Strona 86 z 135 PierwszyPierwszy ... 3676848586878896 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 851 do 860 z 1343

Wątek: Sigma 50mm f/1.4 EX DG HSM

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paatryk77 Zobacz posta
    na canona 50/1.2 nie mam kasy :-D.
    http://www.the-digital-picture.com/R...mp=0&APIComp=1

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

No to pozamiatałeś. Chociaż, kto będzie chciał, to i tak sobie eLkę kupi dla zasady.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paatryk77 Zobacz posta
    ....na canona 50/1.2 nie mam kasy :-D.
    I dobrze .
    To jedno:
    a popatrz tutaj (2-gi egzemplarz na brzegu):
    http://www.the-digital-picture.com/R...mp=0&APIComp=3
    i zwróć proszę uwagę z jakim "drogim" szkłem jest zrobione to porównanie .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Coś już napisał
    Miasto
    Lodz, Poland

Domyślnie

Testowalem to szklo udostepnione przez Sigma Pro Centrum na targach foto w Lodzi i nie wykazywalo zadnego BF/FF z 20d i w dodatku wykazywalo swietna ostrosc

Dopiero zaczyna
    Miasto
    3-miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Yumeka Zobacz posta
    nie wieszajcie psów na sigmie-kupiłam tydzień temu 24mm/1.4-jakie mam odczucia-sigma kosztuje 2 tys-24mm powinien kosztować 500 zł...
    abyczkowski007-we Wrocławiu testowałeś?
    Witam, mieszkam poza granicami kraju (Islandia) i była tylko jedna sztuka na stanie. Za dwa tygodnie będę w Trójmieście i planuje odwiedzić ProCentrum Sigmy - mam nadzieje,że coś wybiorę.

Ps. powiedz coś więcej na temat canon 24mm/1.4. Chce zamienić moją 28mm na L. Tylko mam dylemat 24mm czy 35mm.

Zablokowany

Domyślnie

wczoraj robiłam zdjęcia 40d i 5dMkII-na piątce żylety,na 40-tce-mydło-dzisiaj może zrobię coś na forum celem porwnania.24/1,4-kupa-totalne wyrzucenie pieniędzy w błoto-mydli,zaj...abberacje,ostry tylko w centrum.debile z canona nawet nie pomyśleli nad przednim dekielkiem-nie da się ściągnąć jak jest założony tulipan.to trzecia nasza Elka i najprawdopodobniej też się jej pozbędziemy..wrzucę później ślubną niegrzebaną fote mieszka-zobaczysz jaka jest ostrość na 1.4 na cudownej sigmie.myślę że gdyby canon robił to szkło-do tego dodał czerwony pasek-cena by była x2
    Znalazłam fotkę z sigmy na 1.6-niestety słaby net-więc daję okrojone,ale nie grzebane
    http://img5.imageshack.us/img5/1730/66635582.jpg
    i crop z tej foty zwrócić uwage na trawe
    http://img7.imageshack.us/img7/9177/kopiaimg3183.jpg
    Ostatnio edytowane przez Yumeka ; 19-10-2009 o 07:47

Dopiero zaczyna
    Miasto
    3-miasto

Domyślnie

Ładnie poczyna sobie ten lens na plenerku Obym tylko trafił na taki egzemplarz.

Co do sprawdzania ostrości na www.the-digital-picture.com - mój 28/1.8 prezentuje się bdb na ds III, zaś dsII wygląda jakby ktoś mleko rozlał na matryce
    Szkoda, że nie możemy porównać jak sigma sprawuje się na innej puszce niż ds III

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez abyczkowski007 Zobacz posta
    Ładnie poczyna sobie ten lens na plenerku Obym tylko trafił na taki egzemplarz.
    Mój jest tak samo ostry, ale na 5D Mk I mam ciągle "random focus" i zaczynam powoli tracić cierpliwość. Jeśli się znajdzie chętny to sprzedam.
    Ostatnio edytowane przez MMM ; 19-10-2009 o 20:28

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Mój jest tak samo ostry, ale na 5D Mk I mam ciągle "random focus" i zaczynam powoli tracić cierpliwość. Jeśli się znajdzie chętny to sprzedam.
    I co w zamian ? kolejna sigma .Bo tak naprawdę nie ma chyba bardzo dobrych optycznie szkieł na tej ogniskowej .

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koraf Zobacz posta
    I co w zamian ? kolejna sigma .Bo tak naprawdę nie ma chyba bardzo dobrych optycznie szkieł na tej ogniskowej .
    Ten obiektyw zacznie działać dobrze jak zmienię body na lepsze. Do tego czasu albo się będę z Sigmą męczył albo będzie bardzo często leżeć w torbie. Więc jakby znalazł się chętny np. z 5D2 albo conajmniej 40D i sobie przetestował ze swoim body to bez żalu sprzedam. Ten obiektyw po prostu nie lubi się z 5D MkI i szukanie lepszego egzemplarza z tym body jest stratą czasu.
    Nie ma reguły na błędy AF, nie ma też FF/BF w moim egzemplarzu, po prostu trafia sobie jak chce np. co 3 klatka w punkt albo 10 pod rząd w punkt a potem 10 pod rząd ledwo na granicy GO i już mnie to zmęczyło.

Strona 86 z 135 PierwszyPierwszy ... 3676848586878896 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów