Strona 35 z 60 PierwszyPierwszy ... 25333435363745 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 341 do 350 z 594

Wątek: eTTL + Pocket Wizard

Domyślnie

Cześć wszystkim! Podłączał ktoś Flexa do lampy studyjnej i do aparatu (jako pilot)? Potrzebuję odpowiednie kabelki, pytałem kilku sprzedawców na allegro i nikt nie ma nic takiego :/ Help!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom Fry Zobacz posta
    Cześć wszystkim! Podłączał ktoś Flexa do lampy studyjnej i do aparatu (jako pilot)? Potrzebuję odpowiednie kabelki, pytałem kilku sprzedawców na allegro i nikt nie ma nic takiego :/ Help!
    ja podlaczalem do aparatu, wyzwalanie jest bardzo ograniczone, tylko pojedyncze zdjecie bez serii, kabel kupilem oryginalny... niepotrzebnie, bo strasznie drogi i lepiej bylo kupic jakies tanie wyzwalacze radiowe
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Domyślnie

sebcio80: A masz namiar na kogoś, kto handluje tymi zamiennikami? Albo nawet oryginałami?
    Co do tanich wyzwalaczy radiowych.. to właśnie wcześniej miałem "chińczyka", chwilę poużywałem, po paru tygodniach zaczął świrować aż w końcu padł. Dlatego stwierdziłem odwrotnie niż Ty. Lepiej droższe a porządne. Tylko, że na razie Flexem mogę odpalać tylko Speedlighta a chciałbym wyzwalać również lampy studyjne i sam aparat.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

ja wszystko kupiłem od oficjalnego dystrubutora na Polske, czyli od RaysFoto
    http://raysfoto.pl/About.aspx?pageId=6/0

zamowienie zlozylem na maila, wpacilem kase i wszystko do mnie przyszlo, na kabel czekalem dosc dlugo, za pierwszy razem wyslali mi niewlasciwy, ostatnio mieli dostawe wiec powinny byc dostepne

pamietaj, ze musi to byc dokladnie kabel CM-N3-ACC, innym mozesz uszkodzic Flexa, szukalem zamiennikow ale nigdzie nie ma,

jesli chodzi o wyzwalanie lamp studyjnych to takowego kabla nie mam, potrzebujesz takiego: http://www.pocketwizard.com/products...essories/mpcf/

jednak wydaje mi sie ze tu kazdy kabel "mini jack mono - pc" sie nada
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Uzależniony Awatar merger
    Miasto
    wroclove

Domyślnie

przeciez w takim kablu jest jedna linia i ekran. w momencie zwarcia nastepuje wyzwolenie blysku/migawki. przetnijcie sobie przy koncowce, kupcie inna koncowke i dolutujcie. to proste jak konstrukcja cepa..
    5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
    430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR

adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez merger Zobacz posta
    przeciez w takim kablu jest jedna linia i ekran. w momencie zwarcia nastepuje wyzwolenie blysku/migawki. przetnijcie sobie przy koncowce, kupcie inna koncowke i dolutujcie. to proste jak konstrukcja cepa..
    moze i proste, tylko skad wiesz jaki przewod gdzie ma isc? metoda prob i bledow?

oczywiscie ja to teraz moge sprawdzic bo takowy przewod mam,

ekranu w tym kablu nie ma, sa trzy przewody http://www.camerahacker.com/Canon/Ca...%20Pin-Out.php

aby wyzwalacz dzialal Flex musi byc w dodatku na sankach aparatu

wczesniej podlaczenie niewlasciwego przewodu skonczylo sie przegrzaniem Flexa i spalenizna wydobywajaca sie z jego wnetrza

mimo tandety wykonania polecam jako wyzwalacz aparatu kupic mimo wszystko jakies chinskie badziewie, dziala wtedy wszystko, mamy spust dwustopniowy, mamy zdjecia w serii, mamy mozliwosc robienia w servo
    Ostatnio edytowane przez sebcio80 ; 07-12-2009 o 16:34

Miasto
    wroclove

Domyślnie

przeciez masz na forum schemat jak zrobic taki przewod samemu. pockety chyba nie obsluguja trzech linii (tam wchodzi chyba tylko jack mono, nie stereo), wiec sa wtedy tylko dwa przewody (jeden w srodku i ekran). Ale jesli wchodzi w to gniazdo jack stereo, to tym lepiej. Wtedy robisz taki przewod wedlug schematu na forum. Najciezej jest z dostepnoscia koncowki N3, ale tez jest na forum opisane jak ja zrobic samemu. polecam poszukac, bo ideologia pocket wizardow nie lezy w kablu (tutaj jest proste zwieranie drutow), ale w antenie i sofcie tranceiverow. no chyba, ze te nowe pw sa jakos badziewnie zrobione..
    5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
    430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

zadje sobie sprawe ze to tylko kabel, jednak cenie sobie niezawodnosc, funkjonalnosc a przede wszystkim wyglad, nie bede przy kliencie wyjmowal sztukowanego przewodu

czy warto było wydac ta kase? napisalem ze nie, ale nie ze wzgledu na sam przewod ale na funkjonalnosc wyzwalania aparatu tymi nowymi PW

przy podlaczeniu przewodu z mono jackiem, ktory funkcjonowal w poprzednich PW, robilo sie zwarcie i Flex sie smażył

Miasto
    wroclove

Domyślnie

nie wiem czy kiedykolwiek cokolwiek lutowales i sztukowales, ale raczej nie, bo dziwne rzeczy piszesz. Kabel zrobiony recznie w domu przewaznie jest lepszej jakosci i wygladu od normalnego kupowanego w sklepie za gruba kase, bo taniej jestes w stanie kupic dobrej jakosci materialy (w tym porzadne jacki i lepszej jakosci kabel). sztukowania nie widac, bo koncowki lutujesz tylko, a one maja dodatkowe oslonki. no chyba, ze ktos ma totalnie dwie lewe rece i wtedy moze to ciezko wygladac

co do smazenia, to pewnie jest odpowiednia specyfikacja nowych pw, ktora wypadaloby przeczytac przed robieniem wlasnych czesci.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez merger Zobacz posta
    nie wiem czy kiedykolwiek cokolwiek lutowales i sztukowales, ale raczej nie, bo dziwne rzeczy piszesz. Kabel zrobiony recznie w domu przewaznie jest lepszej jakosci i wygladu od normalnego kupowanego w sklepie za gruba kase,
    pewnie w przypadku chinszczyzny tak jest jednak oryginalne kable PW to jednak jakosc sama w sobie

lutowalem, sztukowalem setki razy, nie tylko przewody, pochwal sie zdjeciem swojego przewodu, profesjonalnie wygladajacego, bo moze faktycznie masz racje i da sie to zrobic

tak wyglada przewod PW: http://www.bhphotovideo.com/images/i...345/576657.jpg

Strona 35 z 60 PierwszyPierwszy ... 25333435363745 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów