Miejmy nadzieję, że zrobią następcę 5dII w podobnej cenie startowej, ale z normalnym downscalingiem video. Tylko kiedy kurde, kiedy!
Tyle że jak ktoś chce wypuścić swój materiał do kina to 4k jest jak znalazł bez interpolacji.
Realna przydatność tego w Ds-ie byłaby bardzo na miejscu. To nie entry level w dslr ale jak najbardziej w kinie. No dobrze jeszcze gdyby miał cropa przy filmie (APS-C) ze względu na szkła.
Według mnie to jest jakoś inaczej robione. To czytanie co 10-tą linię to IMO fikcja. Ta jakość jest po prostu na to zbyt dobra szczególnie, że filtra AA przecież nie zdejmują jak się włącza tryb videoale może się nie znam.
Swoją drogą TO o czym wspominał Bahrd to rzeczywiście mocny strzał w konkurentów nie ma co się oszukiwać.
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 02-12-2009 o 19:08
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Ja widziałem - tyle że to jak zwykle jest mnóstwo innych czynników, które odgrywają rolę często istotniejszą niż sposób skanowania materiału.
To zresztą podobno bardziej boli przy szkłach anamorficznych niż przy zwykłych - zresztą temat rzeka i każdy ma inne zdanie. Tak jak 1080i i 1080p jak 30 kl/s czy 24 można gadać bez końca. Potencjał szczególnie do obróbki przy 4k jest olbrzymi.
Kapitan Wagner
Jest szansa na panoramiczne 5'' LCD w nowych puszkach: http://www.photographybay.com/2009/1...chscreen-dslr/![]()
EOS - conditio sine Kwanon...
Podobno i tak wszystkie najlepsze patenty na ten bajer ma Apple min. na obsługę takich ekranów dwoma palcami.
Kapitan Wagner