Pokaż wyniki od 1 do 10 z 2843

Wątek: 7d - już oficjalnie!

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mate00sh Zobacz posta
    ?
    Przecież to ten sam bagnet co w analogowych puszkach...
    Ale NEC (Nikon Electronic Company ) przez lata przekonywał, że się nie da by DX gloryfikować na maxa co udało im się to rewelacyjnie.
    Ludzie już w Kredzie czy Jurze dostali REWELACYJNIE korpusy typu D200 czy D300 czy rewelacyjne budżetówki typu 18-135 czy 16-85VR a dzięki nim my teraz mamy swoje 7D - takie prawdziwe 30D oraz odpowiednie srebrzanki.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez BelYaal Zobacz posta
    A mnie pewnie zaraz spaluja, ale tak naprawde, to mnie nie podnieca juz jakos FF
    Dokładnie, nie ma się czego wstydzić.

Cytat Zamieszczone przez BelYaal Zobacz posta
    i do tego dokupic 10-22, 24-105 plus stalki i jestem naprawde zadowolony ze sprzetu bez pelnej klatki
    No ja bym uważał, szczególnie właśnie przy UWA, jak szkiełka mają być tylko średnio ostre w centrum i rzygać CA w rogach (znak firmowy Canona 10-22) to imho warto rzucić okiem na blekotę z Korei - Samyang 14mm/2.8 albo najtańszy 10-22 odpowiednik na rynku.
    24-105 na f/5.6 miażdży, ale limit dyfrakcji 7D domi (Sony boyfriend) wyliczył na f/6.3 - powyżej ostrość nie ma prawa rosnąć tylko GO.
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 03-09-2009 o 09:23 Powód: Automerged Doublepost
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Jedna rzecz zdecydowanie im nie wyszla w 7D - kołko nastaw.

Kto to wymyslil ze biale litery na szarym tle wygladaja lepiej i sa bardziej czytelne niz na czarnym ???

Ale za to wlacznik aparatu w normalnym miejscu. Moze moda z 7D przejdzie na inne modele i w koncu przestanie sie przelaczac aparat od paska u spodni.
    Ostatnio edytowane przez szwayko ; 03-09-2009 o 09:41

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wats0n Zobacz posta
    A pamięta ktoś jeszcze czasy, kiedy wsadzenie matrycy FF do Nikona było awykonalne, bo bagnet za wąski, bo telecentryczność, bo tego nie da się przeskoczyć?

Cytat Zamieszczone przez mate00sh Zobacz posta
    ?
    Przecież to ten sam bagnet co w analogowych puszkach...
    Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Ale NEC (Nikon Electronic Company ) przez lata przekonywał, że się nie da by DX gloryfikować na maxa co udało im się to rewelacyjnie.
    A ja myślę, że Nikon nie kłamał (całkiem), bo po prostu w czasie, kiedy "DX był najlepszy", nie umieli jeszcze skonstruować:
    • matrycy FF,
    • odpowiednich dla niej mikrosoczewek,
    • procesora, który usunąłby "w mig" CA, nim obraz trafi do NEFa.

PS
    Coś Pan.Kolega bojowo nastawiony... Koniec wakacji?
    EOS - conditio sine Kwanon...

Agent Orange
    Guest

Domyślnie

Nikon nigdy nie twierdził że nie da się wstawić takiej matrycy w ich bagnet. To dopowiedzieli sobie różni domorośli fizycy Prawda była taka, że Nikon promował DX bo nie miał innego wyjścia. Przy okazji premiery D3 i D300, któryś z inżynierów Nikona chlapnął w jakimś wywiadzie, że planowano już pełnoklatkową wersję D200 (istniał prototyp), ale nie mogli sobie poradzić z technologią matrycy (jakość była niezadowalająca).Oprócz zamawiania matryc u Playstation, Nikon kombinował też z matrycami własnej konstrukcji, czego zalążkiem był LBCAST, a zwieńczeniem CMOSy z D700 i D3.

Uprawnienia umieszczania postów