Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 54

Wątek: Mobilne oswietlenie w plenerze - reportaz industrialny

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez artb Zobacz posta
    Nawet jeśli, choć wątpię, to co z pozostałymi 10%?
    inne podejscie do kadru, inna godzina
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto
    Gdansk, Poland, Europe, Earth

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez artb Zobacz posta
    Przykładowe zdjęcia podane przez IREM są potwierdzeniem tego co na samym początku wątku przedstawił rorochch. Po to ciągnie się ze sobą dodatkowe kilogramy w postaci mobilnego zestawu oświetlenia żeby nie mieć takich przepałów na niebie.
    Nie róbmy jaj, to są foty nieba czy tych elementów? Poza tym pokazałem nie przykład zdjęć idealnych a o same kadry chodzi. Ciężko się czepiać miniaturek na www.
    Co do nieba - jeśli już musi być, to chyba prościej użyć trybu mieszania warstw w szopie, albo zwykłych filtrów gradientowych w LR niż szaleć z tymi armatami. Sorry, ale nie przekonuje mnie to. I dalej dla ładnego nieba nie zapłaciłbym za takie foty. Amen. :-)
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    inne podejscie do kadru, inna godzina

Zmierzasz do tego, że tego typu sprzęt oświetleniowy nie jest praktyczny...? Zawsze można coś czymś zastąpić, sam znakomicie o tym wiem. Wystarczy trochę pokombinować. Ale skoro można ułatwić sobie życie to chyba warto, prawda? Puszką z dziurką też można zrobić zdjęcie, ale z jakiegoś powodu ludzie kupują kosztowny sprzęt. Więc przyznam szczerze, że nie rozumiem tego ciągłego malkontenctwa.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez iREM Zobacz posta
    Nie róbmy jaj, to są foty nieba czy tych elementów? Poza tym pokazałem nie przykład zdjęć idealnych a o same kadry chodzi. Ciężko się czepiać miniaturek na www.
    Co do nieba - jeśli już musi być, to chyba prościej użyć trybu mieszania warstw w szopie, albo zwykłych filtrów gradientowych w LR niż szaleć z tymi armatami. Sorry, ale nie przekonuje mnie to. I dalej dla ładnego nieba nie zapłaciłbym za takie foty. Amen. :-)

A przykładowy wątek nie nosi tytułu "kadrowanie w industrialu" tylko dotyczy oświetlenia. IREM, podałeś link do zdjęć, które pod kątem światła są fatalne. Piszesz, że nie ma sensu szaleć z armatami bo można coś zrobić w szopie. Dobry grafik to 3/4 zdjęcia w szopie dorbi. Ale to są dopiero jaja, a nie fotografia.
    Ostatnio edytowane przez artb ; 11-03-2010 o 21:26 Powód: Automerged Doublepost

Coś już napisał
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    tylko ze w tym wypadku w 90% przypadkow lepiej sprawdzil by sie filtr polowkowy szary Cokina + polar
    A ile przyslon ci zabierze jedno z drugim? Polowka zrobi ci niebo, ok, a co z cieniami, ktore w tym usytuowaniu obiektu bede takie a nie inne. Terminal znajdowal sie na linii wschod zachod. Genau. Jak mawiaja Czesi. :-)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rorochch Zobacz posta
    A ile przyslon ci zabierze jedno z drugim? Polowka zrobi ci niebo, ok, a co z cieniami, ktore w tym usytuowaniu obiektu bede takie a nie inne. Terminal znajdowal sie na linii wschod zachod. Genau. Jak mawiaja Czesi. :-)
    cienie mozna minimalnie wyciagnac przy obrobce, nikt nie chce aby ich calkowicie nie bylo
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Coś już napisał
    Miasto
    warszawa

Domyślnie

Sebcio,
    Ale przeciez wiesz co sie czai w cieniach? Szuuuuuuum, tak, szum. I jak zbytnio z cieniem przesadzisz, to tam bedzie kaszana po "wyciaganiu". Tako rzecze Zaratustra. Czy jak mu tam bylo...
    Z cieniami nie wygrasz, trzeba to dopalic w pewnych warunkach i nie ma rady.

Domyślnie

tak tak drodzy forumowicze robicie najlepsze zdjecia, wasza fotografia jest jedyna. Macie tak pozamykane klapki na oczach ze sie odechciewa tutaj cokolwiek pisać.

rorochch jesli mozna zapytać, garnek, którego uzywałeś jaką ma wydajnosc i z ilu mniej wiecej metrów oswietlałes ? (który porty?)

Uzależniony Awatar merger
    Miasto
    wroclove

Domyślnie

a tam darek. zdjecia nie sa najwyzszych lotow i niestety przez to nie sa w stanie obronic idei dopalania lampa. gdyby byly to dobre zdjecia, to nikt by nie dyskutowal.
    5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
    430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR

adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB

Domyślnie

dla mnie jest to czepianie sie dla samego czepialstwa.
    jestem wlasnie po lekturze wątku o justynie steczkowskiej - zaczynam coraz bardziej doceniać moderatorską postawę Viteza.

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Średnie porównanie, w wątku o Steczkowskiej faktycznie sporo było leczenia kompleksików, natomiast tu jest raczej konkretnie.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów