Strona 252 z 608 PierwszyPierwszy ... 152202242250251252253254262302352 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 511 do 2 520 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Photokina jest w 2010, ztcp pokazywali 1Ds zawsze na tej imprezie, z kluczowych stałek została się tylko ta eLa, więc jeśli nie w 2010 (realnie 2011) to w 2012, chyba, że Nikon zamiesza ze swoimi stałami. Poza tym 2010 to futbolówka więc i super-telasy muszą gdzieś wcisnąć (praktycznie zostaje luty 2010)
    Photokina to jest końcem września 2010, tak? Czy coś złego mi Google wypluł? To strasznie długi odstęp czasu między Ds4 i D4. Nie za długi?
    Z drugiej strony to też już po futbolówce, więc pewnie w pierwszym kwartale 2010 mogliby poszpanować teleskami, a później pokazać we wrześniu 35+Ds.

Czy przy poprzednich pokazach Ds'ów to pokazywali raczej z nową stałką, tele, zoomem czy bez żadnego systemu?

No i jeżeli reczywiście to koniec września to prędzej niż w styczniu 2011 szkła nie uświadczy człowiek w rękach. Ehh, jeżeli taki ma być scenariusz to żałuje że nie kupiłem go już pół roku temu...

ps. To tylko gietrzy, żaden znawca
    Ale solidny gawędziarz!

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Czy przy poprzednich pokazach Ds'ów to pokazywali raczej z nową stałką, tele, zoomem czy bez żadnego systemu?
    Za dpreview:
    Classic - fotki z 24-70L
    Mark II - 50/1.4
    Mark III - 50L

żałuje że nie kupiłem go już pół roku temu...
    Zawsze pozostaje Samyang; będą jaja jak wyjdzie powiedzmy f/1.2 a na 1.6-8 będzie ostrzejszy na krawędziach od 35II

Ale solidny gawędziarz!
    A dziękuję, dziękuję
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Czepiam się:
    ilu Nikoniarzy sięga po melisę ilekroć spojrzą w stronę 17mm TS-E?
    Na odczepnego: jeśli nawet 3x więcej niż tych, którzy po tej stronie płota używają teesa, to i tak niewielu
    EOS - conditio sine Kwanon...

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Chwilę po wyjściu D3 (classic) zapowiedzieli 12-24L za 3 lata co chyba daje nadzieję na luty 2011.
    ...o tym nie wiedziałem,czyli realnie w wydaniu Canona to będzie pewnie jeszcze później.Ok,dzięki za info....dzięki tej informacji coraz bardziej pożądliwie spoglądam na konkurencję .

Czepiam się:
    ilu Nikoniarzy sięga po melisę ilekroć spojrzą w stronę 17mm TS-E?
    17 TS-E to bardzo specyficzne szkło,raczej dla speców od architektury,ewentualnie dla "wizjonerów" od przesuwów;w popularnych zastosowaniach słabo to widzę...
    Miałem to cacko w łapkach na targach Fotopolis.
    Trzeba tego szkła "uczyć się" od nowa.
    U siebie widziałbym to szkło w kilku % do pracy,ale może się mylę i nie wiem co tracę....

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamiyka Zobacz posta
    Miałem to cacko w łapkach na targach Fotopolis.
    Trzeba tego szkła "uczyć się" od nowa.
    I długo...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamiyka Zobacz posta
    ...o tym nie wiedziałem,czyli realnie w wydaniu Canona to będzie pewnie jeszcze później.Ok,dzięki za info....dzięki tej informacji coraz bardziej pożądliwie spoglądam na konkurencję .
    Żeby było jasne Keith na northlight zamieścił taki tekścik-leak-roadmap. MSZ to był desperacki leak samego Canona....
    Stało w nim że ze spokojem obserwują sukces 14-24 (wyrywają włosy że przegięli z ceną 14LII o $500).
    Było też o tym, że po czterech tabletach psychotropa obiecali przy pomocy specjalnego lens-CAD'a skonstruować 12-24L z możlwością nakręcania filtrów!; pewnie fi sto

W każdych kolejnych wywiadach z panami z Canon Inc., kiedy pojawiało się pytanie o szkło klasy 14-24 nabierali wody w usta...

ps. Zbyt dużo informacji z tego tekstu potwierdza się i dlatego uważam, że to był ktoś z Canona, kto dostal zielone światło na ujawnienie tych szczegółów.
    the silence is deafening

Domyślnie

Za dpreview:
    Classic - fotki z 24-70L
    Mark II - 50/1.4
    Mark III - 50L
    E to lipa. przynajmniej te 50tki wcale nie miały premiery z Dsami...

Zawsze pozostaje Samyang; będą jaja jak wyjdzie powiedzmy f/1.2 a na 1.6-8 będzie ostrzejszy na krawędziach od 35II
    Ja nie robie architektury, ja wole AFa ;-)

Cytat Zamieszczone przez gietrzy
    wyrywają włosy że przegięli z ceną 14LII o $500
    Przecież mogliby dać cashback na $500 jakby chcieli.

Domyślnie

Plota niesie, że nowe 1Ds4 ma mieć matryce wielkości 35x35mm...

Domyślnie

Ja nie robie architektury, ja wole AFa ;-)
    Miałeś szkło Zeiss'a w dloni? Wystarczy by dali pierścień ustawiania ostrości o takim dużym zakresie jak w 85L czy Zeiss - płynności Zaissa nie dadzą bo to szkło budżetowe.
    Rozmawiałem z kolegą, ktory twierdzi, że czasami ma wrażenie, że Zeiss'ami mu się szybciej pracuje niż CAM 3500FX

Przecież mogliby dać cashback na $500 jakby chcieli.
    Wtedy jeszcze królowała ignorancja, obudzili się po tonie email/telefonów rozgoryczonych ceną 200/2IS userów (m.in. ja, snowboarder), którzy wytłumaczyli im, że za $6k to można kupić 2/VR i D300 a i na dobry sponiewieracz zostanie. Zostawmy kwestię 14-24 na inny, długi wieczór
    Zaowocowało to rabatem $500 na 2/IS - dla mnie już było za późno, ale dużo osób z uśmiechem na twarzy kupiło szkiełka nie za $6000 tylko 4800.
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 02-12-2009 o 08:56
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Plota niesie, że nowe 1Ds4 ma mieć matryce wielkości 35x35mm...
    Ciekawe.... które szkła - oprócz TS-E - będą w stanie "objąć" tak dużą matrycę?
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 02-12-2009 o 10:17

Strona 252 z 608 PierwszyPierwszy ... 152202242250251252253254262302352 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów