jaka najlepsza grubość wybrać? 800 gramów/m2 czy 1200 g/m2
jaka najlepsza grubość wybrać? 800 gramów/m2 czy 1200 g/m2
przy formatach powyżej 25x25 cm grubsze dużo lepiej wyglądają i się zachowują.
Piszesz o fotoksiążce z najlepszefoto czy ogólnie o książkach? Jeśli robisz u nich, podziel się jak to u Ciebie wychodzi. Pytam, bo nf ma tylko ten papier lub metalik do którego przy ksiażce trzeba mnie siłą zmusić.
Ogólnie - pracownicy nf stwierdzili po fotach że owszem, jakieś przebarwienia na załamaniach muszą wystąpić (normalne, papier pracuje), ale nie takie jak u mnie. Poszła do reklamacji.
EDIT:
...sie nie moglem powstrzymać punkt za pomocny postZamieszczone przez pawelel
![]()
Ostatnio edytowane przez rysiaczek ; 24-09-2009 o 20:10
Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...
widziałem ich albumy, włoskie albumy czy swoje albumy i też tak jest. nie wiem oczywiście jak bardzo u Ciebie to było widoczne. jedynie w albumach jorgensena tego nie ma(mówię o albumach które na żywo widziałem, bo na pewno są też i innych producentów), ale tam nie ma bigowania takiego, więc rozkładając rozkładówkę, nie jest płasko. prawdopodobnie zmiana papieru mogłaby to zniwelować czy nawet usunąć.
Trochę już zgłębiłem temat fk w różnych firmach. Dlatego przyłączam się do opinii ripka - rzeczywiście delikatne odbarwienia na zgięciach papieru foto są naturalne. co więcej uważam że każdy papier fotograficzny będzie się lekko odbarwiał na zgięciach (najbardziej to widać na zdjęciach czb). spróbujcie sobie zagiąć jakiekolwiek zdjęcie które macie w domu... :-) Jedynie fk drukowane cyfrowo nie będą miały tego zjawiska no ale jak na razie nie znalazłem zadowlającej jakości druku cyfrowego... dlatego książki nf czy z każdej innej firmy robiącej fk na papierze foto będą miały ten efekt. w sumie, mnie to tak bardzo nie razi. pozdrawiam
Ależ oczywiście że tak! Zgadzam się, że przebarwienie - jeśli nie od razu, to później - ale musi wystąpić - ot łamanie nośnika, który raczej na to wrażliwy jestKwestia tylko ilości tego odbarwienia i czasu po jakim go zobaczymy - pokażę zdjęcia, jak tylko zakończę reklamację.
Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...
Coś wiadomo już z tą reklamacją ? Zrobią od nowa czy zwrot $$$
ale co wedlug Was jest atrakcyjnego w sklejonych do kupy papierach foto ?
chyba lepszy jest album, ale nie folia, tylko tektura i nacięcia na fotki, taki oldschool,
ale czysty i niedrogi, a co do fotoksiazek to cala frajda polega na tym zeby dostac ksiazke ze swoimi fotami (lub swojego ślubu), ktora wygląda jak album np. Ansela Adamsa kupiony w empiku i cos takiego daje Blurb, jakość tylko trochę gorsza a cena podobna![]()