http://canon-board.info/showthread.p...ost693391tutaj nadzorca2 chciał sprzedać d700 na rzecz 5dII. Możesz pogadać.
http://canon-board.info/showthread.p...ost693391tutaj nadzorca2 chciał sprzedać d700 na rzecz 5dII. Możesz pogadać.
To chyba żaden problem dla niego czy po sprzedaży nikona kupi piątke od Ciebie czy gdzie indziej. Zresztą nie znam człowieka...Po prostu możesz pogadać. Gość zdaje się być mocno rozczarowany siedemsetką więc pewnie chętnie sprzeda.
tak czy inaczej dostajesz cos posredniego - kolory z d700 nie wygladaja juz tak tragicznie a z 5d nie wygladaj tak dobrze. Nie bede juz o tym smucil, bo mi to bez roznicy naprawde, sam chetnie kiedys w przyszlosci przesiade sie na kolejna generacje FX'a nikona jesli bedzie dawala w koncu rade z kolorami i gdy bedzie 35/1.4 (albo chociaz pozadne f/1.6), bo nie potrzebuje 14-24![]()
Jestes rozsadny i masz hajs, wiec czemu nie - wiesz czego potrzebujesz. Ja swoje d700 uwielbialem (poza przyciskiem od iso i obrazkiem), a Ty tez juz je znasz i wiesz w co sie pakujesz
naturalnie. przepraszam obu panow![]()
I JUST LOVE TO PUSH THE BUTTON AND HEAR THE CAMERA SNAP | ruler of the world
szukajka
Wczora pierwszy slub z dwoma systemami. mam pare uwag odnoscnie uzywania. kiedys napisze wiecej. natomist kolory i "plastyka"... sam ocen. exify zostawione. tylko wywolane w acr
www.terpinski.pl/galerie/goscie
R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max
re: www.terpinski.pl/galerie/goscie
Trochę dziwne te kolory, na moim monitorze wyglądają nieco fioletowo.
Osobiście nie podobają mi się.
W związku, że sam poważnie się zastanawiam nad zmianą systemu na Nikona, obejrzałem kilka galerii z Nikona D300 i tamte zdjęcia są zbyt żółte, naprawdę wyglądają jakby kolor żółty był dominujący.
Obejrzałem też zdjęcia z całego fotoreportażu ślubu i wesela z D700+24-70 2.8 i tamte zdjęcia również zarówno z życzeń, kościoła i sali były jak dla mnie strasznie zażółcone.
Również głębia ostrości mi nie pasuje: jeśli na planie jest sporo osób (życzenia) to nie lubię takich zdjęć, gdzie tylko jedna osoba jest ostra, a reszta nie. Dziwne ma się wrażenie, jak przesuwa się wzrokiem po osobach i osoby są rozmyte.
Co innego w ujęciach portretowych.
To kupuj same szkła 5,6 i ciemniejsze. Podobne odczucia ma wiele mam weselnych i babć. ,,Coś fotograf do d... bo wujki nieostre''.
Jedyne co mi się źle u Trampka ogląda to ten układ galerii, ale to nie wina body ani szkieł tylko programu w którym wygenerował zdjęcia!!!A może to ja mam za mały monitor?
Ostatnio edytowane przez himi ; 18-09-2009 o 19:03
Już prawie dziadkiem jestem (bynajmniej dla niektórych), wiec może dlatego tak wybrzydzam...
A jak wspomniałem taka głębia ostrości dla mnie jest ok przy portretach, lub gdy osoby są w miarę w podobnej odległości. A w przypadku życzeń to niezbyt.
Ale zastrzegam: to moja opinia i nikt nie musi jej brać pod uwagę.
Jak ktoś robi i lubi takie zdjęcia (lub sprzedaje je i nabywcy są zadowoleni) to bardzo dobrze.