Senkju, senkju.
Senkju, senkju.
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
172 i 176 - miodzio
Na weselu dopalając lampą masz ją skierowaną na młodych?
Przyznaję że z tym rodzajem zdjęć weselnych mam zawsze największy problem ;-)
Dorgh! I nawet trafiłem na podpisAmatorska fascynacja... No ale mniejsza z tym, obowiązek muszę spełnić :
171. Parapet od okna wchodzi na oko. Sfotografować z wysokości 5cm wyżej i byłoby fantastyczne.
172. Ok.
173. Nie lubię magenty.
174. Poruszone bardziej, niż fajne.
175. Jest ok, ale zawartość zdjęcia jest chyba trochę nie na miejscu - panna cała rozentuzjazmowana podczas tańca, a pan młody patrzy na zegarek kiedy to wszystko się już skończy. Jako żart - spoko.
176. Jest taka zasada, że ludzi z branży się nie fotografuje(prawy dolny róg). Spoko fota.
177. Czemu taki kadr? I chyba też poruszone bardziej, niż fajne.
178. Rozumiem. Ubolewam. No niech będzie.
179. Bez zarzutu. Ewentualnie - twardy cień od lampy pod podeszwą od buta. No ale to drobiazg.
180. Widać, że pan młody był wyciągany na maskach. Chyba że faktycznie dostał backlighta i tak mu się ta marynarka zarysowała, ale wątpię.
Dzięki. Nigdy nie walę lampą na wprost. Najczęściej palnik w górę, lightsphere cloudy z pomarańczowym deklem i WB na żarówkę. Często też, jak sufit lub ściany są w miarę blisko, odbijam gołą lampą od nich.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Micles, jestem pod nieustającym wrażeniem Twojej mrówczej roboty. Odniosę się do tego do czego jest sens. 175, zawartość merytoryczna właśnie sprawia że to zdjęcie tak mi się podoba, zabawnie wyszło. 176. To nie z branży, tylko z tych co branży przeszkadzają jak mogą. 177. A czemu nie? 178. Ale osochozi? 180. Fakt, jest mała niedoróbka, się poprawi, dzięks.
Ostatnio edytowane przez pank ; 14-09-2009 o 11:53 Powód: Automerged Doublepost
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący
175. No jedynie jeżeli miało wyjść "na zabawnie". No ale zależy jak para młoda to odbierze.
176. No tak
177. No wygląda tak jakbyś komuś dał aparat. Za centralny, dużo pustego z prawej, nie widać na co patrzy, bla bla bla.
178. Pewnie miałeś bardzo ciemno tam, więc rozumiem to, że fota jest tak niefajnie ruszona. Dodając to tego niepowtarzalność akcji - akceptuję zdjęcie. Można jednak było chociaż kogoś spanoramować... Albo obrócić aparat wokół osi obiektywu... Nieważne. Jest akceptowalnie.
180. Spoko, moje oko zawsze czuwa.
a ja z innej beczki.. młodzi zadowoleni?![]()
Nie wiem, jeszcze nie widzieli i szybko nie zobaczą, cały plener czeka na obróbkę a że był trochę niestandardowy to trochę mi to zajmie czasu.
EOSy, 17-40/4L, 24-70/2.8L, 50/1.8, 85/1.8, 100-300/4.5-5.6, Raynox 250, manfrotto, 420EX, 580EX I, II, elinchrom+ skyport.
www.magaczewski.blogspot.com
www.fotogaleria.magaczewski.pl
Z niezadowolonymi parami to trochę tak jak z wirusami na maka, podobno gdzieś tam są, ale nikt nigdy nie widział. Z resztą skoro są zadowolone pary które płacom fotografom takim jakich można było oglądać w wątku "kicz project", to myślę że kryterium zadowolenia klienta nie koniecznie jest tym co należy brać bardzo pod uwagę oceniając zdjęcia.