jak mam czytać te wykresy bo nie rozumiem? z samych cyferek na papierze to chyba spoko, lzejszy i lepszy.
nie wiem g3 czemu wymyslasz jakies zoomy ktora sa marzycielskimi rozkminkami rumorsowymi kiedy kazdy wiedzial ze 70-200II wjedzie na rynek. tyle lat w temacie i jeszcze nie wiesz jak to funkcjonuje?![]()
Usunąłem przez przypadek swój post podczas wklejania tych MTF'ów.
Chodziło mi o szkła albo ef-s 20/1.8 albo 30/1.8 albo 35/1.8 a nie o zoom 20-35/1.8
Na chłodno:
- 1 soczewka fluorytowa = mega za***e kolorki rodem z 200/1.8 czy 300/2.8L IS, ultra kontrast to taki mały bonus.
- soczewki UD - poprawiona CA, miejmy nadzieję, że rodem z 200/2 - szkła bez CA
- waga: 100g mniej = super
- cena: $2500 - bez komentarza
Przewidywane ogniskowe: brak danych![]()
Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 05-01-2010 o 18:05
the silence is deafening
niestety big zieeeeeew. Jak można poprawiać coś co było dobre :/
www.pbase.com/arra
4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu
bylo dobre, ale pod wzgledem rozdzielczosci f/4 IS byl w calej linii 70-200 o glowe do przodu. nie wspominam laskawie pracy pod swiatlo, bo poza f/4 IS wszystkie 70-200 ssa jak...
co do samego obiektywu... na papierze niby nic, ale to jest bardzo duza premiera dla Canona. do kupy z 16-35 II ma dwa odswiezone zoomy f/2.8 pod katem 1D(s) mk4. i jesli ten nowy 2.8 IS bedzie optycznie dawal rade, w co wyjatkowo potrafie uwierzyc (co jak co, tego zakresu ogniskowych Canon raczej nie spie* tak jak szerokich katow) to to bedzie nowy kon roboczy calej rzeszy canonowskich profesjonalistow.
Co do premiery pewnie ze dobry ruch, patrzac na ruchy obu firm N i C widac, ze jednak Olimpiada itp nie pozostaja bez echa. Odswieza sie szkla/korpusy bedace koniami
roboczymi reporterow - 70-200 N i C, 300/2.8 II N, D3s, Mark IV etc.
W Nikonie narzekano na cene nowego 70-200, jak widac firmy wykorzystuja te "face-liftingi" zeby policzyc sobie ekstra...
na razie zatrzymałam się na etapie 70-200/2,8 bez IS i po tej premierze wygląda na to, że nadal tak pozostanie. Chociaż gdyby hipotetycznie pojawił się lens w tym zakresie ze światłem 2,8 o wadze do 1000 gram, to myślę, że nie udałoby mi się oprzeć pokusie...