Strona 17 z 24 PierwszyPierwszy ... 71516171819 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 239

Wątek: Foto-net i ceny wirtualne

Pełne uzależnienie Awatar Merauder
    Miasto
    Myslovitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kmeg Zobacz posta
    [...]
    Handel internetowy rządzi się swoimi zasadami i najczęściej większość sklepów sprzedaje rzeczy, których nie ma a niskie ceny muszą być obarczone pewnymi wadami (w końcu te niskie ceny z czegoś muszą wynikać).
    Ok, ok, ok. Tylko niech bedzie info w miare aktualne na ten temat. Niech napisza, ze czas oczekiwania ok np 14 dni. Mysle, ze akurat zakupy sprzetu fotograficznego rzadko odbywaja sie na hypcika (choc pewnie sa nagle sytuacje), a wiec jezeli miala to by byc jedyna wada to ja to kupuje. Moge czekac dwa tygodnie, jesli faktycznie dostane ten sprzet za dwa tyg w cenie np 200 zl tanszej niz cena rynkowa. Gorzej, gdy tak dlugi czas oczekiwania podawany jest tylko po to, aby zniechecic klienta, a cena wyskakuje jako pierwsza na porownywarkach,
    7D | 450D | C10-22 3.5-4.5 | S8 3.5 Fish | C28 1.8 | C50 1.4 | C85 1.8 | 430EX II | Phottix|

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Rozsądnie o ofertach internetowych napisał wcześniej kmeg. Taka już to specyfika, często taniej w zamian za dłuższy czas oczekiwania na towar. Po drugie MC, zarzut mój tyczy się wypowiedzi także w tym fragmencie "(...)celowa praktyka mająca na celu wywindowanie go na skąpcu." A jak się okazuje oferta podobno jak najbardziej realna co do ceny. Odrobina uczciwości w komentowaniu poczynań tych czy innych sklepów wymagałby, żeby sprawdzić to co widnieje w necie z faktycznym stanem w sklepie (telefon, e-mail etc.). Ty tego nie zrobiłeś przed napisaniem mało pochlebnego mejla (choć oddać Ci trzeba, że jak już się dowiedziałeś to napisałeś, że jest to cena jak najbardziej aktualna). Jako prawnik (bo chyba nim jesteś z wykształcenia z tego co zauważyłem, jeżeli nie to przepraszam myślałem, że jesteś bardziej wyczulony na tego typu kwestie.

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michal_II Zobacz posta
    A jak się okazuje oferta podobno jak najbardziej realna co do ceny.
    słowo klucz.. podobno.

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Jak ja uwielbiam takie cytowanie fragmentów...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    I nie zgodziłbym się, iż mój mail był "mało pochlebny"!!
    Ostatnio edytowane przez MC_ ; 18-03-2010 o 14:36 Powód: Automerged Doublepost

Dopiero zaczyna

Domyślnie

MC - czego oczekujesz? Że przytoczę całą Twoją wypowiedź?

Od dłuższego czasu ten sklep wyskakuje jako posiadający najtaniej 100L macro - ok. 200zł mniej niż najtańsza konkurencja. W praktyce (ok. 2 tygodnie) jest na stronie sklepu informacja, iż czekają na dostawę co potrwa 1-3 dni.
    Jak dla mnie jest to albo niechlujstwo ze strony sklepu albo celowa praktyka mająca na
    celu wywindowanie go na skąpcu.

OK i co to zmienia w kontekście "albo celowa praktyka mająca na celu wywindowanie go na skąpcu."?

Nie czepiam się akurat Ciebie, tylko formy najpierw oskarżasz a później prostujesz (przynajmniej w części).

Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Zmienia bardzo dużo. Z Twojego cytatu wynika, iż jestem przekonany o celowym windowaniu na skąpcu.
    Z całości posta napisanego przeze mnie można wywnioskować, iż dopuszczam też niechlujstwo sklepu. A to jest duża różnica.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MC_ Zobacz posta
    Napisałem rano maila do sklepu.
    Odpowiedzieli, iż sukcesywnie są rozsyłane do klientów. Wygląda więc na to, że wszystko ok z ofertą.
    MC_ zamówiłeś?

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Jak rozumiem ta czy inna porównywarka (tu skąpiec) porównuje ceny. A Ty napisałeś
    "Jak dla mnie jest to albo niechlujstwo ze strony sklepu albo celowa praktyka mająca na
    celu wywindowanie go na skąpcu." Więc co ma wywindować sklep cena czy czas realizacji towaru? Odp - cena. A w tym sklepie jak się okazuje cena na skąpcu i w sklepie są takie same i nie można mówić o niechlujstwie albo o próbie windowania sklepu w przeglądarkach. Tyle z mojej strony.

Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Sunders, blisko. Jestem po wstępnej rozmowie ze sklepem.
    Michał nie rozumiesz mnie i wcale mi na tym nie zależy.

A w foto-net kupowałem torbę i transakcja została przeprowadzona wzorowo.

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

ze 2x juz tak zamawialem u nich sprzet z czasem oczekiwania do 5 dni, ale niestety po miesiacu musialem anulowac zamowienie, dla mnie ich oferty z cenami nizszymi o kilka stow sa fikcyjne

Strona 17 z 24 PierwszyPierwszy ... 71516171819 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów