Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 4099

Wątek: Canon EOS 5D Mark II

Mieszany widok

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Dziękuję wszystkim za wyrażenie opinii na interesujący mnie temat. Co prawda wyboru mi to nie ułatwiło, jednak jestem bogatszy o kilka niuansów na temat "piątki", widzianych okiem canoniera.

W moim mniemaniu, 5dmk2, jest minimalnie lepszą puszką od konkurenta, a dla kogoś, kto nigdy nie miał do czynienia z autofocusem d300/d700, ten z canona będzie całkowicie zadowalający. W moim wypadku, obawiam się jednak, że mógłbym być zawiedziony brakiem komfortu, jaki daje precyzja af konkurencji. W każdej innej kwestii Canon jest jednak nieco, ale jednak, lepszy. Nie znaczy to, że nie zadowalają mnie parametry pełnej klatki nikona. One są dla mnie wystarczające, choć mam świadomość faktu, że w "5" są lepsze.

Jeszcze raz dziękuję za wypowiedzi.

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dem Zobacz posta
    W każdej innej kwestii Canon jest jednak nieco, ale jednak, lepszy. Nie znaczy to, że nie zadowalają mnie parametry pełnej klatki nikona. One są dla mnie wystarczające, choć mam świadomość faktu, że w "5" są lepsze..
    Przyjacielu mimo, że sam fotografuję piątką to mam do Ciebie krótkie aczkolwiek treściwe pytanie - podaj mi proszę choć JEDEN parametr pełnej klatki Canona, który jest lepszy od konkurenta D700. Tylko jeden proszę. Mam świadomość, że skoro mowisz o "wszystkich poza AF" to nie sprawi to Tobie problemu prawda?

Domyślnie

Porównując 5DmkII do 50D zauważyłem niepokojącą rzecz w spuście migawki. Niby wszystko działa ale brakuje mi charakterystycznego odgłosu kliknięcia po wciśnięciu do końca co ma miejsce w 50D. Jest wyczuwalny opór i różnica między półklikiem ale ma się uczucie jakby się wciskało pilot od telewizora czy kalkulator a nie aparat Czy u was też tak bezgłośnie działa spust migawki w 5dmkII?

No nie.. dolna partia przycisków w 50D klika a w 5d nic, najwyraźniej tak ma być eh
    Ostatnio edytowane przez sqback ; 19-01-2010 o 02:16

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    Zatem albo przyszedłeś tu trolować albo ... sam nie wiem (wybacz szczerość jeśli się mylę ale dziwaczna ta Twoja teoria).
    Też prześladuje mnie przeświadczenie, że to wyłącznie bicie piany niczemu nie służące .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sqback Zobacz posta
    Porównując 5DmkII do 50D zauważyłem niepokojącą rzecz w spuście migawki. Niby wszystko działa ale brakuje mi charakterystycznego odgłosu kliknięcia po wciśnięciu do końca co ma miejsce w 50D. Jest wyczuwalny opór i różnica między półklikiem ale ma się uczucie jakby się wciskało pilot od telewizora czy kalkulator a nie aparat Czy u was też tak bezgłośnie działa spust migawki w 5dmkII?
    Owszem, po przesiadce z 40D mam problemy z wyczuciem go, jest dziwny gumowy.

Bywalec Awatar vidocq
    Miasto
    TST

Domyślnie

Przyjacielu mimo, że sam fotografuję piątką to mam do Ciebie krótkie aczkolwiek treściwe pytanie - podaj mi proszę choć JEDEN parametr pełnej klatki Canona, który jest lepszy od konkurenta D700. Tylko jeden proszę. Mam świadomość, że skoro mowisz o "wszystkich poza AF" to nie sprawi to Tobie problemu prawda?
    Bez trollowania?
    Proszę bardzo: rozdzielczość
    Tylko nie udowadniaj mi proszę, że nikomu nie jest potrzebne 21Mpix...
    Jest parametr? Jest.
    Nie "wszystkie lepsze poza AF" ale przynajmniej jeden...

PS
    Jakby co, to miałem D700 i rzeczywiście, lepsza budowa, mniejszy szum na wysokich ISO, szybszy i dokładniejszy AF i tak dalej są lepsze...
    Jestem tylko amatorem, lubię zmiany a Canona kupiłem ze względu na dobór dobrych optycznie zoomów o jasności f/4, ze stabilizacją i w przyzwoitej cenie. Także ich waga i rozmiary są dla mnie atutem.
    Do Nikona takich szkieł nie ma, zestaw 14-24/24-70/70-200 f/2.8 rozwala finansowo...przynajmniej mnie
    No i te filmy z 5D MKII
    Ostatnio edytowane przez vidocq ; 19-01-2010 o 10:40
    pozdrawiam, vidocq

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez vidocq Zobacz posta
    Do Nikona takich szkieł nie ma, zestaw 14-24/24-70/70-200 f/2.8 rozwala finansowo...przynajmniej mnie
    No i te filmy z 5D MKII
    Zaczekaj jeszcze chwilę, niech tylko wyjdą nowe odpowiedniki w Canonie. Zresztą już teraz możesz zacząć czuć się rozwalnony finansowo (próbka kreatywności księgowych Canona jest już widoczna na nowym 70-200 za ok 2500$...)

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    ISO 100
    ... no i skończyło się rumakowanie
    shit, zapomniałem o iso 100 i akustyku-pejzażyście...
    Ostatnio edytowane przez nowart ; 19-01-2010 o 11:15

Zablokowany

Domyślnie

... no i skończyło się rumakowanie
    shit, zapomniałem o iso 100
    i o plastikowych soczewkach,o tekturowych obudowach i ciekawe o czym tam jeszcze...

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mieszko_1vp Zobacz posta
    i o plastikowych soczewkach,o tekturowych obudowach i ciekawe o czym tam jeszcze...
    mógłbyś jaśniej bo chyba nie załapałem..?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Rozdzielczość. Wygrałem talon na balon?
    zdRAWki
    Fotograf platoniczny

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów