Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 6789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 81

Wątek: Ksiądz, fotografia ślubna, zachowanie w kościele

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez analogforever Zobacz posta
    ja nic takiego nie napisałem,nie wiem skąd taka konkluzja.
    Z zestawienia Twojej pozbawionej racjonalnych argumentów dyskusji z nickiem.
    Jarek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamiyka Zobacz posta
    Nie przypuszczałeś chyba,że posądzam Ciebie o "bezczelność fotografa".8)
    Raczej skłonny byłem domniemywać,że drugą puchę dałeś jakiemuś ministrantowi,żeby cyknął takie ujęcie,bo nie widuję ujęć z takiej perspektywy w zasadzie wcale.
    Ok,jak już się wyjaśniło to teraz daj cynk na ten kościół,księdza już znajdę sam
    mamiyka, chyba mało zdjęć oglądasz

;-)

Uzależniony
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Z zestawienia Twojej pozbawionej racjonalnych argumentów dyskusji z nickiem.
    zupełnie nie rozumiem o co Ci chodzi teraz,co jest irracjonalne w tym co napisałem ?
    a nick jak nick ,lubie fotografie analogową i to tyle,pamietaj że to nie sprzet robi zdjęcia tylko fotograf.
    T90 ,Pentax Z-20 , 2 powiekszalniki,procesor Jobo i cała szafa optyki

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    mamiyka, chyba mało zdjęć oglądasz

;-)
    Albo za dużo
    Jak widziałeś z podobnej perspektywy to podziel się ;-)

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Dwadzieścia lat robię zdjęcia w kościołach i nie widziałem jeszcze żeby ktokolwiek wchodził na ołtarz. Nawet ksiądz nie wchodzi na ołtarz. Chyba chodziło Ci bardziej analogforever o prezbiterium. A co do przerywania mszy...To już przeżyłem kilka takich sytuacji. Z moich doświadczeń, częściej zdarza się to na prowincji gdzie celebruje jakiś stary ksiądz. Raz pamiętam jak wyleciałem z kościoła razem z dużą grupą cioć i wujków dlatego że jeden z nich przeszedł między młodymi a księdzem. Innym razem ksiądz nie chciał w ogóle wyjść do młodych bo uważał że młoda ma za duży dekolt. Jakaś kobieta musiała ją okryć szalem. Mówisz analogforever że nie robisz zdjęć na ślubach i to wiele wyjaśnia, ale w takim razie nie wypowiadaj się tak autorytatywnie.

Uzależniony
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sławek Zobacz posta
    Dwadzieścia lat robię zdjęcia w kościołach i nie widziałem jeszcze żeby ktokolwiek wchodził na ołtarz. Nawet ksiądz nie wchodzi na ołtarz. Chyba chodziło Ci bardziej analogforever o prezbiterium. A co do przerywania mszy...To już przeżyłem kilka takich sytuacji. Z moich doświadczeń, częściej zdarza się to na prowincji gdzie celebruje jakiś stary ksiądz. Raz pamiętam jak wyleciałem z kościoła razem z dużą grupą cioć i wujków dlatego że jeden z nich przeszedł między młodymi a księdzem. Innym razem ksiądz nie chciał w ogóle wyjść do młodych bo uważał że młoda ma za duży dekolt. Jakaś kobieta musiała ją okryć szalem. Mówisz analogforever że nie robisz zdjęć na ślubach i to wiele wyjaśnia, ale w takim razie nie wypowiadaj się tak autorytatywnie.
    może to i jest prezbiterium,dzięki za poprawienie ,wypowiadam się autorytatywnie w kwesti poprawności zdjęć lub bardziej ich niepoprawności oraz w kwesti różnic między dzisiejszą fotografią zawodową a amatorską.

A propos ,jak na 20 lat fotografowania dwa przypadki ,o których wspomniałeś należy raczej traktować w formie icydentów, a nie normalności,a czytając inne wypowiedzi początkujących fotografów wygląda to jak standard.
    Ostatnio edytowane przez analogforever ; 18-11-2009 o 18:20
    T90 ,Pentax Z-20 , 2 powiekszalniki,procesor Jobo i cała szafa optyki

Początki nałogu
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Możliwości kręcenia się po świątyni zależą przede wszystkim od gospodarza czyli księdza.
    Ostatnio trafiłem na takiego, który sam się zaoferował, żebym mu w razie czego dał jakiś sygnał to mi zrobi miejsce, dla lepszego kadru itp. Zbaraniałem trochę po czym powiedziałem żeby się mną nie przejmował. Spytałem na wszelki wypadek czy mogę też z zakrystii fotografować, bo będę miał lepsze pole manewru. Ksiądz na to, że nie ma problemu.
    Cały sukces w tym na kogo się trafi. A podstawa to pogadać odpowiednio wcześniej.
    Niestety niektórzy już od wielu lat wyrabiali sobie opinię o fotografach i nie dziwne, że mogą być uczuleni. Wtedy trzeba postępować subtelniej,

Ostatnio też byłem chrzestnym na chrzcinach w bazylice. Było prawie 30 dzieci i do każdego po kilku gości. Wyobrażacie sobie pewnie jak wyglądał kościół jak sukcesywnie co najmniej jeden gość na dziecko fotografował? Czasem było 3 fotopstrykaczy, oczywiście kupę błyskania. Ludzie (fotografujący) wtedy bez opamiętania próbują złapać ujęcie i jest najzwyczajniej masakra a nie chrzciny. Proboszcz w końcu rozgonił imprezę i na chwilę było spokojniej.
    EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
    www.magaczewski.blogspot.com
    www.fotogaleria.magaczewski.pl

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Kiedyś byłem w kościele na komunii -jako gość.
    2 typów lata z aparatami,jeden z 50D,drugi z D300.
    Obaj pro,więc "beep" ustawione na "on".
    W pewnym momencie stanęli tak blisko księdza prowadzącego,że przez mikrofon słychać było naprzemian "BEEP","BEEP","BEEP"...i wszyscy już wiedzieli,że to pro.

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez magart Zobacz posta
    Możliwości kręcenia się po świątyni zależą przede wszystkim od gospodarza czyli księdza.
    Ostatnio trafiłem na takiego, który sam się zaoferował, żebym mu w razie czego dał jakiś sygnał to mi zrobi miejsce, dla lepszego kadru itp.
    Teraz księża nauczyli się (przynajmniej niektórzy), że pomoc, nawet taka najmniejsza dla obsługi wpływa w efekcie końcowym na obroty w biznesie. Znam takich, którzy właśnie pomagają w ujęciach, takich którzy przesuwają kościelnego, żeby nie zasłaniał oraz takich, którzy montują potężne oświetlenie w kluczowych miejscach, żeby kamerzyści mieli łatwiej.

Cytat Zamieszczone przez mamiyka Zobacz posta
    W pewnym momencie stanęli tak blisko księdza prowadzącego,że przez mikrofon słychać było naprzemian "BEEP","BEEP","BEEP"...i wszyscy już wiedzieli,że to pro.
    Głowę bym urwał. Ale mam lepsze. W tym roku jeden z wujków miał małpkę. Niektóre z nich mają powgrywany dźwięk migawki, ta miała.. szczekanie, koguta, rżenie konia i chyba jeszcze coś. Wszystko na przemian. Po błogosławieństwie chciałem mu to wyłączyć, bo kamerzysta miał mord w oczach, ale wujek stwierdził, że "tego się nie da". W efekcie to chyba była najbardziej histerycznie roześmiana przysięga jaką widziałem. Łącznie z księdzem.
    Jarek

Początki nałogu Awatar piszczal
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    W tym roku jeden z wujków miał małpkę. Niektóre z nich mają powgrywany dźwięk migawki, ta miała.. szczekanie, koguta, rżenie konia i chyba jeszcze coś. Wszystko na przemian. Po błogosławieństwie chciałem mu to wyłączyć, bo kamerzysta miał mord w oczach, ale wujek stwierdził, że "tego się nie da". W efekcie to chyba była najbardziej histerycznie roześmiana przysięga jaką widziałem. Łącznie z księdzem.
    doskonała scenka
    aktualnie: Canon EOS R6 | Sigma A 35/1.4 DG HSM | Canon 135/2 L | Canon 16-35/4 L

Strona 8 z 9 PierwszyPierwszy ... 6789 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów