Strona 41 z 78 PierwszyPierwszy ... 31394041424351 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 401 do 410 z 776

Wątek: Jaka drukarka do zdjęć?

Początki nałogu

Domyślnie

Może spróbuj tego:

http://tinyurl.com/yc3m8cn

Co prawda dużo droższa, ale
    na pewno zapracuje na siebie
    Ostatnio edytowane przez Teo ; 01-02-2010 o 21:12

Domyślnie

Witam, nie moge nigdzie znalezc opinii na temat drukarki Pixma MP 550.
    Prosilbym was o opinie. Drukarka ma byc prezentem dla mojej mamy, ktora robi zdjecia amatorsko od kilku lat.

seba65310
    Guest

Domyślnie

Posiadam model MP540 , jest bardzo podobna do MP550
    Ja stosowałem tusze zamienniki komplet 30zł , a teraz regeneruje za około 8zł całość . Zdjęcia są jakości fotolabów itp . .
    Zdjęcie 10x15 - 45gr. (u fotografa 0,8zl)
    Zdjęcie A4 około 2zł (u fotografa 8zł )
    Czyli bardzo tani jest wydruk na dobrym papierze ( nie Canon bo drogi ) .
    Do A4 używam EMTECA i HP .
    Do 10x15 używam HP i jakiejś taniego z allegro o najwiekszej gramaturze(nazwy nie pamiętam ) .

Pełne uzależnienie Awatar Tezet-gdynia
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Przyszedl i czas na mnie. Technika sie rozwija a czlowiek wszystkiego ogarnac nie moze. Szukam drukarki zeby zastapic mojego starego hp psc1219. Tryb mieszany, czasami tekst, czasami jakies zdjecia. I tutaj pojawia sie pytanie ze wzgledu na ograniczony fundusz (400-500zl)

Czy MP550 jest dobrym wyjsciem ? Moze jest jakas lepsza w podobnej cenie, a np bez skanera. Swojego skanera uzywalem moze z 10 razy... Jesli jakosc/wydajnosc ma byc lepsza, to wole kupic sama drukarke a dokumenty bede skanowac aparatem.

I jeszcze pytanie czy ktos uzywal/uzywa systemu CISS ? Cos takiego http://www.allegro.pl/item912222562_...zasilanie.html ?? Jaki tusz wtedy mozna zastosowac i jak wyglada koszt ?

I nie probojcie przekonac mnie do epsona - mam nie mile doswiadczenie :neutral:

Domyślnie

ja polecam którąś z iP 5xxx (podobno seria 4xxx też jest w porządku) . Ja mam 5200 i jestem zadowolony z jakości zdjęć i wydruków ogólnie. Drukarka szybka i cicha. Można drukować także płyty. Posiada Pictbridge. Najnowsze są chyba 5700 i 4700 ale pewien nie jestem. Czym się różnią też nie mam pojęcia niestety. Podsumowując 5200 mogę z czystym sumieniem polecić.

O CISS nic nie wiem. Chętnie usłyszę czyjąś opinię

Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Widzisz, kawalek czasu temu patrzylem na te wszystkie rozne ip xxxx i pamietam ze mnie ceny zniechecily. Teraz widze ze ip4700 idzie dostac za 350zl w sklepie u mnie w miescie :smile: I chyba sie skusze na nia. Jeszcze pytanie tylko - one maja stale dysze czy w kartridzach ? Bo nigdzie nie moge tego znalezc.

seba65310
    Guest

Domyślnie

Skaner się bardzo przyda ,choć rzadko ale lepsze to niż bieganie po sąsiadach .
    MP550 jest drukarką chyba obecnie najlepszą w stosunku cena/jakość.
    CISS super rzecz , dużo lepsza niż regeneracja tuszy itp.
    Wtedy ceny wydruków są na podobnym poziomie co napisałem 5 postów wyżej ,ale jest za to bardzo wygodne rozwiązanie .
    Ostatnio edytowane przez seba65310 ; 09-02-2010 o 02:09

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czornyj Zobacz posta
    Można ukręcić profil dla drukarki liczony dla światła żarowego i wtedy tylko rano i wieczorem zmieniasz dekoracje

Druga opcja jest taka, że do druku B&W stosujesz Quad Tone RIP i drukujesz zdjęcia z przewagą czarnego tuszu - nie jest to rozwiązanie idealne, bo jasne partie nie są idealnie gładkie a czarny tusz wbrew pozorom też nie jest całkowicie neutralny, ale efekty powinny być nieco lepsze
    A ja uważam że QuadTone rip to bardzo dobry sofcik.Ja nie mam problemów z przejściami tonalnymi.
    Trzeba tylko przeprowadzić poprawnie Linearyzacje i programik odpłaci piękną czernią bez względu na światło jakie pada na wydruk.Może ona się różnic tylko ciepłotą tonacji i jest to bardziej związane z papierem na jakim się drukuje.
    Jedyny mankament to taki że działa tylko z epsonami i nie wszystkimi??:
    Ale poza tym to rewelacja. Gorąco polecam:-D

Bywalec Awatar simon83
    Miasto
    Września

Domyślnie

Podłączam pod wątek pytanie o trwałość wydruków. Szczególnie zainteresowany jestem tuszami dostarczanymi z systemami stałego zasilania atramentem CISS. Macie jakieś odniesienie do labu? Zakup drukarki ma dla mnie szereg plusów - szybkość realizacji, możliwość wprowadzania bieżących korekt, przy CISS również niska cena wydruku. Istotną wadą dla mnie jednak byłaby słaba trwałość wydruków. O ile nie martwię się o wydruki prywatnych zdjęć, bo zawsze mogę zrobić to ponownie, to nie odważyłbym się oddać klientom produktu, który wyblaknie po kilku miesiącach stania w ramce na biurku. Jak więc to wygląda?
    Pozdrawiam, Szymon Zdziabek
    Blog: http://szymon.zdziabek.net/blog

Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Dobrze, a wiec zdecydowalem, ide w ip4700. Co mnie przekonalo ? To ze jesli cos jest do wszystkiego, to jest do niczego Stary hp idzie w szafe, jak bede potrzebowal skanera to go poprostu wyciagne na chwile. Pozatym w stosunku do mp550, ma mozliwosc drukowania na plytach - co mnie bardzo interesuje, bo widze dla tego podajnika duzo wiecej zastosowan niz tylko plyty cd Zobaczymy jak bedzie sie spisywac

Cytat Zamieszczone przez seba65310 Zobacz posta
    Ja stosowałem tusze zamienniki komplet 30zł , a teraz regeneruje za około 8zł całość . Zdjęcia są jakości fotolabów itp . .
    Moglbys napisac co to konkretnie za zamienniki ? Bo troche tego jest. I jak z resetowaniem pojemnikow ? One zdaje sie ze maja chip ?
    Ostatnio edytowane przez Tezet-gdynia ; 09-02-2010 o 15:44

Strona 41 z 78 PierwszyPierwszy ... 31394041424351 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów