Strona 35 z 285 PierwszyPierwszy ... 2533343536374585135 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 341 do 350 z 2843

Wątek: 7d - już oficjalnie!

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez remol71 Zobacz posta
    Ciekawe zjawisko tu zachodzi. Gdyby na tym aparacie był napis 60D to by był zachwyt że uszczelniony, że AF, że seria itd itp. Producent nakleił napis 7D i jest tragedia, mała klatka i nie wiadomo co jeszcze, a to ciągle ta sama puszka. Dobry materiał dla początkującego psychiatry na doktorat
    Już Ci tłumaczę. Przez tę pojedynczą cyferkę producent pokazał, że chwilowo nie będzie kolejnej pełnej klatki. O to te wszystkie lamenty.
    Jarek

Zablokowany
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

I ci wszyscy lamentujący już biegli do sklepu po ten nowy FF ??

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

Ku mej satysfakcji płacze obrońców praw fizyki jakieś stłumione i mało elokwentne z okazji pojawienia się 7D.

A już przy 12mpix optyka się nie miała nie wyrabiać, szumy były okrutne, bo praw fizyki się nie da ominąć....koniec świata był blisko. Podpięcie kita do 18 mpix powinno spowodować jakieś załamanie czasoprzestrzeni czy coś w tym rodzaju.

A tu 18 Mpix na kropie, i jakoś tak jakby nieźle zdjęcia wychodzą, jakby lepiej niż drzewiej bywało. A dla niektórych fizyków od siedmiu boleści to już było za wiele nawet na FF .

W górę serca - będzie coraz gęściej.

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez paproszek_na_kredensie Zobacz posta
    Jaja sobie robisz?

Ostrzę na gładką ścianę w niespełna sekundę, a Ty mi tu o wolnym, dennym AF?

Chciałem ci odpowiedzieć ale wypowiedź sebcio80 jest w 100% wyczerpująca i podpisuje się pod nią obiema rekami.

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    wszystko zalezy od tego do czego porownujesz, w porownaniu z 1D to xxD jest slabiutkie, obiektyw chodzi tak samo szybko ale wszystkie czasy sa dluzsze zdecydowanie, nie tylko chodzi o shutter lag ale takze o czas reakcji obiektywu po wcisnieciu spustu i czas potwierdzenia ostrosci

Uzależniony Awatar Wats0n
    Miasto
    Posen Bloody Posen

Domyślnie

A pamięta ktoś jeszcze czasy, kiedy wsadzenie matrycy FF do Nikona było awykonalne, bo bagnet za wąski, bo telecentryczność, bo tego nie da się przeskoczyć?

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Ku mej satysfakcji płacze obrońców praw fizyki jakieś stłumione i mało elokwentne z okazji pojawienia się 7D.

A już przy 12mpix optyka się nie miała nie wyrabiać, szumy były okrutne, bo praw fizyki się nie da ominąć....koniec świata był blisko. Podpięcie kita do 18 mpix powinno spowodować jakieś załamanie czasoprzestrzeni czy coś w tym rodzaju.

A tu 18 Mpix na kropie, i jakoś tak jakby nieźle zdjęcia wychodzą, jakby lepiej niż drzewiej bywało. A dla niektórych fizyków od siedmiu boleści to już było za wiele nawet na FF .

W górę serca - będzie coraz gęściej.
    Tako rzecze Watson.
    There are no stupid questions, just stupid people.
    Wątek galeryjny na CB/Portrety@CB/Meksyk@CB/Sport@CB //Galeria przejściowa

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wats0n Zobacz posta
    A pamięta ktoś jeszcze czasy, kiedy wsadzenie matrycy FF do Nikona było awykonalne, bo bagnet za wąski, bo telecentryczność, bo tego nie da się przeskoczyć?
    ?
    Przecież to ten sam bagnet co w analogowych puszkach...
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez remol71 Zobacz posta
    I ci wszyscy lamentujący już biegli do sklepu po ten nowy FF ??
    Wiesz, to już ta półka, gdzie niektórzy polecą po tę nowość, przepłacą 2kzł i zrobią to całkiem świadomie, bo cały poczyniony wydatek zwróci im się w niecały miesiąc.
    Jarek

Początki nałogu Awatar BelYaal
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A mnie pewnie zaraz spaluja, ale tak naprawde, to mnie nie podnieca juz jakos FF i bedac teraz chwilowo bez sprzetu zastanawiam sie na ta puszka, poczekam tylko jeszcze na prawdziwe testy i do tego dokupic 10-22, 24-105 plus stalki i jestem naprawde zadowolony ze sprzetu bez pelnej klatki
    Aparat mam i ja

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mate00sh Zobacz posta
    ?
    Przecież to ten sam bagnet co w analogowych puszkach...
    Ale NEC (Nikon Electronic Company ) przez lata przekonywał, że się nie da by DX gloryfikować na maxa co udało im się to rewelacyjnie.
    Ludzie już w Kredzie czy Jurze dostali REWELACYJNIE korpusy typu D200 czy D300 czy rewelacyjne budżetówki typu 18-135 czy 16-85VR a dzięki nim my teraz mamy swoje 7D - takie prawdziwe 30D oraz odpowiednie srebrzanki.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez BelYaal Zobacz posta
    A mnie pewnie zaraz spaluja, ale tak naprawde, to mnie nie podnieca juz jakos FF
    Dokładnie, nie ma się czego wstydzić.

Cytat Zamieszczone przez BelYaal Zobacz posta
    i do tego dokupic 10-22, 24-105 plus stalki i jestem naprawde zadowolony ze sprzetu bez pelnej klatki
    No ja bym uważał, szczególnie właśnie przy UWA, jak szkiełka mają być tylko średnio ostre w centrum i rzygać CA w rogach (znak firmowy Canona 10-22) to imho warto rzucić okiem na blekotę z Korei - Samyang 14mm/2.8 albo najtańszy 10-22 odpowiednik na rynku.
    24-105 na f/5.6 miażdży, ale limit dyfrakcji 7D domi (Sony boyfriend) wyliczył na f/6.3 - powyżej ostrość nie ma prawa rosnąć tylko GO.
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 03-09-2009 o 09:23 Powód: Automerged Doublepost
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Jedna rzecz zdecydowanie im nie wyszla w 7D - kołko nastaw.

Kto to wymyslil ze biale litery na szarym tle wygladaja lepiej i sa bardziej czytelne niz na czarnym ???

Ale za to wlacznik aparatu w normalnym miejscu. Moze moda z 7D przejdzie na inne modele i w koncu przestanie sie przelaczac aparat od paska u spodni.
    Ostatnio edytowane przez szwayko ; 03-09-2009 o 09:41

Strona 35 z 285 PierwszyPierwszy ... 2533343536374585135 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów