Strona 542 z 1000 PierwszyPierwszy ... 42442492532540541542543544552592642 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 5 411 do 5 420 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GoomeX Zobacz posta
    Lampkę kup. Poszukaj na Alle...drogo, 380ex to bardzo dobry amatorski sprzęt. Mój przyjaciel robił swego czasu za friko śluby takim zestawem jak masz właśnie z lampą 380ex - troszkę PhotoShop'owania i będzie OK...
    380ex to pełny automat, bez trybu manualnego (problem z wyzwalaniem radiowym, automatycznie wyłącza się po 90s), z niską liczbą przewodnią i mało ruchawą głowicą (tylko do góry).
    Bardzo bym się zastanowił nad zakupem tego staruszka...chyba, że "lampa w ryj" :-D

Cytat Zamieszczone przez GoomeX Zobacz posta
    ...50mm 1.8 jak możesz, stać Cię to kup - zawsze się przyda
    A to tak. Zwłaszcza jak mało kasy, to żal nie mieć fantastika.
    C-F-K - forever

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aKySZ Zobacz posta
    A czy tylko ja zauważyłem jaki Ty jesteś wredny typ? Nie chcesz - nie odpowiadaj. Masz przerysowaną autoocenę, a streszczenie cenisz tylko na 50zł? Rzeczywiście to bardzo dziwne, że ludzie w wątku o sprzęcie do ślubów pytają o... sprzęt do ślubów!!
    szok
    Nie znasz mnie. Zawsze jestem chetny do pomocy ale nie moge zniesc jak ktos jest tak leniwy ze nie chce mu sie cofnac chocby te 30 stron i poswiecic godzinki na to co ponoc zaczelo go fascynowac. Mialem raczej nadzieje ze moj post kopnie taki osoby w doope i zmobilizuje je do przeczytania watku zanim zadadza te same pytani po raz setny w tym watku.

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Dopiero zaczyna

Angry

Cytat Zamieszczone przez till Zobacz posta
    Kolego a dlaczego chcesz się zająć fotografią ślubną? Nie rozumiem tej filozofii - jak dostanę dotację to kupię 5d, jak nie to będę robił zdjęcia 400D czyli beznadziejnym body dla początkujących fotoamatorów? Nie masz z czego żyć czy jak, bo ja takiej desperacji nie rozumiem...
    Nie wiem co to za odpowiedź ale chyba widzę że nie cos nie tak z tobą. Nie wiem czy wszyscy zaczynali od sprzętu za 20k ??

Czy tylko może ja jestem nienormalny że zaczynam od tego a nie innego. Chce zająć sie fotografią ślubną bo mnie to INTERESUJE i chcę też sobie dorobić.

Początki nałogu Awatar GoomeX
    Miasto
    Poland - Poznań

Domyślnie

Mellan - wszystko się zgadza, 380ex to staruszek, sam automat, etc. ale zważywszy, że kwestia jest budżetowa, to co innego można zrobić. Jak facet ma ograniczony budżet a chce jakoś poradzić, imo lepiej w takiej konfiguracji mieć 380ex niż 50 1.8, ale to tylko moje zdanie. Wiadomo, że kupno 420ex było by lepsze (więcej możliwości), 430ex to już ekstraklasa, no a 580ex... A swoją drogą, czy ktoś pomoże mi w kwestii Tamronów -> #5406?

Początki nałogu Awatar WiatruMistrz
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Dylematów jest dużo jak i emocji przy takich imprezach...mojego brata ślub i kuzyna zrobił gość c30D + tamron 17-50 + lampka c580ex, co do 50tki to nie zawsze trafia gdzie ja chce i dziwięk AF ma obrzydliwy ). Jak bedziesz miał lampę to mozesz nawet kitem walić, wazniejsze jest od sprzetu Twoje zaangazowanie i umiejetnosc ustawienia sobie ludzi, uchwycenia momentów, znalezienia sie tam gdzie trzeba...tego doswiadczenia nie nadrobisz dobrym sprzetem.
    Pozdro
    Panasonic FZ1000 *** Canon G3X *** Canon 500D
    Było:C350D|C20D|C50D/C5D/CPro1/G1X m2
    http://rafalfoto.y0.pl

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez WiatruMistrz Zobacz posta
    Jak bedziesz miał lampę to mozesz nawet kitem walić,
    Tak, więcej rad tego typu i wysyp fotoziutków gwarantowany. Kolego, nawet doświetlając lampą trzeba mieć szkło które wpuści odpowiednio dużo światła inaczej wyjdzie oświetlona para na ciemnym tle.

Cytat Zamieszczone przez WiatruMistrz Zobacz posta
    wazniejsze jest od sprzetu Twoje zaangazowanie i umiejetnosc ustawienia sobie ludzi, uchwycenia momentów, znalezienia sie tam gdzie trzeba...tego doswiadczenia nie nadrobisz dobrym sprzetem.
    Pozdro
    Ustawianie sobie ludzi to domena kamerunów z solarką, reportaż to właśnie sztuka nie ustawiania sobie ludzi. Tak samo jak doświadczenie ważny jest dobry sprzęt bez którego tego doświadczenia nie zdobędziesz. Truizmy o tym że fotograf robi zdjęcie nie aparat w kontekście ciemnych kościołów można sobie w buty wsadzić.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Miasto
    Poland - Poznań

Domyślnie

WiatruMistrz dobrze piszesz, zgadzam się. Koledzy, zważmy na jeden detal. Facet nie pstryka zawodowo ślubów i nie zgarnia za to XXXX pln. Został poproszony o zrobienie ślubu w rodzinie i nie kupi sprzętu za tysiące złotych, tak jak winien zrobić tzw. profesjonalista, który z tego typu imprez żyje.

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Dobrze pisze o czym? Że wystarczy kit i lampa?
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PhobosD2 Zobacz posta
    Chce zająć sie fotografią ślubną bo mnie to INTERESUJE i chcę też sobie dorobić.
    ...a ile ślubów fotografowałeś i czy masz jakieś podstawy by wogóle starać się o dotacje?

...sory, ale czasem ludzie łamią mi klatę.
    sprawne lewe oko i trochę gratów ułatwiających życie
    niewiele piszę, więcej czytam, jeszcze więcej myślę
    Fotograf ślubny

Miasto
    Poland - Poznań

Domyślnie

Owszem. Wystarczy kit i lampa. Do zrobienia pamiątki ze ślubu rodzinie, bez wydawania tysięcy na fotografa

Strona 542 z 1000 PierwszyPierwszy ... 42442492532540541542543544552592642 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów