"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Co jak co to 40d to nie miał (ma) wszystkiego co było trzeba - najgorsze co ma to wyświetlaczbosz... jakie biadolenie i zal...
jak wyszedl 50D to bylo bluzganie, ze na * komu tyle megapikseli, 40D mial wszystko co bylo trzeba. teraz wychodzi 7D i zaczyna sie puszczanie bakow, ze 50D juz mial wszystko...a i "spawarka" zbędna. 50d zyskało wyświetlacz i filmy no ale "zyskało" też więcej pikseli. Teraz 7d ... "wypasiony" crop, który faktycznie wpisywałby się chyba w linię xxd. Mnie tam megapiksele nie rajcują, wolałbym za rozsądna kasę mniej pikseli ale np. z lepszym wysokim ISO.
Poza tym zapowiedź zapowiedzią ... ale czy to da się kupić? Czy będzie tak jak ze złotym Graalem .... kazdy słyszał ale kto go widział
.
Rawy na IR,
iso100 - 25 MB
iso12800 -> 34 MB
sandisk UDMA 45
the silence is deafening
Niestety jak czytam te wypowiedzi śmiać mi się chce i płakać jednocześnie,żaden fachowiec z CB nie miał w ręku tej puszki a już niektórzy ją przetestowali ,bo szumy, bo matryca,bo to bo tamto!Czy zawsze tak musi być z nowościami -narzekanie i narzekanie!Nie wiem tylko dlaczego nasi fachowcy od testów nie są jeszcze inżynierami w Canonie!Nie wiem też dlaczego puszki i szkła Canona są najczęściej używane przez zawodowców,może dlatego że są takie kiepskie, a może dlatego że (jak wielu pisze) to zasługa marketingu!
Nie wiem, czy ktoś już to pisał, ale wygląda na to że 7D będzie napędzany LP-E6.
Ot taki plus noszenia jednej ładowarki dla tych co mają już 5dmk2 (a ja się dołączam do grupy oczekujących na dostępność 7D w sklepach![]()