I ci wszyscy lamentujący już biegli do sklepu po ten nowy FF ??
Ku mej satysfakcji płacze obrońców praw fizyki jakieś stłumione i mało elokwentne z okazji pojawienia się 7D.
A już przy 12mpix optyka się nie miała nie wyrabiać, szumy były okrutne, bo praw fizyki się nie da ominąć....koniec świata był blisko. Podpięcie kita do 18 mpix powinno spowodować jakieś załamanie czasoprzestrzeni czy coś w tym rodzaju.
A tu 18 Mpix na kropie, i jakoś tak jakby nieźle zdjęcia wychodzą, jakby lepiej niż drzewiej bywało. A dla niektórych fizyków od siedmiu boleści to już było za wiele nawet na FF .
W górę serca - będzie coraz gęściej.![]()
Tako rzecze Watson.
There are no stupid questions, just stupid people.
Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa
A mnie pewnie zaraz spaluja, ale tak naprawde, to mnie nie podnieca juz jakos FF i bedac teraz chwilowo bez sprzetu zastanawiam sie na ta puszka, poczekam tylko jeszcze na prawdziwe testy i do tego dokupic 10-22, 24-105 plus stalki i jestem naprawde zadowolony ze sprzetu bez pelnej klatki
Aparat mam i ja
Ale NEC (Nikon Electronic Company) przez lata przekonywał, że się nie da by DX gloryfikować na maxa co udało im się to rewelacyjnie.
Ludzie już w Kredzie czy Jurze dostali REWELACYJNIE korpusy typu D200 czy D300 czy rewelacyjne budżetówki typu 18-135 czy 16-85VR a dzięki nim my teraz mamy swoje 7D - takie prawdziwe 30D oraz odpowiednie srebrzanki.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Dokładnie, nie ma się czego wstydzić.
No ja bym uważał, szczególnie właśnie przy UWA, jak szkiełka mają być tylko średnio ostre w centrum i rzygać CA w rogach (znak firmowy Canona 10-22) to imho warto rzucić okiem na blekotę z Korei - Samyang 14mm/2.8 albo najtańszy 10-22 odpowiednik na rynku.
24-105 na f/5.6 miażdży, ale limit dyfrakcji 7D domi (Sony boyfriend) wyliczył na f/6.3 - powyżej ostrość nie ma prawa rosnąć tylko GO.
Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 03-09-2009 o 09:23 Powód: Automerged Doublepost
the silence is deafening
Jedna rzecz zdecydowanie im nie wyszla w 7D - kołko nastaw.
Kto to wymyslil ze biale litery na szarym tle wygladaja lepiej i sa bardziej czytelne niz na czarnym ???
Ale za to wlacznik aparatu w normalnym miejscu. Moze moda z 7D przejdzie na inne modele i w koncu przestanie sie przelaczac aparat od paska u spodni.
Ostatnio edytowane przez szwayko ; 03-09-2009 o 09:41