Strona 11 z 17 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 169

Wątek: Plastyka zdjęć - porównanie

Początki nałogu
    Miasto
    gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez siudym Zobacz posta
    Myslac w taki sposob, to 1D bez marka z APS-H i 4mpix powinien bic na łeb kazde inne body pod wzgledem szumu. To samo D30 z 3mpixami.
    popatrz na technologie matrycy w 1d classik... czy uwazasz ze w np. w 40d jest technologicznie taka sama matryca tylko z wieksza iloscia px ??
    Pkt 8 regulaminu forum
    plutophoto.blogspot.com

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Spokojnie, nie kropkuj juz tak. CCD zapomnialem. Ale chodzi ogolnie o mpix vs size vs szumy. Jak szumi 300D i takie 500D i jak szumi D30/60/10 i inne duzo nowsze xxd.
    Ostatnio edytowane przez siudym ; 24-01-2010 o 23:17

Bywalec Awatar justanimage
    Miasto
    Radom City

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sirgerwazy Zobacz posta
    popatrz na technologie matrycy w 1d classik... czy uwazasz ze w np. w 40d jest technologicznie taka sama matryca tylko z wieksza iloscia px ??
    Szczerze mówiac czasami mam wrażenie ze 1d mniej szumi niz 40d.
    1d cieszy sie "złą sławą" strasznie szumiacego aparatu, ale spójrzmy na fakty:
    Zdjęcie wolane z rawa w DPP, odszumianie ustawione na 0/0,

ISO 800

crop 100%
    Ostatnio edytowane przez justanimage ; 24-01-2010 o 23:32
    600D + Tokina 19-35 + T28-75 + C50 1.4 + C70-210

Domyślnie

i wychodzi kwestia ilosci detali do szumu, tak jak to kenrockwell uzmysławia

Bywalec Awatar radioel
    Miasto
    Elblag

Domyślnie

Moi drodzy parafianie poprawcie mnie jeśli jestem w błędzie ale po przeczytaniu tego całego wątku i wysłuchaniu za i przeciw trzeba dojść do wniosku, iż jakość tzw "plastyki" jest lepsza z 5ki drugiej niż z każdego innego aparatu naszej marki poza 1Ds.
    Lecz plastyka to nie wszystko i najlepszym rozwiązaniem jes kupienie 1D mark 3 ? Jakość wykonania, AF, trwałość migawki i inne super dopracowane elementy. Czy tak mam rozumieć cały ten wątek?

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez radioel Zobacz posta
    Moi drodzy parafianie poprawcie mnie jeśli jestem w błędzie ale po przeczytaniu tego całego wątku i wysłuchaniu za i przeciw trzeba dojść do wniosku, iż jakość tzw "plastyki" jest lepsza z 5ki drugiej niż z każdego innego aparatu naszej marki poza 1Ds.
    Lecz plastyka to nie wszystko i najlepszym rozwiązaniem jes kupienie 1D mark 3 ? Jakość wykonania, AF, trwałość migawki i inne super dopracowane elementy. Czy tak mam rozumieć cały ten wątek?
    Wlasnie ze nie, plastyka to wszystko, apratat to tylko narzedzie. Jesli ktos chce miec aparat dla samego posiadania aparatu to, noc coz, mozna i tak

Domyślnie

ja akurat zrozumiałem, ze plastyka najlepsza jest z pierwszej piątki. Za duzo tego wszystkiego w tym watku chyba...

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez r2d2 Zobacz posta
    ja akurat zrozumiałem, ze plastyka najlepsza jest z pierwszej piątki. Za duzo tego wszystkiego w tym watku chyba...
    w starej 5 sa pixele wieksze, wiec mniejsze szumy (chyba) ale czy plastyka lepsza? :/

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

plastyka nie moze byc lepsza, tej samej wielkosci przetwornik daje taka sama glebie, bokeh etc. wiec niby jakim cudem? roznica moze byc w winietowaniu, w koncu przed matryca sa jakies tam mikro-soczewki i filterki, ktore moga sprawiac ze swiatlo jest lepiej rozprowadzane po brzegach ... innych mozliwosci szczerze mowiac nie dostrzegam

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    plastyka nie moze byc lepsza, tej samej wielkosci przetwornik daje taka sama glebie, bokeh etc. wiec niby jakim cudem? roznica moze byc w winietowaniu, w koncu przed matryca sa jakies tam mikro-soczewki i filterki, ktore moga sprawiac ze swiatlo jest lepiej rozprowadzane po brzegach ... innych mozliwosci szczerze mowiac nie dostrzegam
    Zdefiniuj "plastykę"
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Strona 11 z 17 PierwszyPierwszy ... 910111213 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów