Pokaż wyniki od 1 do 10 z 80

Wątek: Koszmar Z Dyskiem

Mieszany widok

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zielony Zobacz posta
    Z informacji w internecie można przy okazji ogłupieć, bo opinie są podzielone.
    Dla jednych HDD Regenerator to syf, który tylko komplikuje sprawę i dalsze próby (jeśli HDDRegenerator nic nie zdziała) przy użyciu innego alternatywnego softu mogą być jeszcze bardziej utrudnione.
    Dla innych z kolei ten program to cudo!
    Tak samo z EasyRecovery i innymi.

Zatem jak ułożyć plan działania aby nie skomplikować sprawy?
    Wydaje mi się że tu uzyskasz tej samej jakości informacje co "w internecie" .
    Chyba że chcesz by ktoś za Ciebie zdecydował?
    Dużą, ale nie 100% pewność odzysku miałbyś tylko oddając dysk za grube złotówki do wyspecjalizowanej firmy a tak to cóż... pozostaje uwierzyć tej czy innej opinii i spróbować tego albo innego programu.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zielony Zobacz posta
    Trafiło się i mnie...
    I ja skorzystam z odkopania topiku, bo wczoraj bardzo późno wróciłem do domku a temat wątku bardzo dokładnie opisuje dlaczego

Skrótem:

5 kompów PC potrzebuje codziennie archiwizacji partycji C (XP Pro, DriveImage 7, Ghost 14, 15) - od 5 do 10 GB. Karty sieciowe, switche czy routery w giga.

Polecono mi DNS-323 plus 2x WDC eco 1 TB, w RAID1 jako storage dla plików Ghosta.
    Oprócz tego w/w dlinka w ciągu roku dołożę po pendriv'ie jako offset copy

Pytanka:

1. czy jest coś lepszego a tańszego?
    2. Macie doświadczenia z DNS-323 i/albo dyskami WDC seria eco?
    3. Ghost - czy decydować się na increamental backup czy od zera codziennie; inaczej: czy w czasie awarii mieliście problemy z postawieniem systemu z increamental backup?
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 02-02-2010 o 13:40
    the silence is deafening

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Polecono mi DNS-323 plus 2x WDC eco 1 TB, w RAID1 jako storage dla plików Ghosta.
    Oprócz tego w/w dlinka w ciągu roku dołożę po pendriv'ie jako offset copy

Pytanka:

1. czy jest coś lepszego a tańszego?
    czy tańsze to pewnie nie, ale zobacz produkty synology np tu
    2. Macie doświadczenia z DNS-323 i/albo dyskami WDC seria eco?
    czytałem niepochlebne opinie nt wydajnosci DNSa, synology znacznie lepiej.
    WDC eco - korzystam od 1,5 roku z 2x1TB - bez niespodzianek - działają
    3. Ghost - czy decydować się na increamental backup czy od zera codziennie; inaczej: czy w czasie awarii mieliście problemy z postawieniem systemu z increamental backup?
    system z incrementalnego ... hmmm - a co jest jak Ci jeden z backupów wypadnie ?
    A mozesz przemodelować dyski ? oddzielna partycja na system - wystarczy po 40-50 GB, a dane na pozostałej częsci. Wtedy dysk systemowy full-backup(i nie trzeba co dziennie), reszta jak tam uważasz.

offset copy
    tak zapytam z ciekawości - co to jest ? Czy ma coś wspólnego z "offsite backup" ? :-D
    5D, 5Dmk2 BG-E6 | 16-35 IIL | 24-105 ISL | 35L | 50 1.4 | 85IIL | 70-200 2.8 ISL | 100 2.8 Macro | 100-400 ISL

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez t00mcio Zobacz posta
    czytałem niepochlebne opinie nt wydajnosci DNSa, synology znacznie lepiej.
    Dzięki, zamówiłem tego dlinka - rozmawiałem z kolegą, dwa takie urządzenia obsługuje. 1 awaria: padł jeden seagate (firmware gate 7200.11). Po wrzuceniu nówki zero problemów.

Wydajność mam w tym przypadku gdzieś, ma to być, ma to działać.

system z incrementalnego ... hmmm - a co jest jak Ci jeden z backupów wypadnie ?
    No właśnie, kiedyś mi się wywalił V2i protector (powerquesta) przy odtwarzaniu. Dzięki za czujność

A mozesz przemodelować dyski ? oddzielna partycja na system - wystarczy po 40-50 GB, a dane na pozostałej częsci. Wtedy dysk systemowy full-backup(i nie trzeba co dziennie), reszta jak tam uważasz.
    Boję się ruszać cokolwiek, ale jest tak jak mówisz. System i dane na partycji C, od 5-10 GB.

tak zapytam z ciekawości - co to jest ? Czy ma coś wspólnego z "offsite backup" ? :-D
    Dodatkowa kopia na innym nośniku.
    the silence is deafening

Początki nałogu Awatar quail
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dodatkowa kopia na innym nośniku.
    Off-site. Offset to u drukarzy.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez quail Zobacz posta
    Off-site. Offset to u drukarzy.
    Zgadza się, dzięki za korektę.
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    a tak to cóż... pozostaje uwierzyć tej czy innej opinii i spróbować tego albo innego programu.
    Podsumowując krótko: za pomocą programu GetDataBack udało mi się uzyskać podgląd zawartości dysku, oraz finalnie odzyskać 55GB mniej lub bardziej ważnych danych (photo/video/mp3). Nie napotkałem uszkodzonych plików; otwierają się bez błędów. Partycja miała 88GB, trudno mi teraz stwierdzić czy te ~33GB to była wolna przestrzeń czy po prostu nie dało rady tego odczytać.
    Tak czy siak jestem zadowolony i temat tego dysku zamykam.
    Ew. spróbuję go 'wyzerować', sformatować na nowo, sprawdzić czy są bad sektory, i ew. wykorzystać na mniej ważne rzeczy.

Polecam w/w program.

Uprawnienia umieszczania postów