Pokaż wyniki od 1 do 10 z 116

Wątek: Canon 1000D czy 450D

Mieszany widok

Domyślnie

Nie powiedziałem że 500D jest gorszym aparatem jedynie że jest to badziewie w mojej ocenie. Tak jak wspomniałeś
    1 Cena
    2 konstrukcja 500D jest strasznie licha. jest bardzo plastikowy tak jak 1000d

Cena nie jest proporcjonalna do wykonania to tak jakbym trzymał w ręku chiński aparat.
    Gdybym chciał robić filmy to kupiłbym kamerę
    Powiedz mi po co początkującemu aparat 500D który jest bardziej zaawansowany i o wiele droższy?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hubi78 Zobacz posta
    2 konstrukcja 500D jest strasznie licha. jest bardzo plastikowy tak jak 1000d
    Co masz na myśli, że jest licha? Miałem juz Pk200d, d40 i olka e410. Teraz mam c1000d. Nie widzę, aby jego konstrukcja była licha w porównaniu do wymienionych wcześniej (no moze poza k200d, ale tu bardziej pasuje porównanie z k-m/k-x, które są równie plastikowe). Jedyne co to plastik w dotyku jest gładki i może sprawiać wrażenie lichego (ale np. e410 trzeszczał jak go mocniej ścisnąć, a nikt nie mówi że jest lichy). Konstrukcja jednak jest typowa dla wszystkich EL. Podstawa to fakt możliwości podpięcia obiektywów Canona - puszka to sprawa drugoplanowa.
    Ostatnio edytowane przez psl ; 27-12-2009 o 18:42

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hubi78 Zobacz posta
    konstrukcja 500D jest strasznie licha. jest bardzo plastikowy tak jak 1000d
    Cena nie jest proporcjonalna do wykonania to tak jakbym trzymał w ręku chiński aparat.
    Gdybym chciał robić filmy to kupiłbym kamerę
    Chyba zbyt dużą wagę przywiązujesz do obudowy, a istotne różnice są w środku :-?

Uprawnienia umieszczania postów