Strona 256 z 608 PierwszyPierwszy ... 156206246254255256257258266306356 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 551 do 2 560 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Takie pytanie : nie możnaby wstawić na matrycę 5d2 jakiegoś szkiełka działającego jak Optical Low-Pass Filter dedykowany dla rozdzielczości przykładowo 3mpix? (nie na stałe, tylko wtedy kiedy chciałoby się kręcić filmy)

I dlaczego napisali takie zdanie :
    (druga jego część - czemu?)
    Teoretycznie - OLPF to filtr dolnoprzepustowy, więc jeśli jest dopasowany do rozdzielczości Full HD, to nie powinno by problemu. W praktyce pewnie nie da się takiego filtra zrobić/zapiąć do gotowego już aparatu bez szkody na np. rozdzielczości.

Tylko czekać, jak któryś producent zacznie reklamować - i to nie bez całkowitej racji - mydlane obiektywy (które same z siebie - jak każdy obiektyw - działają jak OLPF) jako "Full HD Lens"

Cytat Zamieszczone przez dzik Zobacz posta
    Nowa matryca, 4 linie na jedna linie obrazu w 1080p, jeden piksel video budowany z szesnastu. Moze 2K albo 3K? Matryca mialby ok 25-26mpix. Godny upgrade dla 5dmkIII
    Nowy digic 5 z natywna obsluga video. Zapis RAW jako seria sRAW'ow. Obraz w pelnej rozdzielczosci na hdmi podczas filmowania.
    Pewnie tak będzie - i pewnie z powodu obecnych wad w Canonie nie brali opcji filmowania całkiem serio, gdy ją wprowadzali.
    Ale skoro ludzie głosują portfelami za 5D/7D, to znaczy, że wady te nie są w praktyce aż tak dotkliwe.
    EOS - conditio sine Kwanon...

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    W praktyce pewnie nie da się takiego filtra zrobić/zapiąć do gotowego już aparatu bez szkody na np. rozdzielczości.
    Bo nie dałoby rady zrobić OLPF'a który połączyłby się z tym istniejącym już w 5d2 i dał nam tylko tyle (ale nie mniej), ile potrzebujemy do tego fullhd? (w sumie nie wyobrażam sobie montowania go na matrycy przez "zwykłego użytkownika" )

Może zrobimy zrzutę na jeden OLPF i zobaczymy co z tego wyjdzie? :

http://www.alibaba.com/product-gs/22...ined_OLPF.html
    When the OLPF which in common use can't satisfy the customer's request, there need to produce all kinds of special OLPF which according to the customer's actual request. Our company can design every different OLPF according to the customer's all kinds of request, to satisfy the customer.
    Size: Base on the customer's request.
    Angle:45/0, 45/45 etc. various special angle and type of cut.
    Thickness: Above 0.1mm all is OK. (Can satisfied customer's request which is little tolerance and high quality.)
    Optic axis deviation: +/- 30'
    Flatness: According the customer's request.
    Exterior request: According the customer's request.
    Agglutination layer: 1~7 layer all is OK.
    Spectrum characteristic: According the customer's request.

A może jakieś rozmydlające filtry nakręcane na szkła?
    Ostatnio edytowane przez micles ; 05-12-2009 o 15:44 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    A może jakieś rozmydlające filtry nakręcane na szkła?
    Wystarczy mieć spory BF/FF
    http://www.canonrumors.com/2009/12/c...atents-review/ - a 24-70IS nie ma...
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Wystarczy mieć spory BF/FF
    http://www.canonrumors.com/2009/12/c...atents-review/ - a 24-70IS nie ma...
    Kupa! Właśnie kupiłem Tamrona Jak wyjdzie ef-s 60/2.8 IS ktoś sobie fajnie kupi Tamrona a jak wyjdzie 14-24L (szkoda, że nie skąpią **** Sigmie) to dopiero będzie jazda systemowa

himi.....
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Kupa! Właśnie kupiłem Tamrona Jak wyjdzie ef-s 60/2.8 IS ktoś sobie fajnie kupi Tamrona a jak wyjdzie 14-24L (szkoda, że nie skąpią **** Sigmie) to dopiero będzie jazda systemowa

himi.....
    Jak dla mnie to niech wydadzą 16-35L mark3, ale takie jak powinno być i będe zadowolony. Zdecydowanie wolę 24-35, aniżeli 14-16.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Jak dla mnie to niech wydadzą 16-35L mark3, ale takie jak powinno być i będe zadowolony. Zdecydowanie wolę 24-35, aniżeli 14-16.
    zgadzam sie calkowicie, tez wolalbym 16-35 2.8 mark III z ostrymi rogami, no i z mozliwoscia zalozenia filtrow
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Uzależniony

Domyślnie

I do tego mityczny 3D

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

No 14-24/2.8 byłby mile widziany . Żeby tylko rogi miał ostre 8).
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    No 14-24/2.8 byłby mile widziany . Żeby tylko rogi miał ostre 8).
    Od f/5.6
    the silence is deafening

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Od f/5.6

Nie kracz .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 256 z 608 PierwszyPierwszy ... 156206246254255256257258266306356 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów