Strona 229 z 608 PierwszyPierwszy ... 129179219227228229230231239279329 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2 281 do 2 290 z 6075

Wątek: Co nowego u Canona? [Plotki]

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lulu1988 Zobacz posta
    3D ok 13-14k zł
    Naiwniacy.. Ludziska czekają na taką puszkę czasem po 6 lat. I teraz mają im ją oddać za pół darmo? Nie licz na cenę niższą niż 16k a jak będzie 18, to też nikt nie będzie bardzo płakał. Nawet bez gripa.
    A to, że nie będzie filmów, to w zasadzie zaleta. Kto kupuje taki aparat? Głównie zawodowcy. A tym taka popierdółka tylko będzie przeszkadzać w menu i zajmować guziki.
    Jarek

Uzależniony Awatar BuRton
    Miasto
    Czeski Cieszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    ...Nie licz na cenę niższą niż 16k a jak będzie 18, to też nikt nie będzie bardzo płakał. Nawet bez gripa.
    A to, że nie będzie filmów, to w zasadzie zaleta. Kto kupuje taki aparat? Głównie zawodowcy. A tym taka popierdółka tylko będzie przeszkadzać w menu i zajmować guziki.
    Dobra. Niech to 3D będzie za 17 tys. . Oby najpóźniej w 2010 roku. Filmowcy do kamer a fotografowie do fotoaparatów .
    Leica MP, 28/2, 35/1.5, 50/2.2, 75/1.9

Uzależniony

Domyślnie

Zrobilem probe na jednym konsumencie, sobie. Kolega zakupil 7D a ja mialem w ciagu miesiaca brac 5DII.
    Pobawilem sie 7D i po kilku minutach czuc zmiane polityki w tych puszkach. 5DII wyglada przy 7D jak zrobiony 5lat temu. Pierwsza mysl, moze lykne 7D?
    Jedyne co mnie przed 7D wstrzymuje to jakosc obrazka na poziomie piksela. Zdjecia jako calosc wygladaja dobrze, ale przy dyzuch powiekszeniach na prozno szukac ostrosci i ma jak dla mnie kiepskie przejscia tonalne w cieniach.
    Efekt: nie kupuje narazie nic i czekam, mnie akurat na to czekanie stac, obecny sprzet dziala. Zobaczymy co zrobi konkurencja, zobaczymy co na wyzszej polce poza 1D sie pojawi.

Początki nałogu Awatar sirlukas
    Miasto
    Caversham

Domyślnie

Przy drukowaniu piksele też będziesz oglądał?
    "Imagination is more important than knowledge." - szkoda, że brak mi tego pierwszego ...
    ... mój zestaw...

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sirlukas Zobacz posta
    Wszystko w tym temacie. Co do ostrości, kolega nic nie pisze o szkłach

Co do 3D, jeśli Sony nie zrobi nic w tym temacie nie liczyłbym na nic poniżej $6->5k na początku i pod koniec cyklu życia produktu; przy założeniu utrzymania 3 pro-półek 1d/1ds/3d.
    the silence is deafening

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sirlukas Zobacz posta
    ja tam praktycznie nie drukuje, ale ogladam na monitorze. w 1800x1200 na 24" ekranie ma to sens i widac duzo wiecej (i wygodniej) niz na przyzwoicie zrobionej odbitce pokroju 30x20 cm. nie bez znaczenia jest tez fakt, ze ogladam kolor pozytywowy na medium pozytywowym a nie po konwersji na negatywowy, ktora to pozbawia zdjecia ich naturalnych zalet.

a w 1800x1200 widac jakosc matrycy. i widac dobre megapiksele
    www albo tez flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mate00sh Zobacz posta
    Jest miejsce:
    3D z matrycą 5DII, AFem 7D, bez filmów za 10k zł
    To nawet nie jest abstrakcja to czyste SF :wink:.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    To nawet nie jest abstrakcja to czyste SF :wink:.
    A co ty chciałeś - to jest wątek złudnych nadziei
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Wszystko w tym temacie. Co do ostrości, kolega nic nie pisze o szkłach
    Pierwsze proby na 50/1.8 przy roznych przyslonach, wiem ze nie jest to szklo referencyjne ale przy f4-5.6 na 5dMKII obraz jest o niebo lepszy. 70-200/4IS tez na 7D nie potrafi pokazac ostrosci. Moze tam siedzi zbyt mocny AA.
    Link wklejany, ale obrazuje sporo.
    http://www.the-digital-picture.com/R...mp=0&APIComp=2

Z checia zobacze ostre fotki z 7D, narazie niestety sampli malo.

Coś już napisał
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

Zapewniam że 7D potrafi robić ostre fotki Kilka z nich wkleiłem na postach o 7D. kilka dni temu w przedszkolu testowałem 7D z fleszem 580 II. Efekt oceńcie sami.

Strona 229 z 608 PierwszyPierwszy ... 129179219227228229230231239279329 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów