Ostatnio edytowane przez MariuszJ ; 28-02-2010 o 23:57
Entuzjastyczny Neofita
Już pojawiły się w sklepach http://www.e-fotojoker.pl/product/ap...on-18-55mm-is/ i na allegro kilku fototipów posiada bodt + 18-55. Teraz niech ktoś to kupi i sprawdzi czy można tym coś pokrecić!
Regulamin pkt 8
patrząc po recenzji na digitalrev aparat jest bardzo ciekawą pozycję. Podczas testu podkresliają że dynamika oraz ISO 3200 jest bardzo dobre.
Ciekawie wypada tez ekran i większe klawisze. NIby detal ale ułatwia to życie.
Jedyne co warto zauważyć to na stronie Fotojokera... ceny
550D 3100
7D 4888 - bardzo korzystna cena, choć chwilowo nie dostępny ;-)
Canon 40D + BG-E2N => 5D MkII
24-105 f/4 IS USM L + 50 f/1.4
Speedlite 580EX II,SanDisk Extreme 8GB, Benro A-500EX + KB-1A...
Ja właśnie odkryłem że mogę kupić 550D w bardzo sensownej cenie i wykorzystać jeszcze jakieś inne rabaty, więc kto wie - może się okaże niewiele droższy niż używany 450D, który planowałem kupić.
Niestety dostępność najwcześniej od 10 marca, więc pewnie jeśli już to mógłbym coś napisać w połowie miesiąca.
ktos wie co to za fotobasia?
http://www.fotobasia.pl/product/apar...0f693975dad7ee
cena niby najbardziej atrakcyjna, ale wyraz twarzy "basi" skutecznie mnie zniecheca do kupowania tam czegokolwiek.
Czytałeś regulamin sklepu?
"Sklep Fotograficzny, Sklep - serwis internetowy stanowiacy wlasnosc Fotojoker Spólka z o.o."
ok, dzieki
mam jeszcze pytanie. czy w 500D (zakładam, że w 550D funkcja ta dziala tak samo) przy recznym wylaczeniu ekranu przyciskiem DISP po zrobieniu zdjecia wyswietli sie ono na okreslony czas (2s) po czym monitor ponownie zgasnie?
pzdr.
Ja cały czas próbuję zgadnąć, co wyrafinowany marketing Canona wymyśli w segmencie dwucyfrowym, przy moim zdaniem małym polu manewru między 550d a 7d.
Przeleciała mi przez głowę myśl o "55d" - 550d w dużej puszce od 50d, w cenie niewiele wyższej od startowej 550d, z premierą przed wakacjami, kiedy tłuszcza (pewnie ze mną na czele) nachapie się 550-tek
![]()
Entuzjastyczny Neofita