Strona 8 z 37 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 368

Wątek: EOS 7D - rewolucyjny, konfigurowalny system AF i jego problemy

Dopiero zaczyna Awatar Fatman73

Domyślnie

Kolekcjoner, chodzi o to żeby wymienili na 100% sprawne -skoro moje body i już 3 moich kolegów ma ten sam problem z AF to chyba lepiej poczekać spokojnie na tyłku (jesli można -ja mogę bo mam jeszcze 2 inne body) aż sytuacja się wyjaśni i wtedy bez ryzyka słać sprzęt do serwisu.

Wkurzam się trochę bo pytam kolejny raz "dlaczego mam takiego cholernego pecha ?" -z drugiej strony nie martwię się za bardzo, bo w końcu sprzęt na gwarancji, od tego że go będę musiał serwisować się nie umiera, a na dodatek zanim sprawa się wyjaśni będę dozmawał "orgazmów" podczas zabawy z filmowaniem.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adamkozlowski79 Zobacz posta
    To niech kolega posiadacz 1D3 się wypowie jakie ma szkła najpierw, i numer seryjny poda bez ostatnich dwóch cyfr może, żebyśmy mieli jakikolwiek pogląd na sprawę.
    Zapytam.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał

Domyślnie

Z jaśniejszych niż 2.8 mam tylko 50 f1.4. Jak jutro nie będzie lało podepnę ją i pojdę choćby z psem na spacer i sprawdzę.

Pełne uzależnienie Awatar sal
    Miasto
    Gdzieś w lesie

Domyślnie

O, polska wersja http://forums.dpreview.com/forums/re...hread=33463716
    Ten wątek na DPR, zniechęcił mnie chwilowo do 7D i dzisiaj anulowałem ciągle wiszące zamówienie...
    Czasu nie mam, ale mam kompakt...

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

nr 0280113xxx - kupiony w Polsce ale przywędrował albo z Niemiec lub Holandii.

W żadnym z trybów nie zauważyłem problemów. C50/1.4 musiałem podregulować identycznie jak poprzednio w 50d. Pozostałe szkła nie sprawiają problemów.
    Boczne lepsze niż w 50d ale tam też nie narzekałem. Parę byków strzeliłem ale to raczej moja wina - nie dobrałem właściwego trybu af do charakteru obrazka.
    Ostatnio edytowane przez andrzej3k ; 04-11-2009 o 23:39

Coś już napisał

Domyślnie

prawie kupiłem.. męczyłem 7d w sklepie prawie 2 godziny, sprzedawca patrzyl na mnie z coraz głębszego byka właśnie AF mnie zniechęcił, spora jeszcze cena, jakość obrazka - fotki nadają się do czegoś dopiero jak się je ściśnie kilka MP w dół, więc po co mam płacić za taką dużą matrycę ? W tej chwili szukam sensownej alternatywy.
    aparaty do zdjęć, kamery do filmów
    polecam: http://pokochajfotografie.pl/

Bywalec
    Miasto
    Radom/Warszawa

Domyślnie

Mój 7d pochodzi z niemieckiej dystrybucji. Nie mam problemów z AF, a korzystam głównie z centralnego punktu (również spot). Obiektywy: 50/1.8, 17-55/2.8IS, 70-300IS, 300/4 LIS oraz 500/4 LIS - spisują się u mnie wyśmienicie.
    Być może problemem jest umiejętność wykorzystywania spota, ma on w końcu małe rozmiary (nie wiem jak się różnią względem poprzednich korpusów) i może nie trafiasz nim w jakieś kontrastowe obszary na których jest w stanie ustawić ostrość.
    Ostatnio edytowane przez grztus ; 05-11-2009 o 10:37

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grztus Zobacz posta
    Być może problemem jest umiejętność wykorzystywania spota, ma on w końcu małe rozmiary (nie wiem jak się różnią względem poprzednich korpusów) i może nie trafiasz nim w jakieś kontrastowe obszary na których jest w stanie ustawić ostrość.
    Jak ja lubię takie porady. Wiesz, 7D nie jest moim pierwszym aparatem Między innymi doczekałem w swoim 300D wymiany migawki po 50 tys. zdjec A to było już ładnych parę lat temu, hehe... Wiem na co stać AF począwszy od analogów 3000, 300, 50 przez 300D, 350D, 400D, 500D, 20D, 40D, 5D, 5D2, 1D, 1Ds i 1Ds2. Tak naprawdę dopiero z 7D są takie problemy. I to niezależnie czy Spot czy inne tryby. Ale jest szansa na poprawę bo podobno "electrical adjustment of the autofocus system" jest tym co serwisy Canona w US robią z 7D.

Zablokowany
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

Trafiłeś zepsutą puszkę a żalisz się na całą Polskę. Zaraz powstanie mega wątek o tym jaki 7D to bubel Oddaj to do serwisu i tyle.

Bywalec
    Miasto
    Gorzów Wlkp.

Domyślnie

Ja nawet z tamronem 17-50 mam 100% trafionych; coś masz z puszką.
    pozdrawiam Krzysiek

Strona 8 z 37 PierwszyPierwszy ... 67891018 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów