Że Twój wpis jest nieprawidlowy.
Wszystko jedno. Chodzi o to, że błysk dziala w tym momencie, jak migawka na 1/200 s i mniej. Nie wykonasz otwarcia i zamkniecia powiek w 1/200 s, bo to jest niewykonalne. Stąd łatwiej wykonac doswiadczenie z mojej propozycji, niż z Twojej.i jak niby chcesz ustawic czas błysku ? nie otwarcia migawki tylko błysku.
Doświadczenie, które zaproponowałeś jest nieprawidłowe. Nie daje dowodu na potwierdzenie Twojej tezy. I to, z podanych przyczyn formalnych, a także, bo teoretycznie zakładasz wynik doswiadczenia, a to założenie juz z definicji jest błędne.
No właśnie, to ze oko rejestruje obraz w sposób ciagły wcale nie jest potwierdzeniem na jego niska czułość. Gdyby tak bylo, jak to przedstawiasz, zaproponowane przeze mnie chwilowe wyzwolenie małej ilości światła w zupelnej ciemności spowodowaloby, że na Twoim oku i twej pamieci zostanie "zupełna ciemność". A to nie prawda.gdzieś mi sie kołacze w głowie że oko ludzkie ma odpowiednik iso 60 czy cos koło tego
Zaczekaj do wieczora i spróbuj, nawet z najsłabszym możliwym do uzyskania błyskiem. Zobaczysz, że jesteś w błędzie.