Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 81

Wątek: Ksiądz, fotografia ślubna, zachowanie w kościele

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez analogforever Zobacz posta
    a ja się tak zastanawiam, po co komu w dzisiejszych czasach fotograf ślubny,każdy ma aparat i wystarczy zebrać po gościach po te kilka klatek i się nazbiera z 500 zdjęć .Przeglądając portfolia różnych "zawodowców" pełno kadrów kojarzących mi się z wycieczką szkolną jak byłem w 5 klasie podstawówki,czyli zdjęcia ala " za wegła" ,czy jakieś przypadkowe naciśniecia migawki, a jak nie wyjdzie to przeróbka w B&W , takie wątki to IMO tylko reklama i nic więcej.
    prawie każdy ma również samochód..... ale nie każdy wygrywa wyścigi.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

a ja się tak zastanawiam, po co komu w dzisiejszych czasach fotograf ślubny,każdy ma aparat i wystarczy zebrać po gościach po te kilka klatek i się nazbiera z 500 zdjęć .Przeglądając portfolia różnych "zawodowców" pełno kadrów kojarzących mi się z wycieczką szkolną jak byłem w 5 klasie podstawówki,czyli zdjęcia ala " za wegła" ,czy jakieś przypadkowe naciśniecia migawki, a jak nie wyjdzie to przeróbka w B&W , takie wątki to IMO tylko reklama i nic więcej.
    Wierz mi ze to tak nie jest. U nas na weselu niby cala rodzina (1 i 2 strona) miala aparaty (wtedy to jeszcze nie bylo cyfrowek - tylko malpki kliszaki). Dostalismy zdjecia od kazdego kto robil. Wierz mi ze jak dzisiaj ogladam te zdjecia (czasmi do nich wracamy) to naprawde nie ma na czym oka zawiesic.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

a ja się tak zastanawiam, po co komu w dzisiejszych czasach fotograf ślubny...
    Bardzo częste stwierdzenie pary młodej, zresztą bardzo błędne.
    Najczęściej jest tak, że nie da się praktycznie nic wybrać z kupy (wprost dosłownie) zdjęć zrobionych przez gości.
    Jeśli ktoś jest zaawansowanym użytkownikiem i posiada lustrzankę lub bdb kompakt to może tak, ale większość zdjęć to porażka.

Ostatnio miałem wydrukować komuś okładkę na płytę i dodać zdjęcie. Dostałem płytkę ze 150 zdjęciami. Tragedia. Aparacik generował takie zdjęcia, praktycznie na każdym nie było ostrości jako takiej. Tutaj nawet obróbka BW by nie pomogła.

Już lepiej nająć zawodowca co za 200zł zrobi zdjęcia 400D z kitem, zdjęcia będą miały podobną kolorystykę i sporo będzie ostrych. Trochę obróbki i coś z tego będzie.

Coś już napisał Awatar yanovitz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mor_feusz Zobacz posta
    Wierz mi ze to tak nie jest. U nas na weselu niby cala rodzina (1 i 2 strona) miala aparaty (wtedy to jeszcze nie bylo cyfrowek - tylko malpki kliszaki). Dostalismy zdjecia od kazdego kto robil. Wierz mi ze jak dzisiaj ogladam te zdjecia (czasmi do nich wracamy) to naprawde nie ma na czym oka zawiesic.
    Potwierdzam, ja ze slubu mam jakies 1400 zdjec jak zebralem ze wszystkich rodzinnych malpek i ciezko wybrac cokolwiek dobrego. Zaluje ze nie mielismy fotografa na weselu ale coz poczac nie pomyslalo sie o tym zawczasu i teraz szkoda.

Uzależniony
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michal_sokolowski Zobacz posta
    prawie każdy ma również samochód..... ale nie każdy wygrywa wyścigi.
    ale czy mając samochód trzeba brać udział w wyścigach ?

!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez mor_feusz Zobacz posta
    tak ,troszke udrastyczniłem sytuacje ,goście z aparatami mają wielki opór aby wyść nieco "przed szereg " ,wejść na ołtarz i zrobić normalne zdjęcie,ale oglądając zdjęcia profesjonalistów jest też mnóstwo takich z pozycji tylno bocznej czy od tyłu,takie pozycje są super ale może nie w fotografi.

Cytat Zamieszczone przez romuszek Zobacz posta
    Bardzo częste stwierdzenie pary młodej, zresztą bardzo błędne.
    Najczęściej jest tak, że nie da się praktycznie nic wybrać z kupy (wprost dosłownie) zdjęć zrobionych przez gości.
    Jeśli ktoś jest zaawansowanym użytkownikiem i posiada lustrzankę lub bdb kompakt to może tak, ale większość zdjęć to porażka.

Ostatnio miałem wydrukować komuś okładkę na płytę i dodać zdjęcie. Dostałem płytkę ze 150 zdjęciami. Tragedia. Aparacik generował takie zdjęcia, praktycznie na każdym nie było ostrości jako takiej. Tutaj nawet obróbka BW by nie pomogła.

Już lepiej nająć zawodowca co za 200zł zrobi zdjęcia 400D z kitem, zdjęcia będą miały podobną kolorystykę i sporo będzie ostrych. Trochę obróbki i coś z tego będzie.
    tak za 200zł można kogoś wynająć ,ale niektórzy biorą po kilka tys,a ich prace są IMO ledwie poprawne.
    Cytat Zamieszczone przez yanovitz Zobacz posta
    Potwierdzam, ja ze slubu mam jakies 1400 zdjec jak zebralem ze wszystkich rodzinnych malpek i ciezko wybrac cokolwiek dobrego. Zaluje ze nie mielismy fotografa na weselu ale coz poczac nie pomyslalo sie o tym zawczasu i teraz szkoda.
    post nie do mnie ale skomentuje

nie ma co się martiwć,amerykanie biorą po trzy śluby w życiu,jeszcze może wszystko przed Tobą ,mówie o bardziej udanych zdjęciach następnym razem
    Ostatnio edytowane przez analogforever ; 18-11-2009 o 12:18 Powód: Automerged Doublepost
    T90 ,Pentax Z-20 , 2 powiekszalniki,procesor Jobo i cała szafa optyki

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

...
    tak ,troszke udrastyczniłem sytuacje ,goście z aparatami mają wielki opór aby wyść nieco "przed szereg " ,wejść na ołtarz i zrobić normalne zdjęcie,ale oglądając zdjęcia profesjonalistów jest też mnóstwo takich z pozycji tylno bocznej czy od tyłu,takie pozycje są super ale może nie w fotografi.
    Raczej się nie uda wejść na ołtarz,jakbyś spróbował to ze 3 ministrantów na Ciebie się rzuci i przydusi do podłogi
    Mam dziwne podejrzenie,że niewiele wiesz, co fotografowi wolno w kościele ??:

Uzależniony
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mamiyka Zobacz posta
    Raczej się nie uda wejść na ołtarz,jakbyś spróbował to ze 3 ministrantów na Ciebie się rzuci i przydusi do podłogi
    Mam dziwne podejrzenie,że niewiele wiesz, co fotografowi wolno w kościele ??:
    dwa lata temu chodziłem sobie dowolnie po ołtarzu w czaie ceremoni i nikt nic nie mówił,ksiądz dający ślub tylko się ładnie uśmiechał,fakt ślub był w rodzinie,ale nie sądze żeby się tak mocno zmieniło podejście do fotogafujących od tamtego czasu.
    T90 ,Pentax Z-20 , 2 powiekszalniki,procesor Jobo i cała szafa optyki

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

dwa lata temu chodziłem sobie dowolnie po ołtarzu w czaie ceremoni i nikt nic nie mówił,ksiądz dający ślub tylko się ładnie uśmiechał,fakt ślub był w rodzinie,ale nie sądze żeby się tak mocno zmieniło podejście do fotogafujących od tamtego czasu.
    zobacz co oznacza słowo "ołtarz"

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Zazdroszczę farta.
    Z moich doświadczeń wynika zupełnie odwrotne spostrzeżenie i wniosek podparty wykładem na ten temat w kurii w czasie szkolenia dla ziutków foto i video.
    Może ten ksiądz uśmiechał się niejednoznacznie

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Być może są i księża którzy pozwalają wisieć na trapezie i robić zdjęcia spod sufitu. Być może ksiądz był nieśmiały, być może nie chciał psuć ceremonii i Cię pogonić, co nie zmienia faktu że łażenie po ołtarzu to jedna z tych rzeczy których absolutnie nie należy robić, a chwaląc się tym tylko udowadniasz że nie masz zupełnie pojęcia ani doświadczenia w temacie w którym poczęstowałeś nas tyleż kontrowersyjnymi co bezsensownymi tezami.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów