Strona 1 z 8 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 80

Wątek: Koszmar Z Dyskiem

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Unhappy Koszmar Z Dyskiem

cześć

jestem w poważnym kłopocie i proszę o pomoc !

Kupiłem sobie dysk SATA Samsunga 160 GB i po założeniu partycji i sformatowaniu (wszystko było OK) skopiowałem wszystkie moje zdjęcia na ten dysk.

Z braku miejsca na starym dysku przensosiłem pliki, więc zostały skasowane ze źródłowego położenia. Niestety okazało się, ku mojemu przerażeniu, że niektóre pliki - spora ich część - są uszkodzone

Co radzicie zrobić? Jakim programem mogę zrobić undelete? Część foetk mam zarchiwizoswane, ale mniej niż połowę, jestem załamany.

Czy to musi oznaczać problemy z dyskiem? Czy może dając 50GB do skopiowania na raz powstał jakiś problem? Dysk jest SATA2 ale ma zworkę na SATA i tak u mnie działa.

RATUJCIE !!!
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Sciag cos co sie nazywa "Hiren's boot cd". Swietna plytka startowa. Raptem kilkadziesiat mega iso. Jak pogooglasz to znajdziesz, najszybciej chyba na p2p.

Jest tam kilka programow tego typu, np. "Easy Recovery". Jesli masz problemy ze zgraniem i dysk wydaje dziwne odglosy to jest tam tez "HDD Regenerator", ktory potrafi naprawic pewne uszkodzenia gdzie nie da sie nic odczytac z dysku i czesto dysk wyglada po tym jak nowka (przynajmniej troche czasu). Ale najpierw odzyskaj i skopiuj co sie da, bo mozna regeneratorem (i odzyskiwaniem danych) zajechac dysk do zera.

Dysku od samsunga to bym nie chcial
    ...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Jaki to był system operacyjny? XP czy 2000? czy coś innego?

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

po zgraniu tego co ocalalo moze pomoc tez scandisk... i pytanie rawy czy jpg? jesli jpg to recover sandiska jest dobrym narzedziem jesli rawy to raczej tylko programy do odzyskiwania danych (nie zdjec)

Miasto
    USA

Domyślnie

Plik to plik. Nie ma znaczenia czy raw, jpg czy doc. Bity w kupie do odczytu sa takie same zawsze.
    ...

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK
    Plik to plik. Nie ma znaczenia czy raw, jpg czy doc. Bity w kupie do odczytu sa takie same zawsze.
    zgadza sie plik to plik natomiast program sandiska odzyskuje tylko pliki z rozszerzeniem jpg, wiec moze sie okazac ze odzyska jakies skrawki jpg i nadpisze je na rawie dlatego nie bardzo sie nadaje (oczywiscie nowy dysk wiec pewnie nic nie znajdzie - zadnych jpg, ale tez zadnych rawow)

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Polecam : http://www.topshareware.com/Zero-Ass...nsfer-3322.htm Odzyskuje *jpg oraz rawy z CANONA :-)

Miasto
    USA

Domyślnie

Ale my tu o odzyskiwaniu danych z DYSKOW TWARDYCH a nie CF'ow. Kompletnie inne narzedzia i calkiem inne podejscie. Zaden sandisk i zaden inny wynalazek do kart.
    ...

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK
    Ale my tu o odzyskiwaniu danych z DYSKOW TWARDYCH a nie CF'ow. Kompletnie inne narzedzia i calkiem inne podejscie. Zaden sandisk i zaden inny wynalazek do kart.
    A probowałeś uruchomić ten program ?????? On odzyskuje nie tylko z kart ale twardzieli też .

Początki nałogu Awatar SimOn!
    Miasto
    3Miasto

Domyślnie

Ja potwierdze tylko to co Kuchatek napisal na p2p poszukaj "EasyRecovery Professional" naprawde rewelacja uratowalem tym wiele swoich danych mi map ( w jpgach i tiffach)
    podpis...

Strona 1 z 8 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów