Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 31

Wątek: Jakie akcesoria(foto gór i nocne)

Mieszany widok

Bywalec Awatar bvq
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

są specjalne głowice panoramiczne, robi je m.in. manfrotto koszt około 2tys złotych, na poziomie amatorskim, bądź średnio zaawansowanym jest to onanizm sprzętowy wystarczy zwykły statyw, troche wyobraźni i w miarę niezły soft do łączenia zdjęć. Na początek wystarczy Photo Stich (dodawany w secie z aparatem). Osobiście polecam Panorama Factory. Ważne aby podczas robienia panoramy pamietać że każde kolejne zdjęcie musi na siebie zachodzić (dobrze jeśli są to punty charakterystyczne, wyróżnające się z otoczenia)... i lepiej jak foty na siebie bardziej zachodzą niż mniej...

no i udanych zdjęć z gór
    Canon-Foto-Klub
    Zadeklaruj uczestnictwo - wyślij wiadomość BVQ lub Mellan.

Bywalec
    Miasto
    Luborzyca/k.Krakowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bvq Zobacz posta
    są specjalne głowice panoramiczne, robi je m.in. manfrotto koszt około 2tys złotych, na poziomie amatorskim, bądź średnio zaawansowanym jest to onanizm sprzętowy wystarczy zwykły statyw, troche wyobraźni i w miarę niezły soft do łączenia zdjęć. Na początek wystarczy Photo Stich (dodawany w secie z aparatem). Osobiście polecam Panorama Factory. Ważne aby podczas robienia panoramy pamietać że każde kolejne zdjęcie musi na siebie zachodzić (dobrze jeśli są to punty charakterystyczne, wyróżnające się z otoczenia)... i lepiej jak foty na siebie bardziej zachodzą niż mniej...

no i udanych zdjęć z gór
    Aha no to ok. A co do łączenia fottek to np. chciałbym zrobic i wydrukowac w drukarni duży plakat na ściane, tylko musiałbym zrobić foty w sposub taki:

X X X X X
    X X X X X
    X X X X X

trzy żędy fotek, czy jest program w którym uda mi sie połączyc takie cos?

Początki nałogu Awatar Alde
    Miasto
    Koszalin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bvq Zobacz posta
    są specjalne głowice panoramiczne, robi je m.in. manfrotto koszt około 2tys złotych, na poziomie amatorskim, bądź średnio zaawansowanym jest to onanizm sprzętowy ...
    Trochę nie tak ... głowicę panoramiczną całkiem sensowną można kupić za 220 zł taka za 2 tys to jest potrzebna jeżeli składasz 100 - 500 zdjęć. Jeżeli robisz panoramy a obiekty są dosyć odległe od aparatu mocowanie panoramiczne nie jest potrzebne, jeżeli coś się znajduje blisko aparatu to mocowanie panoramiczne jest potrzebne ... w górach panoramy z 3 -4 zdjęć mozna z reki robic ...
    ------------------
    Canon-Foto-Klub
    ------------------
    Sleeping in Light
    ------------------

It takes love over gold and mind over matter ...

Bywalec Awatar bvq
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

No to żeś do panoramy nieco hardcorowo podszedł...... owszem da się, ale myślę że zacznij od ujeć szerokim kątem i w pionie w jednym rzędzie... mniejsza szansa na blędy i rozczarowania z efektu finalnego....
    Canon-Foto-Klub
    Zadeklaruj uczestnictwo - wyślij wiadomość BVQ lub Mellan.

Bywalec Awatar pietro.s
    Miasto
    Wrocław/Lubrza

Domyślnie

jeśli chodzi o pilot zdalnego sterowania to w 1000D nie ma możliwości sterowania podczerwienią. Pilot nie zadziała i jest tylko złącze na wężyk RS-60E3.
    odnośnie samych panoram to dobrze zablokować ostrość, balans bieli i nie zmieniać ogniskowej. A jak chcesz zdjęcie po połączeniu wysokie to można robić aparatem w pozycji pionowej, wyższy kadr ale więcej trzeba zdjęć zrobić "na szerokość" no i pamiętać o zakładce jak już zostało wspomniane.
    Nie zapomnij wygodnych i nie za dużych rękawiczkach
    Powodzenia
    Piotrek S.

Bywalec
    Miasto
    Luborzyca/k.Krakowa

Domyślnie

Heeh spoko, co do ubioru to luzik, mam odpowiedni sprzet bo chodze po Tatrach przez calły rok. Zimą tez , mam raki itd. wiec jak się uda to bedą foty ze szczytu Kościelca.

No co do wężyka to tak, 1000 nie posiada wbudowanego odb. podczerwieni i mozna zalozyc do niego podczerwień dodatkowa na kabelku.

Natomiast co do filtra połówkowego to jaki warto kupić, w tym sklepie co był podlinkowany wczesniej.

Bywalec
    Miasto
    Luborzyca/k.Krakowa

Domyślnie

Spoko chłopaki, program napewno sie sprzyda, chocby najprostrzy.

Bywalec
    Miasto
    Luborzyca/k.Krakowa

Domyślnie Odp: Jakie akcesoria(foto gór i nocne)

Witam, po dość długiej nieobecności. Mam problem z moim 1000D, zacina się, wiesza się soft, ekran czasem wogule nie reaguje podobnie jak przyciski. Zastanawiam się nad zmianą body na Canona 60D. Co o tej zamianie myślicie? Czy to dobry kierunek czy może inny model?

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez Montano Zobacz posta
    Witam, po dość długiej nieobecności. Mam problem z moim 1000D, zacina się, wiesza się soft, ekran czasem wogule nie reaguje podobnie jak przyciski. Zastanawiam się nad zmianą body na Canona 60D. Co o tej zamianie myślicie? Czy to dobry kierunek czy może inny model?
    jeśli aparat się zawiesza, to trzeba go naprawić
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Bywalec
    Miasto
    Luborzyca/k.Krakowa

Wiem o tym ale czy opłaca się oddawać go do serwisu? Nie wiem czy naprawa nie przewyższy jego wartości.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów