Strona 204 z 608 PierwszyPierwszy ... 104154194202203204205206214254304 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 031 do 2 040 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

bez sensu? a może z sensem? hmm ciekawe, moze wtedy ceny szkieł z ISem spadną :-D
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BuRton Zobacz posta
    1. I body canona z IS będzie współpracować ze szkłami IS ?
    2. Będzie się to dublować ?
    3. Jest gdzieś już takie rozwiązanie w jakimś systemie ?
    4. Bo chyba nie będzie tak, że do nowych body ze stabilizacja nie będzie można podpiąć nowych szkieł z H-IS
    1. Tak. Może. Zwłaszcza ze szkłami "Made in Canon"
    2. Nie, ale np. uzupełniać. A ponieważ obiektywy z IS/HIS już są, to można przypuszczać, że in-body-stabilization będzie wspierać te z obiektywów.
    3. Nie ma. Ale były próby.
    4. Nie ma - myślę - podstaw tak zakładać.

Generalnie - jeśli dwa układy stabilizacji o sobie nie wiedzą, to efekt będzie marny. Ale "wespół w zespół swą moc mogą wzmóc"
    EOS - conditio sine Kwanon...

Uzależniony Awatar BuRton
    Miasto
    Czeski Cieszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    ...Generalnie - jeśli dwa układy stabilizacji o sobie nie wiedzą, to efekt będzie marny. Ale "wespół w zespół swą moc mogą wzmóc"
    To była by rewolucja w Canonie (jeśli nie w ogóle). Dla wszelkich szkieł nie IS "bajka" a wspomaganie jednego IS z takim H-IS to już pełnia szczęścia :-D (będzie można fotografować np.w krótkim rękawku na 25 stopniowym mrozie ). Znowu Canon na czele peletonu :-P ;-) .
    Ostatnio edytowane przez BuRton ; 17-09-2009 o 22:01
    Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9

Początki nałogu Awatar sirlukas
    Miasto
    Caversham

Domyślnie

To była by rewolucja w Canonie (jeśli nie w ogóle). Dla wszelkich szkieł nie IS "bajka" a wspomaganie jednego IS z takim H-IS to już pełnia szczęścia :-D (będzie można fotografować np.w krótkim rękawku na 25 stopniowym mrozie ). Znowu Canon na czele peletonu :-P ;-) .
    Pisałem o tym kilka postów wyżej, że byc może to jest ta niespodzianka od Canona.
    "Imagination is more important than knowledge." - szkoda, że brak mi tego pierwszego ...
    ... mój zestaw...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

A już w 1D(s) Mk VII będzie można te IS-H-ISy ręcznie kalibrować
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez sirlukas Zobacz posta
    Pisałem o tym kilka postów wyżej, że byc może to jest ta niespodzianka od Canona.
    W kamerach taka stabilizacja ma chyba nawet większą rację bytu, nie? Ile może kosztować taki zewnętrzny żyroskop, co to je widać czasem na stadionach lekkoatletycznych?
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 17-09-2009 o 22:08 Powód: Automerged Doublepost

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

taki zewnętrzny żyroskop, co to je widać czasem na stadionach lekkoatletycznych?
    Ale jaki? Znajdziesz coś na google images? Bo sam jestem ciekaw...

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Na przykład: http://www.marcotec-sklep.pl/de/prod...FRQSzAodQVo0aQ - trochę kosztują... :-D
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 17-09-2009 o 22:33

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sirlukas Zobacz posta
    I don't think so .
    Na przykład: http://www.marcotec-sklep.pl/de/prod...FRQSzAodQVo0aQ - trochę kosztują... :-D
    Nie wiem czemu nasuwa mi to skojarzenia z Terminatorem albo GW .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Czyli po prostu steadicamy! Mam jednego domowej roboty, ale nie aż tak pro żeby był z vestem i sprężynami. Działać działa, wiadomo, nie jest full profi, ale działa.

Początki nałogu Awatar sirlukas
    Miasto
    Caversham

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    I don't think so .
    Thanks
    "Imagination is more important than knowledge." - szkoda, że brak mi tego pierwszego ...
    ... mój zestaw...

Strona 204 z 608 PierwszyPierwszy ... 104154194202203204205206214254304 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów