Strona 4 z 30 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 292

Wątek: Canon 70-200 2.8 IS II

Domyślnie

i jeszcze swiatobrazu_pl Nie wnosi nic nowego ale może ktoś chce zerknąć.

Jak dla mnie z tego ble ble ble prasowego to wynika, że to jak z 16-35 i 16-35 II
    "Poprawa współpracy z lustrzankami cyfrowymi".
    Szkoda.

Coś już napisał Awatar krzysiek13
    Miasto
    Iława / Poznań

Domyślnie

Myślę, że jeśli ktoś ma pierwszą wersję tego szkła, to nie warto będzie go wymieniać.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysiek13 Zobacz posta
    Myślę, że jeśli ktoś ma pierwszą wersję tego szkła, to nie warto będzie go wymieniać.
    a mnie sie wydaje, ze dla tych, dla ktorych zakres 70-200 i swiatlo f/2.8 jest podstawa w zarabianiu pieniedzy, to bedzie pierwszy zakup na liscie.

patrzac na roznice miedzy 70-200/4 bez IS i nowym z IS, ten nowy 2.8 IS mkII ma wszelkie szanse mordowac jakoscia i uzytecznoscia. niech ma rozdzielczosc jak f/4 IS plus nieco tylko gorsza od f/4 pelna dziure, a do kompletu skuteczniejsza stabilizacje i uczciwa prace pod swiatlo...

dla mnie, (niemal stuprocentowo amatorskiego) landszafciarza nie ma dyskusji nad zmiana 70-200/4 na wersje z IS (a mowimy o duzej procentowo roznicy w cenach) i to jedynie kwestia "kiedy" a nie "czy". nie widze naprawde powodu, dla ktorego zarabiajacy na tym profesjonalista mialby nie zmienic 70-200 2.8 IS na nowszy. po prostu

moze jestem hurra-optymista, ale dla odmiany od innych zakresow zoomow, akurat telerurke Canon ma male szanse sp*c i wypuscic tu jakiegos baka. tu mozna w ciemno strzelic, ze to szklo bedzie tak sakramencko ostre, ze na Ebaye trafi wysyp uzywanych 85/1.8 czy 200/2.8, ktorych wlascicielom wydawalo sie, ze mieli ostre stalki
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    tu mozna w ciemno strzelic, ze to szklo bedzie tak sakramencko ostre, ze na Ebaye trafi wysyp uzywanych 85/1.8 czy 200/2.8, ktorych wlascicielom wydawalo sie, ze mieli ostre stalki
    daj znac jak bedzie, łyknąłbym tatnio 85/1.8

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

70-200 f/2.8 L IS USM delikatnie mówiąc daleki jest od ideału. Jeśli, tak jak dywagował akustyk, nowe szkiełko optycznie będzie zbliżone do 70-200 f/4 L IS USM to ja pewnie, w ciągu najbliższych dwóch lat, dokonam zamiany.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    daj znac jak bedzie, łyknąłbym tatnio 85/1.8
    a wez przestan. takim mydlem, to chyba tylko Annie Leibowitz moze zdjecia robic
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    tu mozna w ciemno strzelic, ze to szklo bedzie tak sakramencko ostre, ze na Ebaye trafi wysyp uzywanych 85/1.8 czy 200/2.8, ktorych wlascicielom wydawalo sie, ze mieli ostre stalki
    85/1.8 ze względu na GO w portrecie a wraz z 200/2.8 ze względu na cenę / jakość, to inny świat niż zoom 70-200. Tu nie ma czego na co zamieniać bo albo nie ta GO, albo dopłata 3-krotna.

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Poczekajmy na jakieś wiarygodne sample.
    70-200 2,8 IS I i 85 1,8 to naprawdę szkiełka na jakie trudno mi narzekać.
    Ale jeśli ta II-ka będzie naprawdę takim killerem, to zastanowię się nad przesiadką.
    C-F-K - forever

Uzależniony Awatar C80
    Miasto
    ZS

Domyślnie

Jej, jeszcze się nie dorobiłem mkI z IS a już serwują mkII. Pozostaje liczyć na to, że mkI dzięki młodszemu bratu stanieje. Gorzej, że trzeba będzie polować na używane lub ostatki magazynowe. Rewolucji chyba jednak nie ma się co spodziewać, różnice pewnie zobaczą tylko onaniści.

Strona 4 z 30 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów