Strona 406 z 1000 PierwszyPierwszy ... 306356396404405406407408416456506906 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 4 051 do 4 060 z 9993

Wątek: Sprzęt do ślubów

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aptur Zobacz posta
    Ostre szkło. Najlepiej mieć oba ale gdybym miał wybierać między 24 a 35 to wybrałbym to drugie. 35mm to jednak bardziej uniwersalna ogniskowa.
    I właśnie to jest główna różnica między 24 i 35. Dla szukających uniwersalności lepsza będzie 35tka, jak ktoś szuka dobrego szerokiego kąta to 24.
    Pod światło:
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pank Zobacz posta
    I właśnie to jest główna różnica między 24 i 35. Dla szukających uniwersalności lepsza będzie 35tka, jak ktoś szuka dobrego szerokiego kąta to 24.
    Pod światło:
    nie wiem czym się zachwycać, przecież to jest nieostre...:-x czy to 24 I czy II..?? jesli nie ma błędu fotografa to mam wrazenie że lekki BF jest.
    Mam oba szkła i pewność, że 35L zdecydowanie lepiej trafia niż 24L I
    Ostatnio edytowane przez marekb ; 05-01-2010 o 18:19

Miasto
    wawa

Domyślnie

Pod światło trochę przegrał, pokazałem, żeby był szerszy ogląd. Ale ponieważ z całej serii lekko nieostre były tylko te ze słońcem w obiektywie i to tylko na 1.4, dalej jestem zadowolony. Zwłaszcza że na starym 5D.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Pod światło trochę przegrał, pokazałem, żeby był szerszy ogląd. Ale ponieważ z całej serii lekko nieostre były tylko te ze słońcem w obiektywie i to tylko na 1.4, dalej jestem zadowolony. Zwłaszcza że na starym 5D.
    ale te wczesniejsze jak pety w popiołce również nie do konca ostre - mam wrażenie że u mnie na 1.4 jest lepiej a na 1.4 w 35L to juz w ogóle, mam też nieodparte wrazenie że moja 50/1.4 jest ostrzejsza na 1.4. Dawno testów nie robiłem i nie zamierzam - piszę to na patrząc na zdjęcia na bierząco obrabiane

Miasto
    wawa

Domyślnie

Weź mnie nie dołuj. W wolnej chwili porównam z moją 50tką, ale jestem pewien że 24 jest dużo ostrzejszy na 1.4. Się zobaczy w sobotę na ślubie. No i nie wyostrzałem po zmniejszeniu, na oryginale pełen kadr jest ostrzejszy.
    Ostatnio edytowane przez pank ; 05-01-2010 o 21:04

Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Weź mnie nie dołuj. W wolnej chwili porównam z moją 50tką, ale jestem pewien że 24 jest dużo ostrzejszy na 1.4. Się zobaczy w sobotę na ślubie.
    czyżbyś miał kiepską 50-tkę..??

Uzależniony Awatar arrow

Domyślnie

no tak ja bym zaliczył dola gdybym wywalił tyle kasy i szkło okazałoby się niewypałem,
    Canon FF

Miasto
    wawa

Domyślnie

Szkło jest spoko, przynajmniej po testach. Jedyne z czym sobie poradził gorzej to pełna dziura pod światło.

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mieszko_1vp Zobacz posta
    tak nie obchodzi-ale bardzo często zadają pytanie -dlaczego oni są "ostrzy" a świadkowie juz nie-i na nic wmawianie o głebi ostrości-a jednak 24mm ma tą przewagę nad 35-tką
    mieszko, 24 ma przewagę w GO nad 35-tką? Mają to samo 1.4 przeca...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Szkło jest spoko, przynajmniej po testach. Jedyne z czym sobie poradził gorzej to pełna dziura pod światło.
    Pank, zdarzy się taka sytuacja i na ślubie z pewnością. Zrób foty w sobotę i nie zapomnij pokazać please
    Ostatnio edytowane przez aKySZ ; 05-01-2010 o 23:27 Powód: Automerged Doublepost

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aKySZ Zobacz posta
    mieszko, 24 ma przewagę w GO nad 35-tką? Mają to samo 1.4 przeca...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

a od kiedy to sama przysłona jest odpowiedzialna za GO ?

Strona 406 z 1000 PierwszyPierwszy ... 306356396404405406407408416456506906 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów