Strona 17 z 21 PierwszyPierwszy ... 71516171819 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 206

Wątek: Gripy Phottix - zamienniki gripów do Canona

Uzależniony

Domyślnie

Miałem ten sam problem. Początkowo radziłem sobie w ten sposób, że odczepiałem gripa i przechodziłem na chwilę na obsługę aparatu bez niego (gripa znaczy). Było to "trochę" uciążliwe, zwłaszcza podczas wykonywania mojej quasi reporterki. Przypadkowo odkryłem inną metodę przywracania pełnej sprawności mojego aparatu -po prostu wyłączam go, a następnie wyjmuję i wkładam kartę CF.

Początki nałogu Awatar Flanel
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Jestem od 2 tyg. szczęśliwym posiadaczem BG-E4 phottixa.

Na razie, mijają 2 tygodnie, na liczniku 700 zdjęć. W środku 2 padliny 511 maxcella ( 2 letnie ). Zauważyłem że czasem pasek baterii jest cały, a parę razy widziałem że jest tylko połowa. Dziś rano świecił cały. Więc jako takiego rozładowywania nie stwierdzam puki co.

Jakościowo - mając porównanie z deltą przy 30D- jest sporo lepiej, zwłaszcza w kwestii luzów i spasowania.

Miałem Ci ja kiedyś oryginał przy 30D. Czuło się go w łapie ciut lepiej, ale za taką cenę, z Phottixa jestem bardzo zadowolony.

Coś już napisał Awatar maciej76
    Miasto
    gno-wlkp

Domyślnie

niedzialajace kolko w puszcze zdarzylo sie i u mnie ostatnio po raz pierwszy przy ORYGINALNYM bg-e5 przy 450d

wiec widac winny jest grip, niewaznie jaki
    450d/ bg e5/ 50 1,8/ kitIS

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maciej76 Zobacz posta
    wiec widac winny jest grip, niewaznie jaki
    Dobra, dobra. Od razu widać, że jesteś podpłacony przez Phottiksa. Może jeszcze powiesz, że francuskie samochody są tak samo awaryjne jak niemieckie i japońskie? ;-) :-D

Coś już napisał Awatar maciej76
    Miasto
    gno-wlkp

Domyślnie

nie jestem oplacony, a szkoda

to zapewne jakis problem stykow albo softu lub jedno i drugie, zdarza sie

oft:

btw z samochodow to mam doczynienia z Skoda i Toyota na co dzien, i te nie sa awaryjne :*
    450d/ bg e5/ 50 1,8/ kitIS

Bywalec Awatar WaldekA
    Miasto
    Jaroszów

Domyślnie BG-E2 Phottix czy Alpha Digital

Witam. Stoje przed wyborem gripa do mojej 30. Oryginał drogi jak na moją (nauczycielską) kieszeń dlatego zastanawiam sie nad zamiennikiem. I tu zaczynają się schody - Phottix czy Alpha. Porównywał ktoś organoleptycznie te dwa gripy? Który lepszy?
    Kiedyś tu była stopka:-)

Coś już napisał
    Miasto
    Koszalin

Domyślnie

Ja niedawno kupiłem phottixa i jestem na tak. Nie jest to oryginał, ale jest dobrze wykonany, tak samo wygodny, funkcjonalny, u mnie nie rozładowywuje akumlatorów, kosztował 299 więc nie jest źle.
    Magia zdjęć

Domyślnie

Jako świeżak na forum witam wszystkich serdecznie !

Czy ma ktoś możliwość zrobienia fotki elektronice grip'a Phottix'a ?
    Zamierzam w przyszłym miesiącu nabyć ww, i ciekawy jestem jak on działa, tzn w jaki sposób jest mierzone napięcie baterii w gripie ? (przez jaki element elekt.)
    Zdjęcie pozwoliło by mi również ocenić w sytuacji kiedy grip będzie mi rozładowywał baterie czy da się go naprawić czy trzeba będzie samemu dorobić elektronikę.

W grip'ie są dwa gniazda na baterie, przy założeniu że korzystamy tylko z jednej baterii ma znaczenie w które gniazdo ją włożymy ? Będzie działała w obu ?
    Pozdrawiam
    artur

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez misiek00 Zobacz posta
    W grip'ie są dwa gniazda na baterie, przy założeniu że korzystamy tylko z jednej baterii ma znaczenie w które gniazdo ją włożymy ? Będzie działała w obu ?
    artur
    nie ma to znaczenia działa w obydwóch.

Coś już napisał Awatar steku
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Z przykrością potwierdzam, że 40D z gripem Phottixa, wyłączony aparat, przełącznik na gripie na OFF, po tygodniu leżakowania zeżarł dwa w pełni naładowane akumulatorki prawie do zera. Te same akumulatorki włożone (po jednym oczywiście) do aparatu bez gripa nie wykazują żadnych tendencji do rozładowania po tygodniu czy nawet miesiącu. Ewidentnie elektronika gripa żre prąd nawet w stanie wyłączonym. Przykre.
    Nawet w instrukcji gripa radzą wyciągac akumulatorki przy dłuższym nieużywaniu.
    Piotr

Strona 17 z 21 PierwszyPierwszy ... 71516171819 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów