Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 54

Wątek: Mobilne oswietlenie w plenerze - reportaz industrialny

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

To nie jest reportaż, reportaż to opowieść o czymś, to po prostu zdjęcia maszyn. Dodatkowe światło kompletnie nie zadziałało, cienie są głębokie i ostre a zdjęcia bez sensu kadrowane. Jak pokazujesz maszynę to po kiego ucinasz jej fragment koła czy wysięgnika? Sporo można było jeszcze wyciągnąć w obróbce, zupełnie nie rozumiem czemu tego nie zrobiłeś. Generalnie, kaszana.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Coś już napisał
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

Sebcio,
    moje zdjecie zostalo wywolane z RWA i tyle moim zdaniem wystarczy zeby zachowac najwazniejsze informacje: kolor, nasycenie, kontrast. Spojrz na zdjecie obrobione przez ciebie - zmenione kolory, dziwny kontrast. W jakim celu pytam, bo lubisz hdr-y? Ja nie.
    Arek_Gd
    Bez dopalenia lampa cienie bylyby mocne, czarne, a kolory stonowane, tu sa bardziej jaskrawe, takze kolor nieba jest glebszy, bardziej wysycony. Mobilny generator Hensel Porty 1200Ws wraz z glowica kosztuje ok 7,5 tys. zl.
    Pank
    Istotnie sa to zdjecia maszyn w dzialaniu, to tez jest rodzaj reportazu, dostosowany do wymagan klienta.
    Sergiusz
    Paproch na matrycy nie jest niczym dziwnym kiedy w warunkach polowych uzywasz staloogniskowych obiektywow. Niedlugo uporam sie z tym problemem - testuje przenosna komore bezpylowa. Pakujesz to na TIR-a i zabierasz ze soba w plener. :-)

Domyślnie

Faktycznie kadry są delikatnie krzywe i momentami wydają się dość spontaniczne.

Wydaje mi się, że podejście do tematu jako reportaż wyjaśnia wiele,tzn., że zdjęcia mają być dokumentem wizualnym z aktualnego funkcjonowania firmy i nie muszą to być zdjęcia do katalogu reklamowego.
    Osobiście wydaje mi się, że w takich warunkach (polowych) trudno zrobić ciekawsze czy lepsze ujęcia. Momentami wydaje mi się, że lampa zbyt dużo światła i jest zbyt biała w sensie temperatury barwowej.
    Czy PowerPack wytrzymał 250 shotów? gdzieś czytałem, że ilość na pełnej mocy jest w granicach 100-200

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto
    Gdansk, Poland, Europe, Earth

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rorochch Zobacz posta
    Paproch na matrycy nie jest niczym dziwnym kiedy w warunkach polowych uzywasz staloogniskowych obiektywow. Niedlugo uporam sie z tym problemem - testuje przenosna komore bezpylowa. Pakujesz to na TIR-a i zabierasz ze soba w plener. :-)
    A nie prościej go usunąć na zdjęciu? Mam tu mały przykład znajomego, który wykonał swoją pracę (podobny kaliber) bez "armat", a foty uważam jak na tak cięzki temat - za jednak interesujące. www.olvitrade.com.pl

Chyba od złej strony się za to zabrałeś. No ale każdy może się pomylić, kwestia tylko czy jesteśmy w stanie się do tego przyznać
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Coś już napisał
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

danielp
    Na pelnej mocy powinna wytrzymac ok 300 blyskow przy dodatniej temperaturze.
    Tu jechala na pelnej mocy (1200Ws) przy temp. ujemnej i nie skonczylem akumulatora. Zrobilem ok 250 zdjec, ale nie przy wszystkich blyskalem, tylko przy suwnicy i ladowarce samojezdnej.

IREM,
    odwiedzilem adres ktory podales, na zadnym ze zdjec nie ma przyzwoicie naeksponowanego nieba, slowem przepaly, a takie zdjecia wykluczam.
    A na przyklad ciezarowke przy rampie pod dachem, az sie prosilo zeby czyms blysnac -
    no i oczywiscie wszystko co nie bylo w cieniu polecialo w kosmos. Tyle na temat techniki odnosnie strony ktora podales.

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto
    Gdansk, Poland, Europe, Earth

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rorochch Zobacz posta
    IREM,
    odwiedzilem adres ktory podales, na zadnym ze zdjec nie ma przyzwoicie naeksponowanego nieba, slowem przepaly, a takie zdjecia wykluczam.
    A na przyklad ciezarowke przy rampie pod dachem, az sie prosilo zeby czyms blysnac -
    no i oczywiscie wszystko co nie bylo w cieniu polecialo w kosmos. Tyle na temat techniki odnosnie strony ktora podales.
    ok, poddaję się. Przekonałeś mnie, bo nie mam już siły, ale zapłacić bym za to nie zapłacił. :-)
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Domyślnie

Przykładowe zdjęcia podane przez IREM są potwierdzeniem tego co na samym początku wątku przedstawił rorochch. Po to ciągnie się ze sobą dodatkowe kilogramy w postaci mobilnego zestawu oświetlenia żeby nie mieć takich przepałów na niebie.

Coś już napisał
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

Amen :-)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez artb Zobacz posta
    Przykładowe zdjęcia podane przez IREM są potwierdzeniem tego co na samym początku wątku przedstawił rorochch. Po to ciągnie się ze sobą dodatkowe kilogramy w postaci mobilnego zestawu oświetlenia żeby nie mieć takich przepałów na niebie.
    tylko ze w tym wypadku w 90% przypadkow lepiej sprawdzil by sie filtr polowkowy szary Cokina + polar
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    tylko ze w tym wypadku w 90% przypadkow lepiej sprawdzil by sie filtr polowkowy szary Cokina + polar
    Nawet jeśli, choć wątpię, to co z pozostałymi 10%?

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów