Strona 9 z 49 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 489

Wątek: Ostrzeżenie - ZPK Mastiff i Tom01

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michaljedynak Zobacz posta
    Należało by je kalibrować na miejscu, u klienta. Z czasem i tak te parametry się rozjeżdżają, choćby nie wiem w ilu procentach monitor był "cyfrowy", to zawsze z biegiem dni, nazwijmy to kolokwialnie - wypala się ekran i zmieniają jego własności, czego zapewne żadna kompensacja nie uwzględnia
    bo u klienta też się je kalibruje.. po to wymyślono właśnie kalibratory - taki też nabyłem wraz z monitorem.. właśnie w tym celu żeby raz na miesiąc sobie profil aktualny zrobić jak się już matryca "wypali".. w "przebieraniu" chodzi o to żeby taki monitor w ogóle nadawał się do takiej kalibracji bo parametry matryc bywają różne i wcale nie jest taka powtarzalność.. ja na swój monitor czekałem około 2 miesięcy ale warto było - martyca praktycznie idealnie pokrywa się z sRGB i dzięki temu mam spokój - kupowałem właśnie u Tom01 i to już w czasie "życia" tego wątku..

Uprzedzając, z kółkiem SET sprawa jest prosta, zero-jedynkowa.
    no wiesz.. pisałeś też coś o wyświetlaczu który szarzeje trochę na 10% powierzchni o ile pamiętam i coś tam jeszcze co mnie też rozśmieszyło a nie pisałem Ci nic o Barei itp..
    Ostatnio edytowane przez arturs ; 18-09-2009 o 18:52
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Bywalec
    Miasto
    Rzeszow

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    no wiesz.. pisałeś też coś o wyświetlaczu który szarzeje trochę na 10% powierzchni o ile pamiętam i coś tam jeszcze co mnie też rozśmieszyło a nie pisałem Ci nic o Barei itp..
    Kajam, kajam...
    Prędzej czy później wszyscy skończymy w pełnej klatce...

Miasto
    Kielce

Domyślnie

Kajam, kajam...
    Wybaczamy

Bywalec
    Miasto
    Rzeszow

Domyślnie

Arturs, po Twojej stronie o fotografii ślubnej widzę, że nawet najlepiej skalibrowany monitor nie zapewni dobrych kadrów

Miasto
    Kielce

Domyślnie

Arturs, po Twojej stronie o fotografii ślubnej widzę, że nawet najlepiej skalibrowany monitor nie zapewni dobrych kadrów
    tu muszę się z tobą niestety zgodzić..
    ale tu nie dyskutujemy o moich słabych kadrach tylko o czym innym więc bądź łaskaw się [...] , znaczy wrócić do tematu wątku jak masz coś jeszcze do dodania oprócz trollowania
    Ostatnio edytowane przez arturs ; 19-09-2009 o 15:14

Bywalec
    Miasto
    Rzeszow

Domyślnie

Czy jest jakaś sprawdzona firma kalibrująca monitory w Rzeszowie, Krakowie lub Trójmieście? Pytam serio, w imieniu znajomego.

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Czy jest jakaś sprawdzona firma kalibrująca monitory w Rzeszowie, Krakowie lub Trójmieście? Pytam serio, w imieniu znajomego.
    Słyszałem o jednej w Krakowie
    Używam spektrofotometru X-Rite Eye-One Pro, ColorCheckera 24, do weryfikacji poprawności kalibracji dorzucam też klientowi wzorzec Atkinsona wydrukowany na mojej Epsonce Stylus Pro 7880. Reklamacji jeszcze nie miałem.

Bywalec
    Miasto
    Ziemia obiecana

Domyślnie

Co prawda uzytkownik iNnego systemu, ale chyba Mastiff nie może ogarnąć biznesu
    http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=173878
    Jakieś body + jakieś słoiki + podstawka pod aparat + jakieś świecenie + Dużo chęci I brak czasu na focenie

Uzależniony

Domyślnie

Tez z dwa lata temu zakupiłem u Tom01 EIZO za około 5000zł. Wysłałem przelew i czekałem z 3 tygodnie dłużej niż się umawialiśmy ale monitor doszedł i do dzisiaj wszystko z nim ok.

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

ja kupowałem Eizo w innym miejscu, wpłaciłem pieniądze, monitor dostałem na następny dzień, wszystko pracuje idealnie już spory czas

Strona 9 z 49 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów