Może spróbuj tego:
http://tinyurl.com/yc3m8cn
Co prawda dużo droższa, ale
na pewno zapracuje na siebie![]()
Może spróbuj tego:
http://tinyurl.com/yc3m8cn
Co prawda dużo droższa, ale
na pewno zapracuje na siebie![]()
Ostatnio edytowane przez Teo ; 01-02-2010 o 21:12
Witam, nie moge nigdzie znalezc opinii na temat drukarki Pixma MP 550.
Prosilbym was o opinie. Drukarka ma byc prezentem dla mojej mamy, ktora robi zdjecia amatorsko od kilku lat.
Posiadam model MP540 , jest bardzo podobna do MP550
Ja stosowałem tusze zamienniki komplet 30zł , a teraz regeneruje za około 8zł całość . Zdjęcia są jakości fotolabów itp . .
Zdjęcie 10x15 - 45gr. (u fotografa 0,8zl)
Zdjęcie A4 około 2zł (u fotografa 8zł )
Czyli bardzo tani jest wydruk na dobrym papierze ( nie Canon bo drogi ) .
Do A4 używam EMTECA i HP .
Do 10x15 używam HP i jakiejś taniego z allegro o najwiekszej gramaturze(nazwy nie pamiętam ) .
Przyszedl i czas na mnie. Technika sie rozwija a czlowiek wszystkiego ogarnac nie moze. Szukam drukarki zeby zastapic mojego starego hp psc1219. Tryb mieszany, czasami tekst, czasami jakies zdjecia. I tutaj pojawia sie pytanie ze wzgledu na ograniczony fundusz (400-500zl)
Czy MP550 jest dobrym wyjsciem ? Moze jest jakas lepsza w podobnej cenie, a np bez skanera. Swojego skanera uzywalem moze z 10 razy... Jesli jakosc/wydajnosc ma byc lepsza, to wole kupic sama drukarke a dokumenty bede skanowac aparatem.
I jeszcze pytanie czy ktos uzywal/uzywa systemu CISS ? Cos takiego http://www.allegro.pl/item912222562_...zasilanie.html ?? Jaki tusz wtedy mozna zastosowac i jak wyglada koszt ?
I nie probojcie przekonac mnie do epsona - mam nie mile doswiadczenie :neutral:
ja polecam którąś z iP 5xxx (podobno seria 4xxx też jest w porządku) . Ja mam 5200 i jestem zadowolony z jakości zdjęć i wydruków ogólnie. Drukarka szybka i cicha. Można drukować także płyty. Posiada Pictbridge. Najnowsze są chyba 5700 i 4700 ale pewien nie jestem. Czym się różnią też nie mam pojęcia niestety. Podsumowując 5200 mogę z czystym sumieniem polecić.
O CISS nic nie wiem. Chętnie usłyszę czyjąś opinię![]()
Widzisz, kawalek czasu temu patrzylem na te wszystkie rozne ip xxxx i pamietam ze mnie ceny zniechecily. Teraz widze ze ip4700 idzie dostac za 350zl w sklepie u mnie w miescie :smile: I chyba sie skusze na nia. Jeszcze pytanie tylko - one maja stale dysze czy w kartridzach ? Bo nigdzie nie moge tego znalezc.
Skaner się bardzo przyda ,choć rzadko ale lepsze to niż bieganie po sąsiadach .
MP550 jest drukarką chyba obecnie najlepszą w stosunku cena/jakość.
CISS super rzecz , dużo lepsza niż regeneracja tuszy itp.
Wtedy ceny wydruków są na podobnym poziomie co napisałem 5 postów wyżej ,ale jest za to bardzo wygodne rozwiązanie .
Ostatnio edytowane przez seba65310 ; 09-02-2010 o 02:09
A ja uważam że QuadTone rip to bardzo dobry sofcik.Ja nie mam problemów z przejściami tonalnymi.
Trzeba tylko przeprowadzić poprawnie Linearyzacje i programik odpłaci piękną czernią bez względu na światło jakie pada na wydruk.Może ona się różnic tylko ciepłotą tonacji i jest to bardziej związane z papierem na jakim się drukuje.
Jedyny mankament to taki że działa tylko z epsonami i nie wszystkimi??:
Ale poza tym to rewelacja. Gorąco polecam:-D![]()
Podłączam pod wątek pytanie o trwałość wydruków. Szczególnie zainteresowany jestem tuszami dostarczanymi z systemami stałego zasilania atramentem CISS. Macie jakieś odniesienie do labu? Zakup drukarki ma dla mnie szereg plusów - szybkość realizacji, możliwość wprowadzania bieżących korekt, przy CISS również niska cena wydruku. Istotną wadą dla mnie jednak byłaby słaba trwałość wydruków. O ile nie martwię się o wydruki prywatnych zdjęć, bo zawsze mogę zrobić to ponownie, to nie odważyłbym się oddać klientom produktu, który wyblaknie po kilku miesiącach stania w ramce na biurku. Jak więc to wygląda?
Pozdrawiam, Szymon Zdziabek
Blog: http://szymon.zdziabek.net/blog
Dobrze, a wiec zdecydowalem, ide w ip4700. Co mnie przekonalo ? To ze jesli cos jest do wszystkiego, to jest do niczegoStary hp idzie w szafe, jak bede potrzebowal skanera to go poprostu wyciagne na chwile. Pozatym w stosunku do mp550, ma mozliwosc drukowania na plytach - co mnie bardzo interesuje, bo widze dla tego podajnika duzo wiecej zastosowan niz tylko plyty cd
Zobaczymy jak bedzie sie spisywac
Moglbys napisac co to konkretnie za zamienniki ? Bo troche tego jest. I jak z resetowaniem pojemnikow ? One zdaje sie ze maja chip ?
Ostatnio edytowane przez Tezet-gdynia ; 09-02-2010 o 15:44