Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
Wiemy jedno - czy tego chcemy czy nie kupowac bedziemy bo starego juz nie beda produkowac. Czy lepsze? Pewnie nieznacznie tak (cos jak 85L i 85L II czy 24L i 24L II) - bez rewolucji ale lepiej. Ja nie narzekam choc i tak tego bydlaka nie kupie :-) Mialem 70-200L non IS. Bardzo je lubilem a zona kochala. Co z tego jak albo mi sie go nie chcialo zabierac albo wyjmowac...
Trzeba porzadnego tele - wyjmuje 135L i mi styknieOsobiscie wolalbym super jakosci 16-35L III :rolleyes: - jakos na FF wole szerokie katy
![]()
Dokładnie.
No to był jeden z największych kantów w historii (ztcp $1600 vs. $2000 w czasie debiutu), nie wiem jak na 7D, ale na 20D (5D2 czy 1Ds3) różnicy w ostrości nie zauważyłem.
Tu, powinna być wspomniana i wyboldowana przeze mnie wyżej rewolucja.
Mario, ten lens to, za optyczne.pl
„Reporterzy agencji Reuters używają obiektywu EF 70-200 mm f/2.8L IS USM od wielu lat, gdyż pozwala on na bardzo dużą swobodę działania” - powiedział Kevin Coombs, redaktor agencji Reuters. „Ten obiektyw to «koń roboczy» zawodowców ze względu na odpowiednią rozpiętość ogniskowych, duży otwór względny oraz stabilizator obrazu. Z zaciekawieniem wyczekuję ulepszeń oferowanych przez EF 70-200 mm f/2.8L IS II USM”.
Ty reprezentujesz wyższy poziom kultury fotograficznej, mimo to i tak się czepiasz, że 200/2 jest za ciężki![]()
70-200II to wymarzony lens dla fotoreporterów prasowych z 1Dx czy 7D na szyi.
To, że ma lepszy MFD docenią ci, co robią sport, fotografując z boku obiektów sportowych. Te 20 cm (w stosunku do Nikkora) da im komfort nie przepinania się na drugie szkło czy sięgania po inne body/zestaw.
the silence is deafening
Brak słów, kolejne "nowe" szkło, które już mamy, znamy. Dajcie coś nowego w końcu... :/
Zresztą, ja podobnie za Pikczerem, mam 135 i styknie, nie chciało mi się nosić tamtego gnata. I nie bardzo wiem, co można w nim było poprawić, no ale dobra, niech im będzie.
O obiektywach wiem prawie wszystko
Mnie by bardziej interesowalo odswiezenie 100-400 czy 24-70.
O takiej drobnicy jak stalki 28-50-85 to juz nie wspomne.
http://blog.reddotphoto.com.sg/?p=726
wiewiórka - ta da brak CA
i na oczach (fiolet) i na wąskach (klasyczny niebiesko-magentowy Canonowy CA)
Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 06-01-2010 o 11:42
the silence is deafening
Witam
Ja nie dawno się pozbyłem 70-200 tyle że f4 jakoś mi się znudził i bardzo rzadko go zabierałem, może reporterzy się ucieszą z odnowienia tego szkła, dla mnie różnicy to nie robi. Ja cały czas z językiem na brodzie wyczekuję 20 1,8.
"Ci co potrafią robią to. Ci co nie potrafią uczą innych"18-35+85
this
mnie mniej, ale potrafie sobie wyobrazic, ze wypuszczenie wypasionego 24-70 IS dla reporterow przyniosloby Canonowi caly port tankowcow z sake :-D
wspominasz
z czego 85 to pikus, ale uczciwe 50/1.4 to az sie prosi. a 28... nie jestem przekonany, ze Canonowi chce sie dziergac tanie stalki. maly rynek na to jest