Pokaż wyniki od 1 do 10 z 594

Wątek: eTTL + Pocket Wizard

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kmi Zobacz posta
    U mnie jest niestety tak samo, zoom na lampie nie reaguje
    no to tak jak u mnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    panowie, ale po co Wam zoom lampy? skad pocketwizard i body maja wiedziec gdzie Wy ta lampe stawiacie? automatyczny zoom kompletnie nie mial by przeciez sesnu,
    tu nie chodzi o szukanie sensu tylko o to czy działa - skoro może coś działać w automacie a i tak mam możliwość ręcznego przestawienia to czemu ma nie działać.. zwłaszcza że to ustawienie zostaje w lampie - czyli jak np. mam 85kę przypiętą z lampą bezpośrednio na body, wyłączę lampę i ją na PW zainstaluję to mam ten zoom na 85 ustawiony - czyli porażka.. jakby automatycznie na 24mm się ustawiał to co innego.. tu właśnie jest powód dla którego pytam..

Cytat Zamieszczone przez Canion Zobacz posta
    sebcio80 mądrze gada. ;-) Autor wątku pytał czy lampa widzi zmianę ogniskowej to powierdziłem.
    Cytat Zamieszczone przez Canion Zobacz posta
    zoom z poziomu menu puszki? nie
    zmieniając ogniskową obiektywu - tak
    chwila, chwila, bo juz sie pogubilem, raz piszesz tak a raz inaczej

jak podlaczysz do puszki MiniTT1 a lampe podlaczysz do FlexaTT5 to przy zmianie zooma na obiektywie zmienia Ci sie zoom w lampie?
    właśnie też się pogubiłem.. Sebcio - u ciebie też zgaduję że nie zmienia się to ustawienie..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Uzależniony

Domyślnie

Panowie, przepraszam. MAcie rację. rzeczywiście ustawień ogniskowej nie przenosi. to chyba zmienili w nowym firmware bo jak kupiłem te wizardy to miały starsza wersje firmware i jestem przekonany że jak sie bawiłem po zakupie to ustawienia zooma były przenoszone. sorki za zamieszanie.
    potwierdzam. z aktualnym firmware ustawień zomm nie przenosi a lampa "jakby zapamiętuje" ostatni zoom jaki był załączony gdy była podpięta na body
    Ostatnio edytowane przez Canion ; 09-11-2009 o 12:43

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    tu nie chodzi o szukanie sensu tylko o to czy działa - skoro może coś działać w automacie a i tak mam możliwość ręcznego przestawienia to czemu ma nie działać.. zwłaszcza że to ustawienie zostaje w lampie - czyli jak np. mam 85kę przypiętą z lampą bezpośrednio na body, wyłączę lampę i ją na PW zainstaluję to mam ten zoom na 85 ustawiony - czyli porażka.. jakby automatycznie na 24mm się ustawiał to co innego.. tu właśnie jest powód dla którego pytam..
    tu oczywiscie masz racje,
    powinno po wpieciu lampy do Flexa ustawiac sie automatycznie 24mm,
    mysle ze to jest do poprawienia w firmware - moze ktos kto zna dobrze angielski napisze do nich w tej sprawie? bo to w sumie dosc wazna opcja

zreszta te pocketwizardy maja wiecej wad, wlasnie odkrylem ze nie wylaczylem jednego Flexa po ostatniej sesji, baterie padly, przydala by sie opcja samoczynnego wylaczenia, (chyba ze jest a ja tego nie wiem)
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

zreszta te pocketwizardy maja wiecej wad, wlasnie odkrylem ze nie wylaczylem jednego Flexa po ostatniej sesji, baterie padly, przydala by sie opcja samoczynnego wylaczenia, (chyba ze jest a ja tego nie wiem)
    to już przerabiałem

tt1 usypia jak body usypia.. ale tt5 nie - w sumie to też ma sens bo pewnie akurat by usnęło jak by potrzebne było - chociaż czas typu 12 godzin lub więcej to można byłoby wprowadzić.. wg specyfikacji baterie 60 godzin wytrzymują.. i to prawda bo mnie też po około tygodniu padły
    ale chodzą też na akumulatorkach..
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Uprawnienia umieszczania postów