Strona 17 z 65 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 646

Wątek: Canon 550D - ogłoszony oficjalnie

Początki nałogu Awatar polm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mgtan Zobacz posta
    to nie kwestia czy jest czy nie ma filmowanie. To kwestia tego że obecnie producenci wdrażają filmowanie zapominając troche że to nie kamera a aparat foto. A niech sobie będzie filmowanie ale na Boga, to jest dodatek a nie główna cecha.
    Widzę, że masz 40d. Również go mam i bardzo brakuje mi w nim filmów. Wydaje mi się, że nadal główną cechą ostatnich DSLR jest robienie zdjęć. Uważam, że 550d jest naprawdę ciekawym aparatem. Daje wszelkie możliwości do zrobienia fajnych zdjęć. Filmy w tym nie przeszkadzają. Dla mnie crop i 18mpix nie są wadą.
    Jestem zadowolnym ze swojego sprzętu pstrykiem-gawędziarzem.

Pełne uzależnienie Awatar mgtan

Domyślnie

tak jest mam 40d, i mi nie brakuje filmowania. nawet o tym nie myśle przyznam się. Na obecną chwilę jest to dla mnie cecha tak samo interesująca jak inflacja w Nowej Zelandii - czyli wogóle.
    Canon 40D + BG-E2N => 5D MkII
    24-105 f/4 IS USM L + 50 f/1.4
    Speedlite 580EX II,SanDisk Extreme 8GB, Benro A-500EX + KB-1A...

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Ja też przyznam, że gdy filmowanie weszło do lustrzanek to pukałem się w głowę. Ale popatrzcie na to, co tym da się zrobić! Amatorskie produkcje wrzucane na youtube nabrały zupełnie innego wyrazu, innej plastyki. Z amatorskimi kamkorderami nie ma w ogóle co porównywać.

Nie dziwię się zatem, że producenci idą w tę stronę. Filmy nie przeszkadzają w fotografowaniu a większa ilość klientów może sięgnąć po produkt z filmami.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Krosno

Domyślnie

mgtan też jeszcze niedawno myslałem, że filmowanie w lustrzankach to poroniony pomysł ale dzisiaj uważam, że skoro w robieniu zdjęć nie przeszkadzają, a czasami mogą się przydać, np jako uzupełnienie relacji z wyprawy/wycieczki, to czemu nie? Dla filmów między innymi zamiast kupić 50D, wolę poczekać i kupić 7D. W ubiegłym roku byłem w północnej Norwegii i podczas wędkowania na oceanie podpłynął do naszej małej łódki spory wieloryb, krążył dookoła łodzi kilkanaście minut, raz zatrzymał się tuż przy burcie, dosłownie dotykając jej nosem. Kto żyw wyciągał aparaty, kamery. Zdjęcia owszem ciekawe, ale filmy z tego spotkania biją najlepszy foty na łeb, na szyję. Dla takich chwil warto mieć mozliwość przejścia w ciągu sekundy z fotografowania do filmowania i z powrotem, zwłaszcza gdy jedno nie odbywa się kosztem drugiego. A np. wieloryba z odległości 1 metra, w jego naturalnym środowisku raczej nie widuje się co tydzień...

Początki nałogu

Domyślnie

filmy nie przeszkadzają, zwłaszcza pełne hd z możliwością kontroli ekspozycji, dla mnie to akurat bdb dodatek
    zresztą post kolegi wyżej mówi że lepiej mieć i nie używać niż nie mieć a żałować później

Pełne uzależnienie Awatar mgtan

Domyślnie

jua nie mówie że powinni usunąc filmy z aparatów ;-0 ja tylko mówie żebyśmy pamiętali że są to aparaty z dodatkową funkcją 9filmowanie) a nie aparat i kamera w jednym - a producenci lustrzanek coraz wyższą uwagę przykładają do filmów a nie do wysłuchania fotografów. 550D - 720 60fps - na fajny bajer ale czy aby napewno jest to aż tak wazne jak foto - nie dla mnie

Każdemu według potrzeb
    Canon 40D + BG-E2N => 5D MkII
    24-105 f/4 IS USM L + 50 f/1.4
    Speedlite 580EX II,SanDisk Extreme 8GB, Benro A-500EX + KB-1A...

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Krosno

Domyślnie

Oczywiste, że aparat ma być przede wszystkim aparatem, ale ja osobiście nie jestem wrogiem pewnych dodatków, które w specyficznych sytuacjach mogą się bardzo przydać. Nawet jeżeli sytuacja taka bedzie miała miejsce tylko raz, czy dwa razy do roku, to lepiej wtedy mieć nadmiar, niż zbyt mało ( w tym przypadku dodatków). Ja przynajmniej z wroga filmowania, stałem się zwolennikiem tej funkcji, pod warunkiem, że nie będzie to kosztem fotografii i w żaden sposób nie uszczupli tej podstawowej funkcji lustrzanki.

Bywalec
    Miasto
    wawa

Domyślnie

jak dla mnie (i chyba wszystkich entuzjastów materiału hd z małą głębią ostrości) przejscie w tym modelu z
    720p/30kl, 1080p/20kl;
    na
    720p/60kl, 1080p/30kl;

plus manual;

to
    R E W O L U C J A

szacun
    C550D, T12-24, C50 1.4 USM, C18-200IS, METZ 58-AF1

Domyślnie

myślalem o 7d (filmy) ale teraz chromolę.
    poczekam aż 550d zejdzie do 2 tys i go łyknę.

Domyślnie

Pewnie, poco filmy a aparacie, w ogóle to analog był lepszy.
    Tak pozatym, to poco sychronizatory w skrzyni biegów, fajnie było podwójnie wysprzęglać a i szyby elektrycznie otwierane są dla lamerów, poprzednie były lepsze.
    A telefon, to do dzwonienia służy, a nie do przeglądania netu, od tego, to jest komputer a w ogóle, net to bzdura, tak samo jak te wszystkie fora, kiedyś to na kółko fotograficzne się chodziło i siedziało w ciemni...
    Pozdrawiam,
    Andrzej
    Mój sprzęt: Canon 500D + 18-55 IS

Strona 17 z 65 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów