Strona 7 z 65 PierwszyPierwszy ... 567891757 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 646

Wątek: Canon 550D - ogłoszony oficjalnie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tezmarek Zobacz posta
    Na odbitkach generalnie tak samo...
    Wątpię. Chyba że za odbitki uznamy 9x13.
    Fotografuję bez pośpiechu... Mój sprzęt: 1/ Dobre i wygodne buty. 2/ Zestaw "Małpa z Brzytwą" czyli ΣSIGMALux 50mm f/1.4 EX DG HSM z przypiętym 5DMkII, zoom nożny, flash... jaki flash???
    3/ Czasem także ΣSIGMA 12-24mm f/4.5-5.6 EX DG HSM i Carl Zeiss Planar T* 1.4/85 ZE

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sober Zobacz posta
    To się porobiło... to już więcej megapikseli działa nawet jak stabilizacja
    zawsze tak bylo, ze na lekko poruszonym zdjeciu przy malym powiekszeniu tego nie widac, dlatego co niektorzy krzycza na forum, aby dawac 100% wtedy dopiero widac ostrosc

W analogach, dlatego tez czesto nietrafione zdjecia, przy recznym ostrzeniu z jasnymi obiektywami pozwalaly spokojnie to ukryc przy malych odbitkach.
    Ostatnio edytowane przez 1foto ; 08-02-2010 o 18:52

Bywalec
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez madc0w Zobacz posta
    Tyle że nowe XXXD to takie zabawki plastikowe jak to do ręki weźmiesz a 50D czujesz ze masz kawałek aparatu + matówka w 50d jest genialna. Duża jasna spokojnie można z ręki ostrzyć co przy loteryjnym 50mm 1.8 się przydaje
    Godzinę temu byłem w sklepie, żeby porównać 7D i 500D (proszę się nie śmiać, naprawdę wybieram między tymi dwoma aparatami). I muszę powiedzieć, że jako osobnikowi przyzwyczajonemu do 350D, 7D wydał mi się zbyt ciężki i niezgrabny. W zasadzie to jedyny zarzut wobec tego aparatu (może jeszcze kwestia ceny). Szkoda, że nie ma wersji 7D-light.

Jeśli zatem się okaże, że matryca 550D nie daje znacząco gorszych efektów niż 7D, po raz kolejny kupię lustrzankę entry-level. Głupio mi, ale mniejsze gabaryty są dla mnie atutem, szczególnie w trasie pieszej z plecakiem i dodatkowymi obiektywami.
    5dmkII, 24-70/2.8, 70-200/4 IS, 50/1.8 II, Samyang 500/8

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez il Dottore Zobacz posta
    Wątpię. Chyba że za odbitki uznamy 9x13.
    Nie - takie np. 20x30. Ostatnio robiłem wyłącznie taki format. Kwestia, czy to jest 10 czy 15 Mpix nie ma wiekszego znaczenia. Na papierze liczy się zupełnie coś innego.

Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dolomity Zobacz posta
    Godzinę temu byłem w sklepie, żeby porównać 7D i 500D (proszę się nie śmiać, naprawdę wybieram między tymi dwoma aparatami). I muszę powiedzieć, że jako osobnikowi przyzwyczajonemu do 350D, 7D wydał mi się zbyt ciężki i niezgrabny. W zasadzie to jedyny zarzut wobec tego aparatu (może jeszcze kwestia ceny). Szkoda, że nie ma wersji 7D-light.
    Głupio mi, ale mniejsze gabaryty są dla mnie atutem, szczególnie w trasie pieszej z plecakiem i dodatkowymi obiektywami.
    Takie przyzwyczajenie ale jakbyś od razu zaczął od czegoś cięższego to niemógłbyś pewnie trzymać "lekkiej" lustrzanki typu 350d. Mam 30d i koleżanka dała mi do potrzymania jej 350d... troche plastikiem zalatywało, dodam, że nie jestem profesjonalistą. Takie moje odczucia

Rzeczywiście marketing canona jest niesamowity... heh
    EOS 30d + EF 50/1.4 USM + EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 II

Bywalec
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Osc Zobacz posta
    Takie przyzwyczajenie ale jakbyś od razu zaczął od czegoś cięższego to niemógłbyś pewnie trzymać "lekkiej" lustrzanki typu 350d. Mam 30d i koleżanka dała mi do potrzymania jej 350d... troche plastikiem zalatywało, dodam, że nie jestem profesjonalistą. Takie moje odczucia

Rzeczywiście marketing canona jest niesamowity... heh
    Zgadza się - przyzwyczajenie. Zaczynałem od Canona 10s, ale coś się z nim porobiło i nie mogę włożyć karty pamięci. I tak się zraziłem, że kupiłem 350D. Męczyłem się, ale wreszcie przekonał mnie do siebie. Polubiłem ten plastik, mało ergonomiczną obudowę, nieprofesjonalny wygląd.

I jestem bardzo wdzięczny marketingowcom z Canona, że przygotowali dla mnie 550D. Po kupnie chętnie podzielę się z kimś połową pikseli z matrycy, filmami HD in statu nascendi i Life View.
    5dmkII, 24-70/2.8, 70-200/4 IS, 50/1.8 II, Samyang 500/8

Domyślnie

Ja miałem dość ciężkiego pentaxa k200d . Bardzo zadowolony jestem z 1000d. Lekki jak jakiś kompakcik. Jak ide na spacer to zero obciążeń ;-). Nie to co tamta cegiełka. Ale każdy ma swoje upodobania.
    550d dla mnie bardzo ciekawa propozycja. Podejrzewam, że sprzeda się świetnie. Kurcze coś mi się wydaje, że wcisneli mi, że filmy HD to jest to !;-)
    Ostatnio edytowane przez psl ; 08-02-2010 o 19:42

Pełne uzależnienie Awatar mgtan

Domyślnie

no przyznam się ze ciekaw jestem tego co to będzie bo 500D szumi mniej niż 50D... ale najpierw pojawil sie 50D a potem 500D :-) a teraz odwrotnie.

500D w zasadzie wszystko wporzo po za matrycą - za dużo mpx i brak małych Rawów.
    Canon 40D + BG-E2N => 5D MkII
    24-105 f/4 IS USM L + 50 f/1.4
    Speedlite 580EX II,SanDisk Extreme 8GB, Benro A-500EX + KB-1A...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    target 550D to jest moja zona. ona po wakacjach zada ode mnie wywolania RAW-ow i zrzucenia ekranowych JPEG-ow na pendrive. potem siada, wybiera fotki do albumu, kaze je sobie zrobic na cito i potem sama w programie uklada taki album i go zamawia. wielkosc pojedynczego ujecia to maksymalnie 10x15, gdzieniegdzie calostronne to 30x20. jej 450D to jest, do tych zastosowan, az nadto. poniekad, fotki z mojego 5D od jej 450D odroznia w tym albumie tylko warsztat i starannosc wykonania (to juz po stronie obslugujacego puszke) a z lupka sa kompletnie nie do odroznienia.
    100% wyjete z moich ust. Po zmianie 350D na 40D slysze "tylko biadolenie" ze za ciezko i jeszce jak 24-105 + 580 EX II to juz worek z piaskiem i nosic sie nie da. Taka 550D na zielonym kwadraciku i filmikami bedzie hitem, taki aparat to miod malina (dla zony). Dodatkowo wysokie ISO i KITowe szkielko z ISem - nie moze byc zle. Kompakty odpadaja (juz jej sie odeccialo patrzec na zdjecia w ciemnych pomieszczeniach z kompaktu - gdzie tam sieczka). Tak wiec ja uwazam za aparat rewelacja.

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

95% targetu tej puszki(pomijam kraje trzeciego świata w których jadą na nich nawet "zawodowcy") to jpegowcy z zielonego kwadracika. Więc nie płaczcie o srawy bo w tym segmencie pewnie ich nigdy nie będzie.

Btw - pełna klatka w takim body za 7k pln na wejściu to całkiem miła wizja.

Strona 7 z 65 PierwszyPierwszy ... 567891757 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów