Strona 9 z 37 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 368

Wątek: EOS 7D - rewolucyjny, konfigurowalny system AF i jego problemy

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysiek29 Zobacz posta
    Ja nawet z tamronem 17-50 mam 100% trafionych; coś masz z puszką.
    Nawet z Tamronem to niezbyt mnie przekonuje Jakie inne obiektywy testowałeś, jaki masz nr seryjny (bez dwóch ostatnich cyfr wystarczy) i jaki firmware?

Cytat Zamieszczone przez remol71
    Trafiłeś zepsutą puszkę a żalisz się na całą Polskę. Zaraz powstanie mega wątek o tym jaki 7D to bubel Oddaj to do serwisu i tyle.
    Ciemna masa się szerzy. Po pierwsze to fora są po to aby się wspierać i wspólnie rozwiązywać problemy, więc Twoja postawa wymaga korekty. Na innych forach niezależnie od strony świata są wątki o tym, że 7D to bubel. W Łodzi mamy ze znajomymi 3 buble, a zaufaj mi, jesteśmy profesjonalistami i nie mieliśmy do tej pory ŻADNYCH problemów (poza kolegi 5D, które było bublem, ale to akurat tamta konkretna puszka). Tutaj problemy są wspólne, identyczne, to samo jest w Stanach. Pytanie jaki jest stan tego w Polsce. Jeśli znajdziemy rozwiązanie, które zadziała (np. oficjalne stanowisko serwisu, albo update firmware'u) to się tutaj pojawi i wszyscy, których to dotyczy będą zadowoleni.

Początki nałogu

Domyślnie

nawet durne 400D
    nie obrazajmy najlepszej serii aparatow canona

co by nie powiedziec i nie marudzic na plasik czy maly grip to jednak seria xxxd jakos nie doczekala sie wielu marud jesli chodzi o to do czego sluzy aparat fotograficzny

Bywalec
    Miasto
    Radom/Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamkozlowski79 Zobacz posta
    Jak ja lubię takie porady. Wiesz, 7D nie jest moim pierwszym aparatem
    Spoko, urazić nie chciałem i widzę że przyjąłeś to z przymrużeniem oka

Cytat Zamieszczone przez adamkozlowski79 Zobacz posta
    Ale jest szansa na poprawę bo podobno "electrical adjustment of the autofocus system" jest tym co serwisy Canona w US robią z 7D.
    Być może to jest właśnie przyczyna. Ciekawe tylko czy Canon PL zajmie w tym temacie jakieś oficjalne stanowisko (na przykład wezwie użytkowników 7d z pewnego przedziału numerów seryjnych do zgłoszenia się do serwisu).

A tutaj link do tematu na dpreview o tym "electrical adjustment".

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sal Zobacz posta
    O, polska wersja http://forums.dpreview.com/forums/re...hread=33463716
    Ten wątek na DPR, zniechęcił mnie chwilowo do 7D i dzisiaj anulowałem ciągle wiszące zamówienie...
    Ja też, dokładnie przez oraz szumy na iso200 i iso400 dałem sobie spokój. Kupiłem 5D2 i na chwilę obecną moge powiedzieć, że to jedyna puszka Canona jaką miałem, która ostrzy celnie z 85 na f1.8 w pomieszczeniu z 7W lampką (o dziwo boczne też działają!). W precyzyjnym ostrzeniu na to co chcę bardzo pomagają relatywnie małe pola AF w wizjerze, na kropie punkty były zawsze za duże by mieć pewność, że to co chcę będzie ostre (tu spot w 7D miał pomagać, ale podobną są z nim problemy). Jakośc obrazka jest niesamowita, za 2,5-3k wiecej niż 7D, na razie nie żałuję.

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kubaj Zobacz posta

co by nie powiedziec i nie marudzic na plasik czy maly grip to jednak seria xxxd jakos nie doczekala sie wielu marud jesli chodzi o to do czego sluzy aparat fotograficzny
    Hihih, absolutnie. Moje wrażenia z 400D mojej lubej zepsuł 17-85, który był najgorszym chyba obiektywem jaki widziałem. Ale choćby przed chwilą wróciłem z testów 7D kontra 5D2 kontra 400D i mnóstwo szkieł. No i wynik jest taki że 24/1.4L z 400D ma 100% celności, a 7D tak hmm... jak 50% to dobrze 135/2L też słabo na 7D, za to na 5D2 i 400D świetnie. 50/1.8 na 400D do przełknięcia, na 5D2 całkiem nieźle, na 7D random. Poza tym ja wspominam również doskonale 300D. Wzruszające wspomnienia.

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    Ja też, dokładnie przez oraz szumy na iso200 i iso400 dałem sobie spokój. Kupiłem 5D2 (...)
    Zgadzam się. Używając jednak na codzień 5D2, chciałem uzupełnić pewne rzeczy pod postacią 7D. Ja w 5D2 w stosunku do 7D nie lubię trzech rzeczy - szum w 5D2 ma strukturę. Jest to taka siateczka. Nawet jak się zrobi na ISO 100 coś w studiu, to w cieniach wyjdzie brak szczegółów a jak się je podbije to wychodzi taka siateczka właśnie. Z kolei na wysokich iso jest banding, którego w 7D też nie ma. Trzecia rzecz - brak filmów w 24/25 fps oraz 720p w 50/60 fps. Ale to załatwi firmware w przyszłym roku. Z tym że wrażenia z pełnej klatki te niedociągnięcia w pełni rekompensują, no i nie ma co porównywać iso 6400 z 5D2 i 7D.

Wciąż jednak mam w torbie 1Ds2 który mimo przebiegu prawie 400 tys. klatek i bycia aparatem starszej sporo generacji niż 5D2, i tak lepiej daje radę w studiu jeśli chodzi o zakres tonalny i prawidłowość kolorów. Z tym że przedpotopowość ekraniku jest bardzo irytująca i bez podpięcia do kompa nie ma co się męczyć w ogóle w warunkach studyjnych.

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kubaj Zobacz posta

bo kupują go ludzie którzy chcą tylko zdjęcia robić

Co do 7D:
    mój odebrany wczoraj wieczorem, wszystko działa poprawnie. Dystrybucja Canon PL

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Póki co, mogę tylko potwierdzić poprawne działanie AF z 70-200/2,8IS zarówno w trybie One Shot jak i Servo w zdjęciach seryjnych. Jak wróci 50/1,4 z serwisu, to wezmę i jego na tapetę. Pozostałe moje słoiki nie nadają się do takich testów. Dystrybucja PL.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Dopiero zaczyna Awatar Ciepły
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Sprawdziłem moją 50 1,8 z 7D i o dziwo działa bez zarzutu, bo z poprzednimi korpusami bywało różnie. Trafia tam gdzie ja chce i jest jak najbardziej ok więc może znów się do niej przekonam.
    Canon EOS 7D MK II + EF 100-400f/4,5-5,6 L IS + EF70-200f/2,8 L IS II + EF 24-105 L IS f/4 + EF-S 10-22f/3,5-4,5 i cały potrzebny zakres pokryty + EF 50 f/1,8 II + EX 580 II + EX 420

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ciepły Zobacz posta
    Sprawdziłem moją 50 1,8 z 7D i o dziwo działa bez zarzutu, bo z poprzednimi korpusami bywało różnie. Trafia tam gdzie ja chce i jest jak najbardziej ok więc może znów się do niej przekonam.
    To się zgadza z tym co można znaleźć za forach zachodnich, niektóre puchy działają wysmienicie, a niektóre nie i wymagają interwencji serwisowej, ciekawe co tam Canon znów namieszał, oby nie 1D3 bis :/.

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Początki nałogu

Domyślnie

ciekawe co tam Canon znów namieszał
    znow? jakto znow
    przeciez nierowny AF jest wyznacznikiem marki canon
    nie rozumiem tych watkow o AF tak jakby ludzie wczesniej nie wiedzieli ze moze byc z canonem roznie
    kazda marka ma rozne plusy i minusy, minusem canona od zawsze byl i dlugo bedzie AF kropka ktos chce minimalizowac problem to zostaje kupno eLek i serwis

Strona 9 z 37 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów