Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 31

Wątek: Jakie akcesoria(foto gór i nocne)

Początki nałogu Awatar Alde
    Miasto
    Koszalin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bvq Zobacz posta
    są specjalne głowice panoramiczne, robi je m.in. manfrotto koszt około 2tys złotych, na poziomie amatorskim, bądź średnio zaawansowanym jest to onanizm sprzętowy ...
    Trochę nie tak ... głowicę panoramiczną całkiem sensowną można kupić za 220 zł taka za 2 tys to jest potrzebna jeżeli składasz 100 - 500 zdjęć. Jeżeli robisz panoramy a obiekty są dosyć odległe od aparatu mocowanie panoramiczne nie jest potrzebne, jeżeli coś się znajduje blisko aparatu to mocowanie panoramiczne jest potrzebne ... w górach panoramy z 3 -4 zdjęć mozna z reki robic ...
    ------------------
    Canon-Foto-Klub
    ------------------
    Sleeping in Light
    ------------------

It takes love over gold and mind over matter ...

Początki nałogu Awatar punky
    Miasto
    Kwidzyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kubak82 Zobacz posta

pelny szary hitecha (o duzej gestosci) farbuje az (nie)milo ;-) .. co prawda mozna to szybko skorygowac w ps'ie ale to dodatkowa praca..

no to juz nie wiem
    widac jest niezla loteria z tymi filtrami, ja mam hitecha polowki i nie mam zafarbu,
    na filtrach ze sklepu linkowanego wczesniej mam zafarb masakryczny
    R6 + S17-35 + 24-70/2.8 + 50/1.8 + 85/1.8 + 70-200/2.8

Ex Sony a6500, 70D, 40D, 30D

Bywalec Awatar pietro.s
    Miasto
    Wrocław/Lubrza

Domyślnie

jeśli chodzi o pilot zdalnego sterowania to w 1000D nie ma możliwości sterowania podczerwienią. Pilot nie zadziała i jest tylko złącze na wężyk RS-60E3.
    odnośnie samych panoram to dobrze zablokować ostrość, balans bieli i nie zmieniać ogniskowej. A jak chcesz zdjęcie po połączeniu wysokie to można robić aparatem w pozycji pionowej, wyższy kadr ale więcej trzeba zdjęć zrobić "na szerokość" no i pamiętać o zakładce jak już zostało wspomniane.
    Nie zapomnij wygodnych i nie za dużych rękawiczkach
    Powodzenia
    Piotrek S.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez punky Zobacz posta
    no to juz nie wiem
    widac jest niezla loteria z tymi filtrami, ja mam hitecha polowki i nie mam zafarbu,
    na polowkach efekt jest o wiele mniejszy.. na filtrze ND 1,2 jest buraczkowo ze heeej

tu masz przyklad - http://img23.imageshack.us/i/58586294.jpg/ .. switalo, barwy byly intensywne ale bez przesady ;-)

Bywalec
    Miasto
    Luborzyca/k.Krakowa

Domyślnie

Heeh spoko, co do ubioru to luzik, mam odpowiedni sprzet bo chodze po Tatrach przez calły rok. Zimą tez , mam raki itd. wiec jak się uda to bedą foty ze szczytu Kościelca.

No co do wężyka to tak, 1000 nie posiada wbudowanego odb. podczerwieni i mozna zalozyc do niego podczerwień dodatkowa na kabelku.

Natomiast co do filtra połówkowego to jaki warto kupić, w tym sklepie co był podlinkowany wczesniej.

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bebesky Zobacz posta
    Aaaa zastanowiłeś się nad tym co napisałeś???
    Wyluzuj się nieco. Napisałem mu, żeby dokupił statyw i ewentualnie photoshop'a, bo czyste fotki, nawet nie wiem z jakiego aparatu, z jakimi filtrami i od jakiego fotografa, są nudne. Już nie ma magii klisz, są tylko zera zera i jedynki, które przerabia się w photoshopie właśnie.

No i uważam, że Ansel robił dobre zdjęcia, a siedział nad nimi w ciemni dłuuugo. To znaczy, że "oszukiwał"?
    Ostatnio edytowane przez _igi ; 14-12-2009 o 22:55
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Bywalec
    Miasto
    Luborzyca/k.Krakowa

Domyślnie

Spoko chłopaki, program napewno sie sprzyda, chocby najprostrzy.

Pełne uzależnienie Awatar bebesky
    Miasto
    kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _igi Zobacz posta
    Wyluzuj się nieco. Napisałem mu, żeby dokupił statyw i ewentualnie photoshop'a, bo czyste fotki, nawet nie wiem z jakiego aparatu, z jakimi filtrami i od jakiego fotografa, są nudne. Już nie ma magii klisz, są tylko zera zera i jedynki, które przerabia się w photoshopie właśnie.

No i uważam, że Ansel robił dobre zdjęcia, a siedział nad nimi w ciemni dłuuugo. To znaczy, że "oszukiwał"?
    ale robiłeś kiedyś zdjęcia analogiem???
    bo nie wiem czy wiesz ale dawno dawno temu, zdjęcia były robione na kliszach, które musiały być poddane obróbce w ciemni. Gdybyś kiedykolwiek sam spróbował wywołać negatyw (do czego bardzo namawiam) to może głupot byś nie pisał.

A akurat wspomniany przez ciebie AA (według jego życiorysów) był perfekcjonistą i można wywnioskować że jednak znacznie więcej czasu spędzał poszukując ujęcia niż obrabiając je w ciemni. jak poszukasz znajdziesz kilka tekstów opisujących go w stylu: "Ansel Adams był "maniakiem" technicznej perfekcji. Potrafił kilka godzin czekać na właściwie światło (do dziś jest to cechą fotografów przyrody, rozwój techniki nic tu nie zmienił), dziesiątki razy mógł wracać w to samo miejsce, aby w końcu zrobić zaplanowane zdjęcie; był wielkim wrogiem jakiejkolwiek manipulacji w fotografii – pozowania, aranżowania, innego niż pod powiększalnikiem modyfikowania zdjęcia."

Wiem o wielu fotografach (reportażyści, ślubni itp) którzy robią zdjęcia tylko w jpg tylko dlatego, żeby potem nie trzeba było nic z nimi robić, poza ewentualnym kadrowaniem do publikacji. Czyli twoimi słowami - nie używają ciemni. Powodem tego jest doskonałe opanowanie sprzętu, umiejętność wykorzystania oświetlenia i świetne umiejętności fotograficzne
    Ostatnio edytowane przez bebesky ; 15-12-2009 o 09:08
    o fotografii im więcej wiem tym mniej wiem a efekty coraz gorsze

Bywalec
    Miasto
    Luborzyca/k.Krakowa

Domyślnie Odp: Jakie akcesoria(foto gór i nocne)

Witam, po dość długiej nieobecności. Mam problem z moim 1000D, zacina się, wiesza się soft, ekran czasem wogule nie reaguje podobnie jak przyciski. Zastanawiam się nad zmianą body na Canona 60D. Co o tej zamianie myślicie? Czy to dobry kierunek czy może inny model?

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Odp: Jakie akcesoria(foto gór i nocne)

Cytat Zamieszczone przez Montano Zobacz posta
    Witam, po dość długiej nieobecności. Mam problem z moim 1000D, zacina się, wiesza się soft, ekran czasem wogule nie reaguje podobnie jak przyciski. Zastanawiam się nad zmianą body na Canona 60D. Co o tej zamianie myślicie? Czy to dobry kierunek czy może inny model?
    jeśli aparat się zawiesza, to trzeba go naprawić
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów