niż najtańsza konkurencja. W praktyce (ok. 2 tygodnie) jest na stronie sklepu informacja, iż czekają na dostawę co potrwa 1-3 dni.
    Jak dla mnie jest to albo niechlujstwo ze strony sklepu albo celowa praktyka mająca na celu wywindowanie go na skąpcu.
    Rodzina zakupiła właśnie ten obiektyw w tej cenie (która wisiała na porównywarkach jako najtańsza) i w tym sklepie. Przed zakupem oczywiście był telefon czy obiektyw dostępny i w tej cenie (myślę, że dla każdej osoby, która ma doświadczenie ze sklepami internetowymi jest to oczywista oczywistość). Obiektywu nie było na stanie (wow, co za szok ale mieli ustalić czy będzie dostępny - po ustaleniach się okazało, że jak się zaczeka nieco ponad tydzień to będzie w tej cenie (jutro kurier ma go już przywieźć).

Handel internetowy rządzi się swoimi zasadami i najczęściej większość sklepów sprzedaje rzeczy, których nie ma a niskie ceny muszą być obarczone pewnymi wadami (w końcu te niskie ceny z czegoś muszą wynikać).

Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Napisałem rano maila do sklepu.
    Odpowiedzieli, iż sukcesywnie są rozsyłane do klientów. Wygląda więc na to, że wszystko ok z ofertą.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Po co więc z góry pisać takie info "Jak dla mnie jest to albo niechlujstwo ze strony sklepu albo celowa praktyka mająca na celu wywindowanie go na skąpcu." bez sprawdzenia jak sytuacja wygląda faktycznie?

Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Bo skoro od 2 tygodni informacja jest, że towar będzie dostępny za 1-3 dni to chyba ten termin upłynął?

Strona 16 z 24 PierwszyPierwszy ... 61415161718 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów