Pokaż wyniki od 1 do 10 z 3771

Wątek: Monitory - porady, problemy itd.

Mieszany widok

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pibuls Zobacz posta
    Janusz Body > Nigdy nie napisałem że jestem ZNAFCĄ / pisz na przyszłość wolniej to będziesz popełniał mniej literówek,.....

To nie była literówka. Napisałem z pełną premedytacją.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Pełne uzależnienie Awatar borkomar
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    To nie była literówka. Napisałem z pełną premedytacją.
    Dokładnie

Dobra wiadomo o co chodzi.
    Eizo rządzi i NEC - ale trzeba mieć na nie około 6K ze sprzętem kalibrującym - wydatek na pewno na lata miłej pracy.
    Taki Szajsung wyjdzie z kalibratorem jakieś 1800zł, i ogronej różnicy nie bedzie po kalibracji, więc jakieś wyjście jest;-).
    Nie lubię zamienników jak my wszyscy pewnie, ale niestety takie jest życie i nie można mieć wszystkiego od razu.
    5D + L

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez borkomar Zobacz posta
    Dokładnie
    ....Taki Szajsung wyjdzie z kalibratorem jakieś 1800zł, i ogronej różnicy nie bedzie po kalibracji, więc jakieś wyjście jest;-).....
    Chyba nie do końca. Na podstawie tych wykresów to można tylko ocenić baaaaaaardzo z grubsza i tu niestety ten monitor na "dzień dobry" wędruje na śmietnik.

http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=32374 i kup wedle uznania. Nie ma obowiązku kupowania u Pana Tomka ale lista z linku jest jak najbardziej obiektywna. Jak Ci się uda dogadać ze sprzedawcą do weź laptopa i spróbuj profilować monitor w sklepie przed kupnem (podłączony do lapka). Przynajmniej z grubsza możesz porównać i z grubsza ocenić który lepszy.

@Cichy: Moja trzyletnia Toshiba wygląda tak (rzekłbym standard lapka - profilowane spektrofotometrem):

!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

Cytat Zamieszczone przez pibuls Zobacz posta
    Do Admina / sorry za uniesienie ale zdzierżyć nie mogę jak ktoś wyraża w pewneym sensie bezpodstawne opinie. Ide sobie łyknąć melisy.

Rozumiem, że piszesz o swoich bezpodstawnych opiniach. Masz rację, też bym nie zdzierżył. Tylko po co piszesz arogancko i napastliwie? Nie rozumiem.

PS. Jak edytujesz swoje posty to netykieta doradza użycie słowa EDIT: - bo potem to śmiesznie wygląda. Na przyszłość i nie tylko (używam twojej formy doradztwa) najpierw pomyśl a potem pisz obraźliwe i agresywne teksty.
    Ostatnio edytowane przez Janusz Body ; 07-01-2010 o 11:28 Powód: Automerged Doublepost

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Uprawnienia umieszczania postów