Strona 254 z 608 PierwszyPierwszy ... 154204244252253254255256264304354 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 531 do 2 540 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Jesteś pewien, że czyta co n-tą linię? Aliasing byłby ogromny! W grę wchodzi (naturalne) uśrednianie - swoją drogą - jak dostanę wreszcie w łapki 500D, to się temu przyjrzę dokładniej.
    Gdzies nawet sam producent zeznal ze tak jest. Digic 4 nie byl projektowany do video i zrobili co mogli. Aliasing jest widoczny. Szum tez jest dosc spory jak na rozdzielczosc wyjsciowa.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Miejmy nadzieję, że zrobią następcę 5dII w podobnej cenie startowej, ale z normalnym downscalingiem video. Tylko kiedy kurde, kiedy!

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    niech mi ktos wylozy, do czego w zastosowaniach nie-profesjonalnych (no nie oszukujmy sie, Ds4 chocby loda robil, nie bedzie profesjonalna kamera filmowa...) ma byc 4k. bo jak puszczam dobry material FullHD na 40", to przy odleglosci patrzenia powyzej 2 metrow koncza mi sie szczegoly.

ja rozumiem wyzszosc 4k i ze to komus moze sie przydac. tylko z takimi rzeczami pozostaje pytanie, w ktorym miejscu zaczyna sie nikonizm - tj. ficzery, ktore ladnie wygladaja w folderze, ale ich realna przydatnosc/uzytecznosc jest mocno epsilonowa.
    Tyle że jak ktoś chce wypuścić swój materiał do kina to 4k jest jak znalazł bez interpolacji.
    Realna przydatność tego w Ds-ie byłaby bardzo na miejscu. To nie entry level w dslr ale jak najbardziej w kinie. No dobrze jeszcze gdyby miał cropa przy filmie (APS-C) ze względu na szkła.

Jesteś pewien, że czyta co n-tą linię? Aliasing byłby ogromny! W grę wchodzi (naturalne) uśrednianie - swoją drogą - jak dostanę wreszcie w łapki 500D, to się temu przyjrzę dokładniej.
    Według mnie to jest jakoś inaczej robione. To czytanie co 10-tą linię to IMO fikcja. Ta jakość jest po prostu na to zbyt dobra szczególnie, że filtra AA przecież nie zdejmują jak się włącza tryb video ale może się nie znam.

Swoją drogą TO o czym wspominał Bahrd to rzeczywiście mocny strzał w konkurentów nie ma co się oszukiwać.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 02-12-2009 o 19:08
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Tyle że jak ktoś chce wypuścić swój materiał do kina to 4k jest jak znalazł bez interpolacji.
    Slumdoga kręcili (trochę - nie całego) na 5d2 bez firmware'a z manual mode'em i jakoś im wyszło.
    Według mnie to jest jakoś inaczej robione. To czytanie co 10-tą linię to IMO fikcja.
    No co 10tą to nie, bo 5616/1920 = 2,925 - czyli co trzecią (ajt?)

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Slumdoga kręcili (trochę - nie całego) na 5d2 bez firmware'a z manual mode'em i jakoś im wyszło.
    Harego Portera też ale jak może być lepiej to tylko lepiej 8). Zresztą nie napisałem przecież, że się nie da .
    Pytanie ile by się pojawiło takich produkcji jakby było 4k?
    Nic, trzeba czekać na Digic V.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Harego Portera też ale jak może być lepiej to tylko lepiej 8). Zresztą nie napisałem przecież, że się nie da .
    Pytanie ile by się pojawiło takich produkcji jakby było 4k?
    Nic, trzeba czekać na Digic V.
    Czy ktoś z Was widział w kinie różnicę pomiędzy 2k i 4k?
    EOS - conditio sine Kwanon...

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Czy ktoś z Was widział w kinie różnicę pomiędzy 2k i 4k?
    Ja widziałem - tyle że to jak zwykle jest mnóstwo innych czynników, które odgrywają rolę często istotniejszą niż sposób skanowania materiału.
    To zresztą podobno bardziej boli przy szkłach anamorficznych niż przy zwykłych - zresztą temat rzeka i każdy ma inne zdanie . Tak jak 1080i i 1080p jak 30 kl/s czy 24 można gadać bez końca. Potencjał szczególnie do obróbki przy 4k jest olbrzymi.
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Jest szansa na panoramiczne 5'' LCD w nowych puszkach: http://www.photographybay.com/2009/1...chscreen-dslr/
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Bosko! Wszyscy fotografowie Świata na to czekali

Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Podobno i tak wszystkie najlepsze patenty na ten bajer ma Apple min. na obsługę takich ekranów dwoma palcami.
    Kapitan Wagner

Strona 254 z 608 PierwszyPierwszy ... 154204244252253254255256264304354 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów