Strona 19 z 37 PierwszyPierwszy ... 9171819202129 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 369

Wątek: Albumy ślubne, fotoksiążki

Bywalec Awatar Jaca9
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

jaka najlepsza grubość wybrać? 800 gramów/m2 czy 1200 g/m2

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rysiaczek Zobacz posta
    2 dni temu odebrałem pierwszą książkę od nich. O ile druk bez zarzutu, to niestety jestem już w trakcie reklamacji - na wszystkich łamaniach rozkładówek rozszedł się druk - czarne jest niebieskie, na czb zdjęciach łamanie różowe/nieb etc. Wygląda to mniej więcej tak, jakby była otwierana znacznie bardziej, niż 'na płasko' i nastąpiło rozciąganie papieru. Po rozmowie z nf - taka rzecz nie powinna mieć miejsca, no więc obaczym co dalej.
    Gdyby nie ten 'niuans', to książka całkiem ok.

Mam zdjęcia łączeń kart, ale wstrzymam się z pokazywaniem aż zakończymy procedurę reklamacyjną - nie chce niepotrzebnie publicznie roztrząsać, wypadki przy pracy zdarzają się każdemu.
    To normalne zjawisko jest. Wybierz inny papier po prostu.
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jaca9 Zobacz posta
    jaka najlepsza grubość wybrać? 800 gramów/m2 czy 1200 g/m2
    No nie wiem, wydaje mi się że 800 gram to jest gruba strona. Zresztą z tego co wyczytałem to ta grubość 1200 jest droższa. pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

przy formatach powyżej 25x25 cm grubsze dużo lepiej wyglądają i się zachowują.
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ripek Zobacz posta
    To normalne zjawisko jest. Wybierz inny papier po prostu.
    Piszesz o fotoksiążce z najlepszefoto czy ogólnie o książkach? Jeśli robisz u nich, podziel się jak to u Ciebie wychodzi. Pytam, bo nf ma tylko ten papier lub metalik do którego przy ksiażce trzeba mnie siłą zmusić.

Ogólnie - pracownicy nf stwierdzili po fotach że owszem, jakieś przebarwienia na załamaniach muszą wystąpić (normalne, papier pracuje), ale nie takie jak u mnie. Poszła do reklamacji.

EDIT:
    Cytat Zamieszczone przez pawelel
    No nie wiem, wydaje mi się że 800 gram to jest gruba strona. Zresztą z tego co wyczytałem to ta grubość 1200 jest droższa. pozdrawiam
    ...sie nie moglem powstrzymać punkt za pomocny post
    Ostatnio edytowane przez rysiaczek ; 24-09-2009 o 20:10
    Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Piszesz o fotoksiążce z najlepszefoto czy ogólnie o książkach? Jeśli robisz u nich, podziel się jak to u Ciebie wychodzi. Pytam, bo nf ma tylko ten papier lub metalik do którego przy ksiażce trzeba mnie siłą zmusić.

Ogólnie - pracownicy nf stwierdzili po fotach że owszem, jakieś przebarwienia na załamaniach muszą wystąpić (normalne, papier pracuje), ale nie takie jak u mnie. Poszła do reklamacji.
    widziałem ich albumy, włoskie albumy czy swoje albumy i też tak jest. nie wiem oczywiście jak bardzo u Ciebie to było widoczne. jedynie w albumach jorgensena tego nie ma(mówię o albumach które na żywo widziałem, bo na pewno są też i innych producentów), ale tam nie ma bigowania takiego, więc rozkładając rozkładówkę, nie jest płasko. prawdopodobnie zmiana papieru mogłaby to zniwelować czy nawet usunąć.
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Dopiero zaczyna

Smile

EDIT:

...sie nie moglem powstrzymać punkt za pomocny post
    Trochę już zgłębiłem temat fk w różnych firmach. Dlatego przyłączam się do opinii ripka - rzeczywiście delikatne odbarwienia na zgięciach papieru foto są naturalne. co więcej uważam że każdy papier fotograficzny będzie się lekko odbarwiał na zgięciach (najbardziej to widać na zdjęciach czb). spróbujcie sobie zagiąć jakiekolwiek zdjęcie które macie w domu... :-) Jedynie fk drukowane cyfrowo nie będą miały tego zjawiska no ale jak na razie nie znalazłem zadowlającej jakości druku cyfrowego... dlatego książki nf czy z każdej innej firmy robiącej fk na papierze foto będą miały ten efekt. w sumie, mnie to tak bardzo nie razi. pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pawelel Zobacz posta
    Trochę już zgłębiłem temat fk w różnych firmach. Dlatego przyłączam się do opinii ripka - rzeczywiście delikatne odbarwienia na zgięciach papieru foto są naturalne. co więcej uważam że każdy papier fotograficzny będzie się lekko odbarwiał na zgięciach (najbardziej to widać na zdjęciach czb). spróbujcie sobie zagiąć jakiekolwiek zdjęcie które macie w domu... :-) Jedynie fk drukowane cyfrowo nie będą miały tego zjawiska no ale jak na razie nie znalazłem zadowlającej jakości druku cyfrowego... dlatego książki nf czy z każdej innej firmy robiącej fk na papierze foto będą miały ten efekt. w sumie, mnie to tak bardzo nie razi. pozdrawiam
    Ależ oczywiście że tak! Zgadzam się, że przebarwienie - jeśli nie od razu, to później - ale musi wystąpić - ot łamanie nośnika, który raczej na to wrażliwy jest Kwestia tylko ilości tego odbarwienia i czasu po jakim go zobaczymy - pokażę zdjęcia, jak tylko zakończę reklamację.
    Pkt 8 Regulaminu - niedozwolona stopka tu była...

Bywalec Awatar Jaca9
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Coś wiadomo już z tą reklamacją ? Zrobią od nowa czy zwrot $$$

Coś już napisał

Domyślnie

ale co wedlug Was jest atrakcyjnego w sklejonych do kupy papierach foto ?
    chyba lepszy jest album, ale nie folia, tylko tektura i nacięcia na fotki, taki oldschool,
    ale czysty i niedrogi, a co do fotoksiazek to cala frajda polega na tym zeby dostac ksiazke ze swoimi fotami (lub swojego ślubu), ktora wygląda jak album np. Ansela Adamsa kupiony w empiku i cos takiego daje Blurb, jakość tylko trochę gorsza a cena podobna

Strona 19 z 37 PierwszyPierwszy ... 9171819202129 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów