Strona 1 z 10 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 94

Wątek: Poszukiwani fotografowie na koncerty/imprezy [Kraków]

Mieszany widok

Domyślnie Poszukiwani fotografowie na koncerty/imprezy [Kraków]

Zapraszam ludzi zainteresowanych muzyką, imprezami do współpracy w tworzeniu strony www.imprezy.krakow.pl.
    Portal na razie nie jest dochodowy, więc nie mogę zaoferować żadnego wynagrodzenia. Natomiast możemy zapewnić wejscia na interesujące koncerty, wydarzenia klubowe, imprezy.
    Można spróbować sowich sił w fotografii koncertowej, gdzie przeważnie potrzebna jest akredytacja aby wejść z aparatem.

Zapraszam do konktaktu przez maila foto@imprezy.krakow.pl albo PW.

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Jesli sytuacja portalowa sie zmieni w sprawie wynagrodzenia to napewno jestem chetny... odpoczalbym troche od dokumentowania tych dziesiatek dżemowych koncertów...
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Domyślnie

To w takim razie ile powinny wynosić takie stawki za koncert? średnio 25 zdjęć z koncertu biorąc pod uwage żę przeważnie można robić zdjęcia przez 3 pierwsze kawałki?
    Szczerze nie mam pojęcia na ile to można by wycenić żeby było uczciwie.

Andrzej Sywak
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wmac Zobacz posta
    To w takim razie ile powinny wynosić takie stawki za koncert? średnio 25 zdjęć z koncertu biorąc pod uwage żę przeważnie można robić zdjęcia przez 3 pierwsze kawałki?
    Szczerze nie mam pojęcia na ile to można by wycenić żeby było uczciwie.
    Jak rozumiem , oferta jest adresowana do entuzjastów.
    W moim przypadku wystarczy wejście dla 2 osób (ja + osoba towarzysząca, np. żona) i z czasem pokrycie kosztów dojazdu.
    Fotografowanie sprawia mi frajdę , a muzyka drugą . Tak więc mam szansę być podwójnie zadowolonym.
    Sprzętu nie muszę amortyzować . Mam inne źródło utrzymania. W moim przypadku w grę wchodzą tylko soboty i niedzielę . Wysłałem wiadomość na podany w pierwszym poście adres.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

to zalezy od rangi koncertu tez , od 10-50 zl za fote + ewentualnie koszta dojazdu itp , zakladajac uzytek tylko do portalu a nie np dalsza odsprzedaz itp
    no comment...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    to zalezy od rangi koncertu tez , od 10-50 zl za fote + ewentualnie koszta dojazdu itp , zakladajac uzytek tylko do portalu a nie np dalsza odsprzedaz itp
    Jakby ktoś płacił takie stawki to sam bym z chęcią się zatrudnił.

cranium84
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MM-architekci Zobacz posta
    wg mnie odpowiedni przedział cenowy ...

są tacy co zrobią to za free .... pytanie jak zrobią .... i na jakiej jakości organizatorowi zalezy ...
    a inna bajka że robienie za free to psucie rynku i zabieranie chleba tym co z tego żyją .... ale takich wątkow było tysiące .... więc nie ma się co rozwodzić... :-)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Zalapac sie na taka robote nie latwo , bo zawsze znajda sie amatorzy gotowi to robic za friko. Widzisz , tylko rzadko kiedy ktory ma do tego umiejetnosci , oko i co wazne w tym wypadku sensowny sprzet. No chyba ze jakosc badz sam kadr nie liczy sie , to co innego ;]. Takie stawki sa realne , nie dla kazdego , nie odrazu i nie wszedzie. I tyle ja bym bral , maja na koncie doswiadczenie pewne , konkretne , odpowiedni sprzet i mysle tez ze dobre umiejetnosci. Przynajmniej wiez na czym stoisz

btw ja pracowalem tak za friko , duzo mnie to nauczylo , ale utrzymac sie trzeba , swoja prace szanowac tez trzeba
    no comment...

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Pytanie tez, jak dlugo porobią za free. Ja czesto gęsto robilem za free koncerty, a po pewnym czasie doszedlem do wniosku, ze milosc do foto miloscia, ale... milosc nie pokryje mi wymiany migawki czy choc troche czesci dobrego szkla w ktore musialem zainwestowac. A na koncertach migawka po prostu klapie duzo i po 20-30 koncertach moze sie okazac ze trzeba tysiac lub wiecej na jej wymiane. DO tego sam proces obrobienia foto, przygotowania w formie jakiej ma byc uzyte.... programy ktore przeciez tez kosztuja.

Za darmo dzisiaj kazdy by cchcial i zgadzam sie, ze znajda sie takie osoby .. tylko ponownie, jak dlugo beda chcialy robic za free.
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Domyślnie

Ja na koncercie robię maksymalnie 100 zdjęc, tak aby z tego wybrać 30 na galerie.
    Jakbym miał płacić teraz ludziom nawet 5 zł za zdjęcie, to zdecydowanie sam wole podjechać i poświęcić te 2 h włącznie z obróbką, niż zapłacić komuś nawet to 150 zł.
    Nie wiem ile osób z was znajdzie prace, gdzie będą mogli robić zdjęcia i za godzine wyjdzie 75 zł.
    Oferta jest skierowana do osób, które lubią muzykę, koncerty imprezy. Nie stać nas na zawodowców i tak bardzo nie jest nam potrzebna idealna jakość zdjęć.
    Inna kwestia, że teraz ciężko kogoś znaleść żeby chciał kupować zdjęcia koncertowe niestety...

Strona 1 z 10 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów