Strona 11 z 65 PierwszyPierwszy ... 9101112132161 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 101 do 110 z 641

Wątek: Quantuum R+ Dual Power

Początki nałogu Awatar crater

Domyślnie

to moze ja napisze cos juz odnosnie samego zailania zewnetrznego. Sprawktykowalem jedna sprawe. Jako ze powerpack od tej lampy ma mozliwosc zasilania z gniazdka samochodowego stweirdzilem ze nie zawsze mozna podjechac samochodem pod lampe, wiec wyciagnelem z szafy stary akumulator samochodowy. Dorobilem przejsciowke z dwoma klemami i co sie okazalo ... na naladowanym aku od Corsy po 4 sesjach w studio - zeby zobaczyc ile blyskow moge zrobic wyszlo na to ze ponad 850 na jakies 2/3 mocy wychodzi. biorac to pod uwage zamiast kupowac kolejnego powerpacka na zapas mozn akupic np. troche mniejszy aku np od skutera ( bardzo niewielkie wymiary) zyskujemy dodatkowy zapas baterri.

Co do lampy wykonana bardzo solidnie. Urzywam jej razem z lampami F&V i powiem ze generalnie bardzo jestem z niej zadowolony. Teraz przymierzam sie do zakupu drugiej lampki 600Ws.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wedluk Zobacz posta
    ...600Ws ktoś dysponuje tym sprzetem, lub miał okazję pracować w terenie ? czekam na śnieg i na stoku chce wykorzystać ją. A moze lepiej kupić drugą 580EXII i świecić dwiema jednocześnie na max ....
    Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    ja swiece czasami nawet trzema na raz 580EX

jak masz mozliwosc i chce Ci sie nosic caly osprzet, akumulatory/generatory, statywy itd to bez zastanowienia bierz lampe studyjna

szczegolnie, ze przy ladniej pogodzie i sniegu to mocy 580EX moze zabraknac

mi poki co nosic sie tego nie chce, wole kompaktowe 580EX, w przyszlosci moze to sie zmieni, ale cena sesji pojdzie mocno w gore
    Jest jedno ale, gdy jest dużo zastanego (na śniegu w słońcu jest go bardzo wiele). Czasy wychodzą krótkie, krótsze niż czas synchro 1/250 i z 580EX porobisz w HSS, ze studyjną - nie. A pewnie krótkie czasy będa potrzebne by zamrozić ruch.
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

ze studyjnymi tez zrobisz w HSS nawet do 1/8000s , jak je wyzwolisz lampa na sankach w trybie HSS przez fotocele, oczywiscie to ograniczone rozwiazanie, szczegolnie w terenie i w mocnym sloncu, ale powinno zdac egamin w pewnych kontrolowanych warunkach
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Moskwa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Jest jedno ale, gdy jest dużo zastanego (na śniegu w słońcu jest go bardzo wiele). Czasy wychodzą krótkie, krótsze niż czas synchro 1/250 i z 580EX porobisz w HSS, ze studyjną - nie. A pewnie krótkie czasy będa potrzebne by zamrozić ruch.
    Sprawdzę (po zakupie tej 600) patent z sankami i fotocelą, a z drugiej strony jakiś szary nd4 lub nd8 powinien załatwić sprawę HSS do tego ISO 50 .. hmm

co do dźwigania to zawsze autem śmigam, a na stok to są kolejki linowe

a przy okazji to znacie jaki serwis lamp? spaliłem 622i nissini modując
    "Nie jest miarą zdrowia być dobrze przystosowanym do głęboko chorego społeczeństwa."

Zablokowany

Domyślnie

udało mi się przeczytać wszystkie wypowiedzi-blado widzę te lampy 300W-tyle czasu -żadnych zdjęć z pleneru.zdjęcia studyjne takie sobie-nawet można napisać że złe.jak dla mnie lepiej kupić w tej cenie 1000W i dołożyć do przedłużacza

Coś już napisał
    Miasto
    Tarnowskie Góry

Domyślnie

To ja dodam jescze ze wyprobowalem S400 z UPS byle jakim trapez na wyjsciu i dziala bez problemu. Na pelnej mocy okolo 100 blyskow, w sroduku sa dwa akumalatory 12V 7Ah. Jedyne co nie dziela to ustawienie mocy zarowki modelujacej podejrzewam ze to przez trapez na wyjsciu. Beda probowal z przetwornicami z pelnym sinusem jak sie uda to napewno napisze.

Zablokowany

Domyślnie

To ja jeszcze zapytam-czy taki agregat spalinowy
    http://www.basspolska.com/go/_info/?...6fea97420cd885
    da radę pociągnąć dwie lampy np 600W ?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Moskwa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez crater Zobacz posta
    Co do lampy wykonana bardzo solidnie. Urzywam jej razem z lampami F&V i powiem ze generalnie bardzo jestem z niej zadowolony. Teraz przymierzam sie do zakupu drugiej lampki 600Ws.
    A robiłeś z tą 600 w słońcu? jeśli tak to poproszę o jakieś foto ...
    "Nie jest miarą zdrowia być dobrze przystosowanym do głęboko chorego społeczeństwa."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    ze studyjnymi tez zrobisz w HSS nawet do 1/8000s , jak je wyzwolisz lampa na sankach w trybie HSS przez fotocele, oczywiscie to ograniczone rozwiazanie, szczegolnie w terenie i w mocnym sloncu, ale powinno zdac egamin w pewnych kontrolowanych warunkach
    zapomnij o tym by fotocele zadziałały w otwartym terenie w jasny dzień
    Cytat Zamieszczone przez wedluk Zobacz posta
    Sprawdzę (po zakupie tej 600) patent z sankami i fotocelą, a z drugiej strony jakiś szary nd4 lub nd8 powinien załatwić sprawę HSS do tego ISO 50 .. hmm
    optymista.
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    zapomnij o tym by fotocele zadziałały w otwartym terenie w jasny dzień
    zdaje sobie z tego sprawe, mozna sobie pomoc ale wszystkie rozwiazania maja swoje wady,

- mozna przez kabel do body podlaczyc jakas lampe z HSS, np 580EX, a sama lampe postawic tuz kolo fotoceli, albo nawet do niej te lapme przylozyc, oczywiscie jestesmy w tym wypadku zwiazani kablem

- moza tez pomoc sobie systemem radiowym z przeniesieniem ETTL, w takim wypadku 580EX mocujemy przy fotoceli

- ale najlepszym rozwiazanie bylo by kupno po prostu lampy strobo :-) tylko, tylko ze przy takiej lampie akumulatory odpadaja, wtedy tylko generator
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Strona 11 z 65 PierwszyPierwszy ... 9101112132161 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów