Strona 33 z 65 PierwszyPierwszy ... 23313233343543 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 321 do 330 z 646

Wątek: Canon 550D - ogłoszony oficjalnie

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    Ja cały czas próbuję zgadnąć, co wyrafinowany marketing Canona wymyśli w segmencie dwucyfrowym, przy moim zdaniem małym polu manewru między 550d a 7d.
    Ależ to bardzo proste. Zrobią "ucieczkę do przodu" względem 550d i 7d. Matrycę 21Mpix albo DiGIC V z "lepszymi" filmami itp. itd.

Pełne uzależnienie Awatar MariuszJ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Ależ to bardzo proste. Zrobią "ucieczkę do przodu" względem 550d i 7d. Matrycę 21Mpix albo DiGIC V z "lepszymi" filmami itp. itd.
    Jeżeli tak, to cena tego cuda musiała by być na poziomie aktualnej 7d, żeby nie zabić sprzedaży tego ostatniego. Jakoś bardziej mi się widzi moja hipoteza. Twoja była by powtórką z 50d (z mojego - nie Canona oczywiście) - równie kontrowersyjną.
    Entuzjastyczny Neofita

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

Ale jaki sens ma porównywanie aktualnej ceny 7D z dopiero co wprowadzoną do sprzedaży 550D?
    Przecież gdy 7D wchodziło do sprzedaży, to kosztowało ponad 6000, cena 550D po kilku miesiącach pewnie także osiągnie pułap 2200-2500zł.
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sal Zobacz posta
    Ale jaki sens ma porównywanie aktualnej ceny 7D z dopiero co wprowadzoną do sprzedaży 550D?
    Przecież gdy 7D wchodziło do sprzedaży, to kosztowało ponad 6000, cena 550D po kilku miesiącach pewnie także osiągnie pułap 2200-2500zł.
    I za 2x większą cenę, 7d będzie oferował świetną budowę, ergonomię, precyzję i wydajność do zastosowania w dość szczególnych warunkach i... porównywalne zdjęcia. Ktoś tu już zauważył, odległość technologiczna między tymi dwoma korpusami jest bardzo mała. Już z 500d Canon mocno zaryzykował, wsadzając IMHO lepszy aparat do gorszego korpusu (względem 50d). Jaki będzie następca 50d, który (również IMHO) był krokiem w bok - ot, zagwozdka

Jest jeszcze taka hipoteza, że Zły Pan Canon wykorzysta okres przedwakacyjny dla sprezentowania nam tu rozwiązania... hmm... takiego sobie?
    Entuzjastyczny Neofita

Pełne uzależnienie Awatar mgtan

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sal Zobacz posta
    Taki sens, że na chwile obecną ceny porównujemy. czyli jak ktoś chce kupić puszke teraz na nie za pare mieięcy. Bo za 2 lata to kupisz 550D poniżej 1500PLN z drugiej ręki to może poczekaj
    Canon 40D + BG-E2N => 5D MkII
    24-105 f/4 IS USM L + 50 f/1.4
    Speedlite 580EX II,SanDisk Extreme 8GB, Benro A-500EX + KB-1A...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wałbrzych/Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszJ Zobacz posta
    I za 2x większą cenę, 7d będzie oferował świetną budowę, ergonomię, precyzję i wydajność do zastosowania w dość szczególnych warunkach i... porównywalne zdjęcia. Ktoś tu już zauważył, odległość technologiczna między tymi dwoma korpusami jest bardzo mała. Już z 500d Canon mocno zaryzykował, wsadzając IMHO lepszy aparat do gorszego korpusu (względem 50d). Jaki będzie następca 50d, który (również IMHO) był krokiem w bok - ot, zagwozdka

Jest jeszcze taka hipoteza, że Zły Pan Canon wykorzysta okres przedwakacyjny dla sprezentowania nam tu rozwiązania... hmm... takiego sobie?
    No to chyba nie miałeś w ręku 7D jeżeli twierdzisz, że odległość jest bardzo mała. Wystarczy zobacz na możliwość konfigurowania AF, która jest bardzo zbliżona do serii 1D (przy czym nie twierdzę, że działa tak samo bo nie mam porównania). Jest wiele elementów, których 550D nie ma, a które po zapoznaniu się z 7-ką stawiają ten aparat sporo wyżej. Jakość obrazka może być podobna, ale na tym bym zakończył tą równość..
    Moje portfolio i blog: http://www.islight.pl
    Możesz mnie także polubić: https://www.facebook.com/Fotografia.IsLight

Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez myslidar Zobacz posta
    No to chyba nie miałeś w ręku 7D jeżeli twierdzisz, że odległość jest bardzo mała. Wystarczy zobacz na możliwość konfigurowania AF, która jest bardzo zbliżona do serii 1D (przy czym nie twierdzę, że działa tak samo bo nie mam porównania). Jest wiele elementów, których 550D nie ma, a które po zapoznaniu się z 7-ką stawiają ten aparat sporo wyżej. Jakość obrazka może być podobna, ale na tym bym zakończył tą równość..
    Chyba trochę źle przeczytałeś co napisałem (albo ja źle napisałem )

Absolutnie nie twierdzę, że 7d jest przeszacowana. To aparat wart jak najbardziej swojej ceny, ba, waham się nawet czy nie kupić go "na wieki" i zamknąć tę cholerną sprzętofilię na poziomie "superwypaśnego" cropa

Myslidar, problem w tym, co upchnąć można MIĘDZY 550d a 7d. Są już teraz trzy hipotezy, jeżeli pozwolisz mi trochę nadinterpretować to co powiedziałeś:

1. (moja) upchną 550d (18mpx, filmiki full-HD) z kosmetycznymi dodatkami (mikroregulacja) w dużej puszce przed wakacjami, w cenie startowej między 550d a 7d
    2. (jotesa) potraktują nowy xxD jako pole do eksperymentów z nową matrycą i innymi fundamentalnymi elementami przyszłych serii
    3. (Twoja) okroją nadzbiór ficzerów 7d względem 550d + duża puszka = cena "w połowie"

Hipotezy 1 i 3 są sobie bliskie, co obstawiasz jako dodatek do 550d rodem z 7d?
    Entuzjastyczny Neofita

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mgtan Zobacz posta
    patrze na iso400 (test kolorowych papierkow) i mam wrazenie ze cos namieszali.

Domyślnie

namieszali bo?

to samo było przy 500D vs 50D... 500D miał tyci niższe szumy.

Strona 33 z 65 PierwszyPierwszy ... 23313233343543 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów