Strona 492 z 1000 PierwszyPierwszy ... 392442482490491492493494502542592992 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4 911 do 4 920 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez C80 Zobacz posta
    Albo umiejętna obsługa PSa. Tym bardziej, że chyba wszyscy ślubniacy PSują zdjęcia. Cięzko mi sobie wyobrazić, żeby jakiś slubny oddał zdjęcia prosto z puszki bez jakiejkolwiek obróbki.
    Jedno i drugie, z tym że im lepszy obiektyw tym mniej potrzeba PSa i tym szybciej obrabia się zdjęcia co również przekłada się na kasę. Ostatni portret w moim wątku to 85L II i bardzo mało obróbki, ten obiektyw daje taki obrazek że prawie nic nie trzeba robić.
    Ostatnio edytowane przez Vitez ; 12-02-2010 o 14:20
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez C80 Zobacz posta
    Albo umiejętna obsługa PSa. Tym bardziej, że chyba wszyscy ślubniacy PSują zdjęcia. Cięzko mi sobie wyobrazić, żeby jakiś slubny oddał zdjęcia prosto z puszki bez jakiejkolwiek obróbki.
    ja tak oddaje reszte udanych ale nieobrabionych ujec (najwiecej jest rzecz jasna z wesela) i nie wiedze w tym nic zlego, w zdjeciach tych ustawiam tylko balans bieli, to jednak wielka pamiatka dla wszystkich i bezsesnu jest je wywalać, skoro już zostały zrobione
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Dopiero zaczyna Awatar color

Domyślnie

Panowie, Panie, mam dwa pytania - czy czesto uzywacie statywu podczas pleneru?bo chyba nikt nie biega z nim po kosciele mam dylemat czy kupic cos lepszego niz posiadam - czy dolozyc do szkla, i tu chodzi o 17-40/4 + (50D.5DII) i co myslicie o zastosowaniu tego szkielka podczas zabawy weselnej, tance? oczywiscie plus lampa, niestety niemam mozliwosci samemu przetestowac, moze ktos uzywal? a moze ktos z doswiadczonych userow pochwali sie czego najczesciej uzywa w takich sytuacjach.:smile:

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

ultra-szeroki kat jest przydatny, o ile umie sie z niego korzystac. nie nastawiaja sie ze zrobisz nim nostwo zdjec.. raczej bedzie to niewielki procent.. bo jesli bedzie inaczej to zdjecia beda masakryczne

tansza opcja jest ostatnio modne rybie oko - tez super szeroko, ale ludziom chyba ten efekt sie podoba..

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    Vitez, rozważania na temat GO na cropie i FF chyba mieszczą się w temacie?
    Nie. Mamy na to osobny megawątek, a nawet kilka:
    http://canon-board.info/showthread.php?t=35157
    http://www.canon-board.info/showthread.php?t=18967
    http://canon-board.info/showthread.php?t=9891

I jeszcze parę by się znalazło . To jeden z najczęściej poruszanych tematów, tuż obok "co zamiast kita" i "co do ślubów" .

Qrde ledwo posprzątałem a już jadą z offtopem o Chinach i obróbce. Jak mi zbraknie cierpliwości to przymknę na miesiąc aż wam się odechce robić z tego wątku jakiegoś czata...
    Ostatnio edytowane przez Vitez ; 12-02-2010 o 14:20

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Chris_11 Zobacz posta
    Jasność jasnością, ale przewijają się dyskusje o ostrości, ładniejszym bokehu i to czasami są główne powody, w których jedyną słuszną drogą jest wybór L. Tylko, czy ktokolwiek poza Wami zwróci na to uwagę?
    gdyby nie zwracali polowa osob robiacych na tym sprzecie zamykala by dzialalnosc...

wracaja do sprzetu , statyw moze sie przydac do jakichs zabaw z dlugimi czasami itp ale tak to zupelnie zbedna rzecz
    no comment...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez color Zobacz posta
    Panowie, Panie, mam dwa pytania - czy czesto uzywacie statywu podczas pleneru?
    Czasem światło stawiałem na statywie, jeżeli była taka potrzeba, a nikogo do pomocy nie było.
    sprawne lewe oko i trochę gratów ułatwiających życie
    niewiele piszę, więcej czytam, jeszcze więcej myślę
    Fotograf ślubny

Bywalec Awatar marbo
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Statyw w plener ślubny - zbędna rzecz - niepotrzebny bagaż

... ale jeśli myślisz o innej fotografii - to jak najbardziej
    55D,16-200
    ----------------------------------------------

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marbo Zobacz posta
    Statyw w plener ślubny - zbędna rzecz - niepotrzebny bagaż

... ale jeśli myślisz o innej fotografii - to jak najbardziej
    no u mnie statyw w plenerze to obowiązek, ale nie na apatar ale właśnie na lampy i softbox
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Dopiero zaczyna Awatar color

Domyślnie

Dzięki wszystkim za odp:smile: Czacha myślę ze 17-40+50D byłoby na kilka strzałów wejście/wyjście PM zabawa i wszystko inne co wpadło by mi do głowy, na zmianę z 5DII szerokie ujecie z kościoła, z choru, wszystkich zgromadzonych itp. Co do 5 to myślę ze 35 1.4L na zmianę z 85 1.8 załatwi sprawę w kościele i plenerze. Zastanawiam mnie jeszcze jedna rzecz czy nie zakupić sobie jakiejś malej podręcznej torby na pasek w której mógłbym zmieścić 35 i 85, byłoby to wygodniejsze rozwiązanie niż bieganie z cala torba na ramieniu lub bieganie co chwile żeby zmienić szkło, jak wy sobie radzicie? bo wyczytałem ze niektórzy biegają nawet z 3 stałkami:smile:

Strona 492 z 1000 PierwszyPierwszy ... 392442482490491492493494502542592992 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów