Strona 9 z 10 PierwszyPierwszy ... 78910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 94

Wątek: Poszukiwani fotografowie na koncerty/imprezy [Kraków]

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Niekoniecznie wystawienie FV. Może być zatrudnienie fotografa przez portal na umowę o dzieło lub umowę zlecenie...

Coś już napisał
    Miasto
    Dublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Z tego samego powodu, dla którego kierowcy nie zgłaszają się do GDDKiA żeby popracować w wakacje przy budowie autostrad. A przecież wszyscy chcemy mieć dobre drogi, prawda?

Komiczny ten wątek
    Ale trochę rozumiem, jak się żyje na garnuszku rodziców, to można być tak krótkowzrocznym.

Wypraszam sobie ! Mieszkam sam juz od 3 lat i sam na swoj sprzet zarabiam !! Wszystko co mam kupilem za swoje nawet 7D od siebie dostane pod choinke
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    To "wymaganie" jest wyłącznie twoją projekcją. Napisałem wyraźnie tutaj, że problem nie leży w robieniu zdjęć.

A jak nazwać takich, co wychodzą na ulicę oddawać się za darmo?
    Pasjonat? miłośnik fotografii.
    p.s A jak nazywa sie Takie co wychodza na ulice i sie sprzedaja? Po co ta wzajemna nienawiść.
    Czlowieku prosze ogarnij ! W sprawie podatkow to moze zacznijmy placic podatki za to ze wrzucimy dla bezdomnego 1 zl do czapki? To tez jest darowizna.
    Ostatnio edytowane przez dariuszpicasso ; 25-10-2009 o 12:41 Powód: Automerged Doublepost
    Canon 6D / Canon135L / Sigma 35Art/ Sigma 85 Art

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dariuszpicasso Zobacz posta
    Wypraszam sobie ! Mieszkam sam juz od 3 lat i sam na swoj sprzet zarabiam !!
    OK, drobna modyfikacja - jak ktoś nie ma rodziny na utrzymaniu. W sumie jak mieszkałem sam, to też miałem masę wolnego czasu i kasą się człowiek zbytnio nie przejmował (byle starczyło do pierwszego). Ale do czasu...

Czlowieku prosze ogarnij ! W sprawie podatkow to moze zacznijmy placic podatki za to ze wrzucimy dla bezdomnego 1 zl do czapki? To tez jest darowizna.
    Takie pisanie (jak i to o rozdawaniu chleba) pasuje do opisywanej sytuacji jak pięść do nosa. Prędzej przyrównałbym to do darowizny tzw. moherów na rzecz Radia Maryja (pamiętacie akcję ratowania stoczni?).
    Przypominam - mowa jest o oddawaniu za darmo zdjęć do wykorzystania komercyjnego. Sytuacja jest o tyle komiczna, że ofiara broni podmiot, przez który jest jawnie wykorzystywana.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dariuszpicasso Zobacz posta
    Wypraszam sobie ! Mieszkam sam juz od 3 lat i sam na swoj sprzet zarabiam !! Wszystko co mam kupilem za swoje nawet 7D od siebie dostane pod choinke
    zrozum w koncu to, ze gdyby Ci placili za fotki tak jak Ci sie to nalezy mialbys to 7d lub owczesny jego odpowiednik 3 lata temu pod choinka

Zablokowany

Domyślnie

Sytuacja jest o tyle komiczna, że ofiara broni podmiot, przez który jest jawnie wykorzystywana.
    he he dokładnie

Początki nałogu Awatar Troyan

Domyślnie

Próbuję tutaj wkleić coś ale wychodzi komunikat "Method not implemented" Co to znaczy ?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Muszę wkleić tutaj printscreena, coś sie wali an forum

Ostatnio edytowane przez Troyan ; 25-10-2009 o 14:32 Powód: Automerged Doublepost
    Założyłem sobie FOTOBLOGA

Domyślnie

wkrec im ze 800x533 to sa pelnowymiarowe foty:P
    mam sasiada, ktory jest naczelnym regionalnego miesiecznika, oraz portalu internetowego, kiedys zapytalem go czy nie umiescilby kilku moich fotek w gazecie albo na stronce, zgodzil sie. zrobilem reportaz, fotki spodobaly mu sie, zapytal potem czy nie chce zrobic okladki do miesiecznika, odpowiedzialem, ze z przyjemnoscia pod warunkiem, ze pod zdjeciem znajdzie sie moje nazwisko lub adres mojej stronki. i tu zaczely sie schody. na poczatku miesiaca dostaje od sasiada miesiecznik, moja fota na okladce i kilka fot z wernisazu na ktorym focilem razem z sasiadem. podpisu na okladce nie ma, jest gdzies na koncu, a 3 moje foty z wernisazu podpisane jego nazwiskiem. wtedy powiedzialem sobie, ze nic za darmo, ani za zadna wejsciowke nie bede robil, chcesz miec foty.... plac!!!

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krystian123 Zobacz posta
    podpisu na okladce nie ma, jest gdzies na koncu, a 3 moje foty z wernisazu podpisane jego nazwiskiem
    Oj, to jest jawne złamanie osobistych praw autorskich. Idź z tym do sądu...

@Troyan: AFAIK taki komunikat występuje, kiedy post jest za długi.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Coś już napisał
    Miasto
    Dublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krystian123 Zobacz posta
    wkrec im ze 800x533 to sa pelnowymiarowe foty:P
    mam sasiada, ktory jest naczelnym regionalnego miesiecznika, oraz portalu internetowego, kiedys zapytalem go czy nie umiescilby kilku moich fotek w gazecie albo na stronce, zgodzil sie. zrobilem reportaz, fotki spodobaly mu sie, zapytal potem czy nie chce zrobic okladki do miesiecznika, odpowiedzialem, ze z przyjemnoscia pod warunkiem, ze pod zdjeciem znajdzie sie moje nazwisko lub adres mojej stronki. i tu zaczely sie schody. na poczatku miesiaca dostaje od sasiada miesiecznik, moja fota na okladce i kilka fot z wernisazu na ktorym focilem razem z sasiadem. podpisu na okladce nie ma, jest gdzies na koncu, a 3 moje foty z wernisazu podpisane jego nazwiskiem. wtedy powiedzialem sobie, ze nic za darmo, ani za zadna wejsciowke nie bede robil, chcesz miec foty.... plac!!!
    Poprostu gostek Ciebie w konia zrobil. Ja nie mam nic przeciwko foceniu za darmo ale jak by mnie ktos w konia zrobil tak jak Ciebie wytoczyl bym mu sprawe sadowa.
    Canon 6D / Canon135L / Sigma 35Art/ Sigma 85 Art

Pełne uzależnienie Awatar Sergiusz
    Miasto
    mazowiecka wioska

Domyślnie

Ale to sąsiad więc w ramach dobrosąsiedzkich stosunków można to załatwić zapewne polubownie. Jakiś rok temu ukazała się na rynku książka gdzie przedstawiony jest punkt widzenia na sprawy związane ze zdjęciami jednego ze znanych muzyków. Ja chyba mam jeszcze gdzieś tą książkę ale myślę, że vitez byłby bardziej w temacie.
    Nie ogranicza mnie wyobraźnia ponieważ jej nie posiadam.

Strona 9 z 10 PierwszyPierwszy ... 78910 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów